Cyclamen grootbloemig Maxora

Cyclamen persicum grootbloemig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cyclamen grootbloemig Maxora is een prachtige plant met grote bloemen in diverse kleuren zoals roze, wit en paars. De plant heeft decoratieve bladeren met opvallende tekeningen en een compacte groeiwijze. Het is een winterharde plant die bloeit vanaf het najaar tot het vroege voorjaar. De Cyclamen grootbloemig Maxora is geschikt voor zowel binnen- als buitenteelt en geeft een vrolijke en kleurrijke uitstraling aan elke ruimte. Met de juiste verzorging kan deze plant langdurig bloeien en genieten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Cyclamen grootbloemig Maxora is makkelijk in onderhoud. Dus is het een ideale plant voor binnenshuis. Zorg ervoor dat de plant voldoende water en licht krijgt.

  Ja, de Cyclamen grootbloemig Maxora heeft veel licht nodig en staat het liefst op een plek met indirect zonlicht. Plaats de plant dicht bij een raam voor voldoende lichtinval. Te weinig licht kan leiden tot minder bloei en gezonde groei.

  Deze plant heeft 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en lichtomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door licht vochtig blijft, maar niet te drassig. Het is aan te raden om de plant regelmatig te controleren op uitdroging.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, dus het is beter om hem op een plek te zetten waar hij indirect licht krijgt. Te veel felle zon kan de bladeren beschadigen en verbranden. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar hij een paar uur per dag zonlicht krijgt, maar niet vol in de zon staat.

  Ja, de Cyclamen grootbloemig Maxora houdt van warmte. Deze plant gedijt het beste bij een temperatuur tussen de 15 en 20 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht.

  De Cyclamen grootbloemig Maxora bloeit vanaf december tot en met maart en de bloeiperiode kan tot wel 2 maanden duren.

  Ja, de Cyclamen grootbloemig Maxora is een luchtzuiverende kamerplant. Deze plant kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis door schadelijke stoffen te absorberen en om te zetten in zuurstof. Het is dus een goede keuze voor in huis!

  Ja, de Cyclamen grootbloemig Maxora staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor deze kamerplant om goed te gedijen. Het is belangrijk om deze temperatuur zo constant mogelijk te houden voor optimale groei en bloei.

 • De uitgebloeide bloemen en gele bladeren kunnen regelmatig worden afgeknipt om de plant gezond te houden. Het is belangrijk om de plant niet te rigoureus te snoeien, omdat dit de groei kan belemmeren. Snoei bij voorkeur in het voorjaar of na de bloeiperiode.

  De plant heeft behoefte aan regelmatig water geven, maar vermijd dat de potgrond constant doorweekt is. Laat de grond tussen gietbeurten door iets opdrogen. Geef bij voorkeur water aan de zijkant van de pot om te voorkomen dat er water op de bladeren terechtkomt.

  De Cyclamen grootbloemig Maxora gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd het gebruik van te compacte potgrond om wortelrot te voorkomen.

  De Cyclamen grootbloemig Maxora groeit het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Het is belangrijk dat de bodem licht vochtig blijft, maar niet te nat. Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat zonder direct zonlicht.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels in het water blijven staan. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant eens in de twee weken plantenvoeding tijdens de groeiperiode.

  Om de plant schoon te maken, kun je voorzichtig stof van de bladeren afvegen met een vochtige doek. Gebruik lauw water en vermijd het besproeien van de bloemen. Het regelmatig schoonmaken van de bladeren helpt de plant gezond te houden.

  De Cyclamen grootbloemig Maxora heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een lichte plek, bij voorkeur voor een raam op het oosten of westen. Pas op voor te weinig licht, dit kan leiden tot gele bladeren en uitblijvende bloei.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15 en 20 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan sterke temperatuurschommelingen. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  De luchtvochtigheid dient matig te zijn voor deze plant. Zorg ervoor dat de lucht niet te droog is, maar vermijd ook te veel vochtigheid. Het regelmatig besproeien van de bladeren helpt bij het handhaven van een geschikte luchtvochtigheid.

  Kamerplanten zoals de Cyclamen grootbloemig Maxora gedijen het beste in een licht zure bodem. Het is daarom belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de grond te controleren en indien nodig bij te stellen. Een pH-waarde tussen de 5,5 en 6,5 wordt over het algemeen als ideaal beschouwd voor deze plantensoort.

  De Cyclamen grootbloemig Maxora heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik hiervoor een meststof speciaal voor bloeiende kamerplanten. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie.

 • Omschrijving

  De Cyclamen grootbloemig Maxora is een prachtige plant met grote bloemen in diverse kleuren zoals roze, wit en paars. De plant heeft decoratieve bladeren met opvallende tekeningen en een compacte groeiwijze. Het is een winterharde plant die bloeit vanaf het najaar tot het vroege voorjaar. De Cyclamen grootbloemig Maxora is geschikt voor zowel binnen- als buitenteelt en geeft een vrolijke en kleurrijke uitstraling aan elke ruimte. Met de juiste verzorging kan deze plant langdurig bloeien en genieten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.