Aloe humilis

Aloe

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Aloe humilis is een succulente plant met langwerpige, puntige bladeren die in rozetten groeien. De bladeren zijn groen van kleur en hebben witte vlekken en randen. Deze plant kan bloeien met langwerpige oranje bloemen op lange stelen. Aloe humilis is een langzaam groeiende plant die goed gedijt in zonnige en droge omstandigheden. Het is een populaire plant voor decoratie in droge tuinen en kamerplanten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig water nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en af en toe bemest wordt. Het is een sterke plant die weinig problemen zal geven bij goed onderhoud.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant het beste op een zonnige plek in huis. Zorg ervoor dat de plant voldoende direct zonlicht ontvangt om gezond te blijven.

  Aloe humilis heeft behoefte aan ongeveer één keer per week water geven. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door goed opdroogt om wortelrot te voorkomen. Geef in de winter iets minder water dan in de zomer.

  Deze plant houdt van een plek met veel zonlicht, dus zet hem gerust op een zonnige plek. Hij zal hier goed gedijen en gezond blijven. Houd er wel rekening mee dat hij geen direct zonlicht nodig heeft.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen boven de 20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te plaatsen, bijvoorbeeld bij een raam op het zuiden. Te veel kou kan de groei van de plant belemmeren.

  Aloe humilis bloeit meestal in de maanden maart tot en met mei en de bloei kan tot wel twee maanden duren.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door giftige stoffen uit de lucht te verwijderen. Het is een goede keuze voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, deze plant staat het liefst op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Te hoge of te lage temperaturen kunnen schade veroorzaken aan de plant. Het is belangrijk om de plant op een stabiele temperatuur te houden binnen deze grenzen.

 • Het snoeien van deze plant is meestal niet nodig. Eventuele dode bladeren kunnen worden verwijderd om de plant er verzorgd uit te laten zien. Mochten de bladeren te lang worden, dan kunnen ze worden afgeknipt.

  Geef de plant matig water, zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten opdroogt. Vermijd dat de wortels te lang nat blijven staan om wortelrot te voorkomen. Geef in de winter minder water dan in de zomer.

  Voor de Aloe humilis wordt aangeraden om gebruik te maken van speciale cactus potgrond. Deze potgrond zorgt ervoor dat het water goed wordt afgevoerd en voorkomt wortelrot. Het is belangrijk om de grond goed te laten opdrogen tussen de gietbeurten.

  De ideale bodemkwaliteit voor deze plant is goed doorlatende grond met een lichte zuurgraad. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en dat er voldoende voedingsstoffen beschikbaar zijn voor een gezonde groei. Vermijd zware kleigrond en zorg voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in een zonnige plek. Geef de plant matig water en laat de potgrond tussen gietbeurten opdrogen. Af en toe de dode bladeren verwijderen is voldoende voor het onderhoud.

  De plant kan stof verzamelen op de bladeren, deze kunnen voorzichtig worden afgenomen met een zachte doek of kwast. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, omdat dit de bladeren kan beschadigen. Regelmatig sproeien met water kan helpen om de plant schoon en gezond te houden.

  De Aloe humilis heeft veel licht nodig en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Plaats de plant bij een raam op het zuiden voor voldoende zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle delen gelijkmatig belicht worden.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of koude temperaturen. In de winter kan de plant worden beschermd tegen koude temperaturen door deze binnen te halen.

  De luchtvochtigheid voor de Aloe humilis dient matig te zijn. Het is belangrijk om de plant in een ruimte te plaatsen met een normale luchtvochtigheid. Vermijd te droge lucht om uitdroging van de bladeren te voorkomen.

  Aloe humilis gedijt goed in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde van ongeveer 6,0 tot 7,0. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te testen en indien nodig de zuurgraad aan te passen met specifieke meststoffen. Het gebruik van potgrond speciaal ontwikkeld voor kamerplanten kan helpen om de juiste pH-waarde te behouden.

  Gebruik tijdens de groeiperiode elke 2-4 weken een vloeibare plantenmest. De bemesting kan in de herfst en winter verminderd worden tot een keer per maand. Zorg ervoor dat de plant niet overbemest wordt om schade te voorkomen.

 • Omschrijving

  Aloe humilis is een succulente plant met langwerpige, puntige bladeren die in rozetten groeien. De bladeren zijn groen van kleur en hebben witte vlekken en randen. Deze plant kan bloeien met langwerpige oranje bloemen op lange stelen. Aloe humilis is een langzaam groeiende plant die goed gedijt in zonnige en droge omstandigheden. Het is een populaire plant voor decoratie in droge tuinen en kamerplanten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.