Dahlia (Miscellaneous Grp) Micronetta Rose

Dahlia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Dahlia (Miscellaneous Grp) Micronetta Rose is een prachtige soort dahlia met weelderige roze bloemen die in het midden wat donkerder van kleur zijn. De bloemen hebben een opvallende vorm en een sierlijke uitstraling. Deze plant wordt ongeveer 60-80 cm hoog en bloeit van de zomer tot de herfst. De Dahlia Micronetta Rose is een populaire keuze voor borders, bloemperken en snijbloemen. Zorg voor een zonnige plek en goed doorlatende grond om deze plant optimaal te laten groeien en bloeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Dahlia (Miscellaneous Grp) Micronetta Rose is geen groenblijvende plant. Het verliest zijn blad in de herfst en komt in het voorjaar weer tot bloei. Deze plant is geschikt voor in de tuin.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) Micronetta Rose is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen vorst. Deze tuinplant kan het beste in het voorjaar weer buiten gezet worden.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) Micronetta Rose is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Regelmatig water geven en een zonnige standplaats zijn voldoende voor deze tuinplant. Snoei de uitgebloeide bloemen af om de bloei te stimuleren.

  De Dahlia heeft ongeveer 30 tot 45 centimeter ruimte nodig om te groeien en te bloeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en licht en lucht te ontvangen. Plant de Dahlia in goed doorlatende grond en op een zonnige plek in de tuin.

  Dahlia's groeien het beste in de volle zon, maar kunnen ook redelijk groeien in halfschaduw. In de schaduw zullen ze waarschijnlijk minder bloemen produceren en hun groei kan vertraagd worden. Het is dus aan te raden om ze zo veel mogelijk zonlicht te geven voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals de Dahlia hebben over het algemeen 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Controleer de grond regelmatig en zorg ervoor dat deze vochtig blijft, maar niet te drassig. Het is belangrijk om de planten water te geven aan de basis om schimmelvorming te voorkomen.

  Ja, de Dahlia (Miscellaneous Grp) Micronetta Rose is vlinder- en bijenlokkend. Het trekt deze nuttige bestuivers aan vanwege de nectar en de kleurrijke bloemen. Het is een goede keuze voor tuinen die bijen en vlinders willen aantrekken.

  Tuinplanten spelen een belangrijke rol in de biodiversiteit door insecten en vogels aan te trekken. Het is daarom goed om verschillende soorten tuinplanten te hebben om de biodiversiteit te bevorderen. Het is ook belangrijk om planten te kiezen die inheems zijn en passen bij de omgeving.

  Deze plant bloeit van juli tot en met oktober en de bloeiperiode kan 8 tot 10 weken duren. Na de bloei kunnen de bloemen verwijderd worden om nieuwe bloei te stimuleren.

  Ja, de Dahlia (Miscellaneous Grp) Micronetta Rose kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven tijdens warme periodes om uitdroging te voorkomen. Daarnaast kan het dragen van een zonnescherm bij extreem felle zonnestralen ook helpen.

  Nee, de bloemen van de Dahlia plant zijn niet eetbaar en kunnen zelfs giftig zijn voor consumptie. Het wordt afgeraden om delen van de plant in te nemen. Het is verstandig om de plant enkel te bewonderen in de tuin.

  Ja, als tuinplant met dichte groei en bladeren kan de Dahlia (Miscellaneous Grp) Micronetta Rose enigszins geluid dempen, maar het effect is beperkt. Voor een significant geluiddempend effect zijn andere planten of materialen meer geschikt. Het is vooral een mooie en kleurrijke toevoeging aan de tuin.

 • Snoei de plant in het voorjaar tot ongeveer 15 cm boven de grond om de bloemproductie te stimuleren. Verwijder ook regelmatig dode of beschadigde bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt na het snoeien.

  De Dahlia houdt van regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed draineert om wortelrot te voorkomen. Wateren bij de wortels en vermijd het nat maken van de bladeren om schimmelziektes te voorkomen.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) Micronetta Rose heeft vruchtbare, goed doorlatende potgrond nodig om optimaal te groeien en bloeien. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de plant te voorzien van voedingsstoffen voor een gezonde groei. Het is aan te raden om de potgrond af en toe te vervangen om de plant gezond te houden.

  De dahlia houdt van goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg voor een pH-waarde tussen 6,5 en 7,5. Vermijd te natte grond, dit kan wortelrot veroorzaken.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) Micronetta Rose staat graag op een zonnige plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water. Deze plant kan ook goed gedijen in een border of bloembak.

  Om de plant te beschermen in de winter, kan je een laag mulch aanbrengen rond de wortels. Zorg ervoor dat de plant goed water heeft gekregen voordat de vorst begint. In strenge winters kan het helpen om de plant af te dekken met een speciale winterhoes.

  De Dahlia houdt van een zonnige plek en goed doorlatende grond. Zorg voor regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Dahlia's hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om een gezonde groei en bloei te bevorderen. Gebruik een evenwichtige meststof met een hoger kaliumgehalte om de vorming van bloemen te stimuleren. Bemest de planten maandelijks vanaf het voorjaar tot de herfst volgens de instructies op de verpakking.

  Het is raadzaam om de bodem rondom deze plant te bedekken met een laag mulch om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organische mulch zoals compost, boomschors of stro. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stelen van de plant komt.

  De Dahlia houdt van neutrale tot licht zure grond met een pH-waarde tussen 6 en 7. In zure grond kunnen ze problemen hebben met het opnemen van voedingsstoffen, zoals ijzer. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem in de gaten te houden en indien nodig bij te sturen.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij deze plant, kunt u gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen, zoals neemolie of pyrethrum. Controleer regelmatig de bladeren en bloemen op tekenen van bladluizen, trips of andere schadelijke insecten. Als er een plaag wordt geconstateerd, behandelen met het juiste bestrijdingsmiddel volgens de instructies op de verpakking.

 • Omschrijving

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) Micronetta Rose is een prachtige soort dahlia met weelderige roze bloemen die in het midden wat donkerder van kleur zijn. De bloemen hebben een opvallende vorm en een sierlijke uitstraling. Deze plant wordt ongeveer 60-80 cm hoog en bloeit van de zomer tot de herfst. De Dahlia Micronetta Rose is een populaire keuze voor borders, bloemperken en snijbloemen. Zorg voor een zonnige plek en goed doorlatende grond om deze plant optimaal te laten groeien en bloeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.