Pelargonium (Zonale Grp) Eroica 2000

Pelargonium (Zonale Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium (Zonale Grp) Eroica 2000 is een compacte en bossige plant met prachtige bloemen die in clusters groeien. De bloemen van deze pelargonium zijn opvallend roze van kleur en hebben een contrasterende donkerder roze hart. De bladeren van de plant zijn groen en hebben een licht behaarde textuur. Deze plant heeft een sterke geur en bloeit rijkelijk gedurende het groeiseizoen. De Pelargonium (Zonale Grp) Eroica 2000 is een populaire keuze voor hangmanden, bloembakken en borders.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Pelargoniums (Zonale Grp) zijn over het algemeen groenblijvende planten die het hele jaar door bladeren behouden. Ze kunnen echter hun bladeren verliezen in strenge omstandigheden.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is raadzaam om de plant tijdens strenge vorst binnen te zetten of te beschermen met bijvoorbeeld vliesdoek. De plant kan ook overwinteren op een koele en lichte plek, zoals een koude kas.

  De Pelargonium (Zonale Grp) Eroica 2000 heeft weinig onderhoud nodig en is gemakkelijk te verzorgen. Regelmatig water geven en voldoende zonlicht zijn voldoende om deze plant gezond te houden. Het snoeien van uitgebloeide bloemen kan de bloeiperiode verlengen.

  De Pelargonium (Zonale Grp) Eroica 2000 heeft gemiddeld ongeveer 30-40 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt en dat er geen andere planten te dichtbij staan. Houd ook rekening met de wortelruimte die de plant nodig heeft.

  Pelargoniums groeien het best in de volle zon. In de schaduw kunnen ze lang en dun worden, met minder bloemen. Het is daarom aanbevolen om Pelargoniums in de volle zon te planten voor optimale groei.

  Water deze plant eenmaal per week, zorg ervoor dat de grond goed droog is voordat je opnieuw water geeft. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot. Standplaats is bij voorkeur in de volle zon.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen en de zoete geur. Het is daarom een goede keuze voor een tuin die deze bestuivers aantrekt en ondersteunt.

  Pelargoniums in het algemeen trekken bestuivers aan zoals bijen en vlinders, wat positief is voor biodiversiteit in de tuin. Het is belangrijk om ook andere planten aan te planten die verschillende soorten insecten aantrekken voor een gezond ecosysteem. Het is dus een goede toevoeging aan een biodiverse tuin.

  Pelargoniums bloeien meestal van de lente tot de herfst, van ongeveer mei tot oktober. De bloei kan enkele maanden aanhouden, afhankelijk van de groeiomstandigheden en verzorging. Pelargoniums staan bekend om hun lange bloeiperiode en kleurrijke bloemen.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg voor voldoende water en bescherming tegen felle middagzon.

  Nee, de plant Pelargonium (Zonale Grp) Eroica 2000 is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en niet bedoeld voor consumptie. Het wordt aanbevolen om geen delen van de plant te eten.

  Ja, deze plant heeft een beperkt geluidsdempend effect vanwege de bladeren en stelen die geluidsgolven kunnen absorberen. De mate van demping hangt af van de grootte en dichtheid van de plant.

 • Om te voorkomen dat de plant te groot wordt, is het aan te raden om regelmatig bruine en uitgebloeide bloemen te verwijderen. Daarnaast kun je in het voorjaar de plant terugsnoeien om de vorm te behouden en de groei te stimuleren. Snoei de plant tot ongeveer 10 cm boven de grond.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomermaanden. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar vermijd dat de wortels constant in water staan. Het is aan te raden om de plant 's ochtends water te geven.

  Deze plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig om te voorkomen dat de wortels te nat worden. Gebruik een potgrond die rijk is aan voedingsstoffen voor een gezonde groei. Zorg er ook voor dat de pot groot genoeg is voor de wortels om zich te ontwikkelen.

  De bodem dient goed doorlatend en licht vochtig te zijn. Zorg voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen. Een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde is ideaal voor deze tuinplanten.

  Deze plant heeft een standplaats in de volle zon nodig en gedijt goed in goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant op een beschutte plek staat, uit de wind.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst. Dit kan bijvoorbeeld door de plant in te pakken met noppenfolie of stro. Plaats de plant op een beschutte plek en geef minder water tijdens de wintermaanden.

  Zorg ervoor dat de plant op een zonnige plek staat en regelmatig water krijgt. Bemest de plant eens in de paar weken tijdens het groeiseizoen en verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te bevorderen en de vorm te behouden.

  Voor tuinplanten wordt aanbevolen om in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen om de groei en bloei te bevorderen. Daarnaast is het belangrijk om tijdens het groeiseizoen regelmatig bij te mesten met een algemene meststof. Het is raadzaam om de aanbevolen hoeveelheid meststoffen te volgen om overbemesting te voorkomen.

  Mulch wordt aanbevolen voor tuinplanten om vocht vast te houden, onkruidgroei te verminderen en de grondtemperatuur te reguleren. Het kan worden aangebracht rond de planten op een diepte van 5-10 cm en regelmatig worden bijgehouden om te zorgen dat het effectief blijft. Het kan bestaan uit organisch materiaal zoals compost, boomschors of houtsnippers.

  Deze plant groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor deze plantensoort. Zorg voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant kan je gebruik maken van insecticiden zoals neemolie of pyrethrine. Het regelmatig controleren van de plant op insecten en het verwijderen ervan kan ook helpen bij het voorkomen van plagen. Daarnaast kan het plaatsen van vogelverschrikkers of het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes helpen bij het bestrijden van ongedierte.

 • Omschrijving

  De Pelargonium (Zonale Grp) Eroica 2000 is een compacte en bossige plant met prachtige bloemen die in clusters groeien. De bloemen van deze pelargonium zijn opvallend roze van kleur en hebben een contrasterende donkerder roze hart. De bladeren van de plant zijn groen en hebben een licht behaarde textuur. Deze plant heeft een sterke geur en bloeit rijkelijk gedurende het groeiseizoen. De Pelargonium (Zonale Grp) Eroica 2000 is een populaire keuze voor hangmanden, bloembakken en borders.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.