Cymbidium R S Tineke

Cymbidium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cymbidium R S Tineke er en smuk og elegant orkide med iøjnefaldende blomster i forskellige farver, der spænder fra lyserød til lilla og hvid. Blomsterne har et delikat udseende og er kendt for deres lange blomstringstid. Denne plante har robuste stilke og kan dyrkes både indendørs og udendørs, så længe forholdene er gode. Cymbidium R S Tineke har brug for regelmæssig vanding og næring og trives bedst i et lyst rum med lidt indirekte sollys. Denne orkide er ideel for elskere af smukke og eksotiske planter.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Cymbidium-orchidéen er generelt ret nemme at vedligeholde og kræver lidt opmærksomhed. Sørg for tilstrækkeligt lys, giv regelmæssigt vand og gød planten lejlighedsvis. Det er vigtigt ikke at flytte planten for meget, så den kan vænne sig til dens omgivelser.

  Ja, Cymbidium-orkideen har brug for meget lys for at vokse og blomstre godt. Placer planten et lyst sted, men undgå direkte sollys. Et vindue mod øst eller vest er ideelt.

  Planten har brug for vand i gennemsnit to gange om ugen. Det er vigtigt, at jorden forbliver let fugtig, men ikke for våd. Kontroller regelmæssigt, om jorden føles tør, før du giver vand igen.

  Planten kan ikke lide direkte sollys og trives bedst på et sted med halvskygge. For meget eksponering for skarpt sollys kan forårsage skade på bladene. Det anbefales derfor at placere planten et beskyttet sted.

  Ja, planten elsker varme og trives bedst ved en konstant temperatur mellem 18°C og 24°C. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og kolde steder. Sørg også for, at planten får tilstrækkeligt med lys, men undgå direkte sollys.

  "Cymbidium R S Tineke" blomstrer normalt i månederne januar til og med marts, og blomstringen kan vare op til 8 uger.

  Ja, indeplanter generelt er luftrensende. De hjælper med at forbedre luftkvaliteten ved at absorbere skadelige stoffer fra luften og omdanne dem til oxygen. At passe og vedligeholde indeplanter regelmæssigt kan bidrage til et sundere indendørsklima.

  Ja, planten trives bedst på et sted med en temperatur mellem 15 og 25 grader Celsius. Dette sikrer, at planten forbliver sund og kan vokse godt. Sørg også for, at planten får tilstrækkeligt lys ved denne temperatur.

 • Stauder har som regel ikke brug for beskæring, medmindre bladene eller blomsterne visner eller bliver beskadiget. Fjern dem med en skarp, steril saks. Sørg for, at planten forbliver ren og sund.

  Cymbidium R S Tineke har brug for regelmæssig vanding, men undgå at jorden er konstant våd. Giv planten vand, når det øverste lag af jord er tørret ud. Sørg for, at vandet kan løbe godt væk fra potten for at undgå rodrot.

  Cymbidium R S Tineke trives bedst i en godt drænet pottemuld, der er specielt designet til orkideer. Pottemulden skal være let og luftig, så rødderne får tilstrækkelig ilt. Undgå tunge og kompakte jordarter, der kan forblive for fugtige.

  Denne plante har brug for en god drænet og fugtig jord. Det er vigtigt, at jorden er rig på næringsstoffer. Brug gerne speciel pottemuld til stueplanter.

  Planten har brug for masser af lys, men undgå direkte sollys om sommeren. Giv regelmæssigt vand, men lad ikke rødderne blive for våde. Gød planten en gang om måneden i vækstperioden.

  Du kan forsigtigt tørre bladene af planten med en fugtig klud for at fjerne støv og snavs. Undgå brug af aggressive rengøringsmidler, da dette kan beskadige bladene. Forsøg at regelmæssigt tjekke og rengøre planten for at fremme dens sundhed.

  Sørg for, at planten får tilstrækkeligt lys, men undgå direkte sollys. Placer planten et lyst sted med indirekte sollys for optimal vækst. Et vindue mod øst eller vest er ofte et godt sted.

  Den optimale temperatur for denne plante ligger mellem 16°C og 24°C. Sørg for, at planten ikke udsættes for ekstreme temperaturer over 30°C eller under 10°C. Placer planten et sted, hvor temperaturen er stabil, og undgå træk og temperatursvingninger.

  Luftfugtigheden bør være høj for denne plante, mindst 60%. Dette kan opnås ved regelmæssig sprøjtning af bladene og placering af en luftfugter i rummet, hvor planten er placeret. En for lav luftfugtighed kan føre til udtørring af planten.

  Den ideelle surhedsgrad for stueplanter som Cymbidium R S Tineke ligger mellem 6,0 og 7,0 på pH-skalaen. En for sur eller for basisk jord kan føre til ernæringsproblemer og dårlig vækst af planten. Det er derfor vigtigt at kontrollere jordens pH-værdi regelmæssigt og om nødvendigt justere den.

  Denne plante har brug for regelmæssig næring under vækstsæsonen fra marts til oktober. Brug en speciel orkideføde, der fortyndes i vand i henhold til instruktionerne på emballagen. Giv ikke næring i vintermånederne, hvor planten er i hvile.

 • Beskrivelse

  Cymbidium R S Tineke er en smuk og elegant orkide med iøjnefaldende blomster i forskellige farver, der spænder fra lyserød til lilla og hvid. Blomsterne har et delikat udseende og er kendt for deres lange blomstringstid. Denne plante har robuste stilke og kan dyrkes både indendørs og udendørs, så længe forholdene er gode. Cymbidium R S Tineke har brug for regelmæssig vanding og næring og trives bedst i et lyst rum med lidt indirekte sollys. Denne orkide er ideel for elskere af smukke og eksotiske planter.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.