Pelargonium (Peltatum Grp) Royal Night

Pelargonium (Peltatum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium (Peltatum Grp) Royal Night is een hangende plant met donkerpaarse bloemen en donkergroene bladeren. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en kan tot een gemiddelde hoogte van 30 cm groeien. De bloemen bloeien in de zomer en trekken vlinders en bijen aan. De plant gedijt goed in zonnige locaties met goed doorlatende grond en regelmatig water geven. De Pelargonium (Peltatum Grp) Royal Night is een mooie toevoeging aan hangende manden of bloembakken in de tuin of op het balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt dus zijn bladeren gedurende het hele jaar. De Pelargonium (Peltatum Grp) Royal Night behoudt zijn groene bladeren, zelfs in de wintermaanden.

  De Tuinplanten zijn over het algemeen vorstgevoelig en kunnen niet goed tegen strenge vorst. Het is aan te raden om deze planten in de winter binnen te halen of te beschermen tegen koude temperaturen. Ze zijn meestal niet winterhard en kunnen bevriezen bij temperaturen onder nul graden Celsius.

  Pelargonium (Peltatum Grp) Royal Night planten zijn over het algemeen makkelijk te onderhouden en vereisen weinig speciale zorg. Ze gedijen goed in de volle zon en hebben regelmatig water nodig. Regelmatig bemesten kan helpen om de groei te bevorderen.

  Voor de Pelargonium (Peltatum Grp) Royal Night is het aan te raden om ongeveer 30 centimeter ruimte vrij te houden tussen elke plant. Zo hebben ze voldoende ruimte om zich te ontwikkelen en zullen ze mooi uitgroeien. Het is belangrijk dat de planten niet te dicht op elkaar staan, zodat ze goed kunnen ademen en geen last krijgen van ziektes.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw, maar zal ook bloeien met meer zonlicht. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en houd de plant regelmatig water. Voeg af en toe wat meststof toe voor een gezonde groei.

  Pelargonium's hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Over het algemeen kan je één à twee keer per week water geven, afhankelijk van de omgevingstemperatuur.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend doordat de bloemen nectar bevatten die deze insecten aantrekt. Het kan dus een bijdrage leveren aan de bestuiving in uw tuin.

  Deze plant trekt bijtjes en andere bestuivers aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast zorgt het bladerdek ervoor dat de bodem beschermd wordt tegen erosie. Het is een waardevolle toevoeging aan een divers en gezond ecosysteem.

  De Pelargonium (Peltatum Grp) Royal Night bloeit van mei tot en met oktober. De bloeiperiode kan ongeveer 5 tot 6 maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven bij warm weer.

  Nee, de Pelargonium (Peltatum Grp) Royal Night is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn mooie bloemen en bladeren. Het consumeren van de plant kan leiden tot maagklachten of vergiftiging.

  De Pelargonium (Peltatum Grp) Royal Night is niet geluidsdempend. Het is een decoratieve plant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn bloemen en bladeren. Het heeft geen speciale eigenschappen wat betreft geluidsdemping.

 • De plant kan het beste regelmatig gesnoeid worden om een compacte groei te stimuleren en bloei te bevorderen. Verwijder regelmatig dode bloemen en takken om de gezondheid van de plant te bevorderen. Snoei in het voorjaar om de plant te verjongen en in vorm te houden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed kan afwateren om wortelrot te voorkomen. Geef de plant geen water op de bladeren om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Gebruik bij voorkeur speciale potgrond voor tuinplanten voor het beste resultaat.

  Zorg ervoor dat de bodem goed gedraineerd is en rijk is aan organisch materiaal. Een pH-waarde van 6.0 tot 7.5 wordt aanbevolen voor optimale groei. Vermijd zware kleigrond en zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen kan opnemen.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats, maar kan ook in halfschaduw geplaatst worden. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind en vorst. Zorg voor goed doorlatende grond en geef regelmatig water.

  Tuinplanten zoals de Pelargonium (Peltatum Grp) Royal Night hebben bescherming nodig tegen vorst tijdens de winter. Het is belangrijk om de plant te beschermen met bijvoorbeeld vliesdoek of een speciale plantenhoes. Zorg ervoor dat de plant op een beschutte plek staat en geef hem voldoende water voordat de vorst intreedt.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor voldoende zonlicht en voed de plant om de paar weken met plantenvoeding. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te bevorderen.

  Voor tuinplanten is het aan te raden om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, bijvoorbeeld met een universele meststof. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt om gezond te blijven en goed te groeien. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus houd je aan de aanbevolen dosering op de verpakking van de meststof.

  Mulch is een laag organisch materiaal zoals bladeren, stro of houtsnippers die rond de plant wordt gelegd. Het helpt bij het vasthouden van vocht in de grond, onderdrukt onkruidgroei en beschermt de wortels tegen extreme temperaturen. Mulch kan jaarlijks worden vernieuwd voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  De optimale zuurgraad van de bodem voor deze plant is neutraal tot licht zuur, met een pH-waarde tussen 6 en 7. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is en vermijd wateroverlast, aangezien deze plant gevoelig is voor wortelrot. Het regelmatig testen van de pH-waarde van de bodem kan helpen om de juiste omstandigheden voor de plant te behouden.

  Voor een effectieve ongediertebestrijding bij deze plant is het aan te raden regelmatig de bladeren en stelen te controleren op spint, bladluis en witte vlieg. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en roofmijten kunnen ingezet worden om het ongedierte te bestrijden. Daarnaast is het belangrijk om de plant regelmatig te inspecteren en indien nodig preventieve maatregelen te nemen.

 • Omschrijving

  De Pelargonium (Peltatum Grp) Royal Night is een hangende plant met donkerpaarse bloemen en donkergroene bladeren. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en kan tot een gemiddelde hoogte van 30 cm groeien. De bloemen bloeien in de zomer en trekken vlinders en bijen aan. De plant gedijt goed in zonnige locaties met goed doorlatende grond en regelmatig water geven. De Pelargonium (Peltatum Grp) Royal Night is een mooie toevoeging aan hangende manden of bloembakken in de tuin of op het balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.