Pelargonium (Zonale Grp) Lady Ramona

Pelargonium (Zonale Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium (Zonale Grp) Lady Ramona is een mooie en opvallende plant met grote bloemen in tinten van roze, paars en wit. De bladeren hebben een opvallende zonale ring en zijn vaak groen met donkere strepen. Lady Ramona is een rijkbloeiende plant die gedijt in de volle zon en goed bestand is tegen droge periodes. Deze plant is ideaal voor in hanging baskets, bloembakken of als borderplant. Door regelmatig te snoeien kan de Lady Ramona een compacte en bossige vorm behouden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, als tuinplant is de plant niet groenblijvend en zal in de winter zijn bladeren verliezen. Het is dus een bladverliezende plant die in het voorjaar weer nieuw blad zal aanmaken.

  Deze plant is niet winterhard en kan niet buiten blijven tijdens vorstperiodes. Het is aan te raden om de plant in de winter naar binnen te halen of te beschermen tegen kou. Kan het beste op een zonnige plek staan tijdens de zomermaanden.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en af en toe wat meststoffen toe te voegen. Doorgaans gedijt de plant goed in de zon en kan zowel binnen als buiten worden geplaatst.

  Pelargonium heeft voldoende ruimte nodig om zich te verspreiden en te groeien, dus plant ze minstens 30 cm uit elkaar. Houd ook rekening met de hoogte van de plant om ervoor te zorgen dat ze voldoende licht en lucht krijgt. Plant ze in goed doorlatende grond en geef regelmatig water om ze gezond te houden.

  Deze plant groeit het best in de volle zon of in lichte schaduw. In de schaduw kan de groei belemmerd worden en kan de bloei verminderen. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te zetten voor optimale groei en bloei.

  De Pelargonium heeft gemiddeld eens per week water nodig, maar controleer altijd eerst de grond voordat je water geeft. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar voorkom dat de plant te nat staat om wortelrot te voorkomen. Geef in de wintermaanden minder water dan in de zomer.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen en de nectar die zij produceert. Het kan een waardevolle toevoeging zijn voor een tuin die biodiversiteit wil bevorderen.

  Pelargoniums trekken verschillende insecten, zoals bijen en vlinders, aan en dragen zo bij aan de biodiversiteit in de tuin. Deze planten bieden een voedselbron en schuilplaats voor verschillende insecten en kleine dieren, wat de diversiteit in de tuin bevordert. Het is belangrijk om een gevarieerde beplanting te hebben om de biodiversiteit in de tuin te verhogen.

  Deze plant bloeit meestal van mei tot augustus en de bloeiperiode kan tot wel 8 weken duren.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en houdt van een zonnige standplaats. Zorg voor voldoende water en voedingsstoffen om de plant gezond te houden. Beschermd de plant tegen felle middagzon in de zomer.

  Nee, de plant Pelargonium (Zonale Grp) Lady Ramona is niet eetbaar. Het wordt daarom niet aanbevolen om delen van deze plant te consumeren. Het wordt meestal gebruikt als decoratieve tuinplant.

  Ja, verschillende soorten bloeiende planten en struiken kunnen bijdragen aan het dempen van geluid in een tuin. Dit komt door de bladeren en takken die geluidsgolven absorberen en reflecteren. Het is echter belangrijk om te weten dat planten geen geluid volledig kunnen dempen, maar wel enige vermindering kunnen bieden.

 • Snoei de plant in het voorjaar om de groei te bevorderen en een compacte vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip bloemstelen regelmatig af om de bloei te stimuleren. Zorg ervoor dat de snoeischaar schoon en scherp is om infecties te voorkomen.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens warme periodes. Laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water aan de onderkant van de plant om schimmelgroei te voorkomen.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om gebruik te maken van potgrond met een goede drainage. Gebruik een mengsel dat licht en luchtig is en vocht goed vasthoudt. Het is aanbevolen om de potgrond regelmatig te vervangen om de plant gezond te houden.

  Een goede bodemkwaliteit voor tuinplanten is vochtig maar goed doorlatend. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan voedingsstoffen en een pH-waarde heeft tussen de 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om regelmatig de bodem te controleren en indien nodig bij te mesten.

  Deze plant houdt van een zonnige standplaats en doet het goed in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen groeien. Pas op met langdurige blootstelling aan felle middagzon, dit kan bladverbranding veroorzaken.

  In de winter is het belangrijk om tuinplanten tegen vorst te beschermen. Dit kan door de plant in te pakken met een fleecedoek of plastic. Zorg er ook voor dat de plant op een beschutte plek staat.

  Deze plant vraagt regelmatig water, vooral tijdens warme periodes. Geef de plant ook regelmatig voeding voor een gezonde groei en bloei. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te stimuleren.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om regelmatig te bemesten om gezonde groei en bloei te bevorderen. Gebruik een gebalanceerde meststof die specifiek is samengesteld voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de beste resultaten. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen, van het voorjaar tot de herfst, en stop met bemesten tijdens de wintermaanden.

  Het is aan te raden om de plant te mulchen met organisch materiaal, zoals compost of boomschors. Mulch helpt de grond vocht vast te houden, beschermt de wortels en voorkomt onkruidgroei. Het is het beste om de mulch laag gelijkmatig aan te brengen rondom de plant.

  De voorkeur voor de zuurgraad van de bodem is neutraal tot licht zuur (pH 6-7,5). Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Een organische meststof kan helpen om de pH van de bodem op peil te houden.

  Voor de bestrijding van ongedierte op Tuinplanten kunnen diverse milieuvriendelijke methoden worden toegepast, zoals het regelmatig controleren op plagen, het verwijderen van aangetaste bladeren en het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of roofmijten. Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen wordt afgeraden vanwege de schadelijke effecten op het milieu en de gezondheid. Als preventieve maatregel kan ook worden gekozen voor het planten van geurige kruiden of bloemen die ongedierte afweren.

 • Omschrijving

  De Pelargonium (Zonale Grp) Lady Ramona is een mooie en opvallende plant met grote bloemen in tinten van roze, paars en wit. De bladeren hebben een opvallende zonale ring en zijn vaak groen met donkere strepen. Lady Ramona is een rijkbloeiende plant die gedijt in de volle zon en goed bestand is tegen droge periodes. Deze plant is ideaal voor in hanging baskets, bloembakken of als borderplant. Door regelmatig te snoeien kan de Lady Ramona een compacte en bossige vorm behouden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.