Pelargonium (Zonale Grp) Ecco Extra

Pelargonium (Zonale Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium (Zonale Grp) Ecco Extra is een prachtige en kleurrijke plant met opvallende bloemen in verschillende tinten roze, paars, wit en rood. De bladeren zijn rond van vorm en hebben een lichtgroene kleur. Deze plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de volle zon en regelmatige watergift nodig heeft. De Pelargonium (Zonale Grp) Ecco Extra kan ook worden gebruikt in hangmanden, bloembakken of als bodembedekker in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Pelargoniums zijn niet winterhard en worden meestal als eenjarige planten behandeld. In koude klimaten moeten ze naar binnen worden gebracht om te overwinteren. Planten worden vaak vervangen door nieuwe exemplaren in het voorjaar.

  De plant is niet winterhard en moet vorstvrij overwinterd worden. Het is aan te raden om de plant binnenshuis te houden tijdens de koude maanden. Zorg voor een beschutte plek met voldoende licht.

  Ja, de Zonale Geranium wordt beschouwd als een gemakkelijk te onderhouden plant. Het heeft slechts matige verzorging nodig en kan goed gedijen in de tuin. Regelmatig water geven en af en toe bemesten zorgen voor een gezonde groei.

  Deze plant heeft voldoende ruimte nodig zodat de bladeren en bloemen zich goed kunnen ontwikkelen. Zorg voor een afstand van ongeveer 20-30 centimeter tussen elke plant. Zo kunnen ze genoeg licht en lucht krijgen.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of in lichte schaduw. Te weinig licht kan de groei en bloei van de plant belemmeren. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te zetten.

  De Pelargonium (Zonale Grp) Ecco Extra heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten uitdrogen of te laten verzadigen met water. Het is aan te raden om regelmatig de grond met de vinger te controleren voordat je water geeft.

  De bloemen van deze plant trekken vlinders en bijen aan vanwege hun heldere kleuren en zoete geur. Dit maakt het een aantrekkelijke keuze voor tuinen die willen bijdragen aan het behoud van deze belangrijke bestuivers. Het planten van deze bloemen kan helpen om een gezonde en levendige tuinomgeving te creëren.

  Tuinplanten zoals de Pelargonium (Zonale Grp) Ecco Extra dragen niet direct bij aan biodiversiteit, maar kunnen wel een aanvulling vormen op de tuin. Het is aan te raden om ook andere planten met verschillende bloeiperiodes en voedselbronnen toe te voegen om de biodiversiteit te bevorderen. Overweeg bijvoorbeeld ook het planten van inheemse planten die belangrijk zijn voor lokale ecosystemen.

  Pelargonium (Zonale Grp) Ecco Extra bloeit van mei tot en met oktober met een bloeiperiode van ongeveer 4 tot 6 maanden.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. Het zal gedijen en goed groeien in direct zonlicht.

  Nee, de Pelargonium (Zonale Grp) Ecco Extra is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn mooie bloemen en bladeren. Het wordt niet aanbevolen om delen van deze plant te consumeren.

  Ja, als tuinplant heeft de Pelargonium (Zonale Grp) Ecco Extra de potentie om geluid te absorberen en op die manier geluidsdempend te zijn. Planten kunnen helpen om geluid te dempen in een buitenomgeving.

 • Het snoeien van een Zonale Geranium moet regelmatig gebeuren om de plant compact en gezond te houden. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen en overtollige takken. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en de bloei te stimuleren.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels te lang nat blijven. Geef bij voorkeur 's ochtends water om schimmelvorming te voorkomen.

  Tuinplanten zoals deze hebben goede kwaliteit potgrond nodig om goed te groeien en bloeien. Zorg voor een potgrond die luchtig is en voldoende voedingsstoffen bevat. Gebruik bij voorkeur speciale potgrond voor bloeiende planten voor een optimaal resultaat.

  De beste bodem voor Tuinplanten is goed doorlatend en licht vochtig. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan voedingsstoffen en een pH-waarde heeft tussen 6,5 en 7,5 voor optimale groei. Het is aan te raden om de bodem regelmatig te bemesten en te voorzien van compost om de bodemkwaliteit te behouden.

  Deze plant prefereert een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt voor een optimale groei en bloei. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Tuinplanten zoals deze hebben bescherming nodig tegen vorst in de winter. Bescherm de plant door deze te verplaatsen naar een vorstvrije plek of gebruik bijvoorbeeld een beschermhoes. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat in de winter om wortelrot te voorkomen.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om regelmatig dode bloemen te verwijderen om de bloei te stimuleren. Bemest de plant elke 2-4 weken tijdens de groeiperiode.

  Deze plant heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een meststof met een evenwichtige NPK-verhouding. Houd de aanbevolen dosering aan om overbemesting te voorkomen.

  Mulch wordt aanbevolen voor de Tuinplanten om de grond vochtig te houden, onkruidgroei te verminderen en de wortels te beschermen tegen schommelingen in temperatuur. Aanbevolen mulchmaterialen zijn bijvoorbeeld compost, stro, houtsnippers of boomschors. Het is belangrijk om een laag mulch van ongeveer 5-10 cm aan te brengen rondom de plant, maar niet direct tegen de stam.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor tuinplanten ligt tussen de 6 en 7 op de pH-schaal. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met kalk of zwavel. Een goede zuurgraad bevordert de opname van voedingsstoffen door de plant en zorgt voor een gezonde groei.

  Voor de bestrijding van ongedierte op Tuinplanten zoals deze, kunnen biologische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt zoals roofmijten of lieveheersbeestjes. Daarnaast kunnen natuurlijke middelen zoals brandnetelgier of knoflookspray een effectieve oplossing bieden. Het regelmatig controleren van de plant op ongedierte en het goed onderhouden van de plant kan ook helpen om plagen onder controle te houden.

 • Omschrijving

  De Pelargonium (Zonale Grp) Ecco Extra is een prachtige en kleurrijke plant met opvallende bloemen in verschillende tinten roze, paars, wit en rood. De bladeren zijn rond van vorm en hebben een lichtgroene kleur. Deze plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de volle zon en regelmatige watergift nodig heeft. De Pelargonium (Zonale Grp) Ecco Extra kan ook worden gebruikt in hangmanden, bloembakken of als bodembedekker in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.