Pelargonium (Zonale Grp) Samantha

Pelargonium (Zonale Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pelargonium (Zonale Grp) Samantha is een soort geranium met opvallende donkerroze bloemen en groen blad met een zilverkleurige rand. De plant staat bekend om zijn compacte groei en bloeit rijkelijk gedurende het hele groeiseizoen. Het is een ideale plant voor in potten op het terras of balkon, maar kan ook goed gedijen in de tuin. Pelargonium Samantha houdt van een zonnige standplaats en regelmatig water geven om optimaal te kunnen bloeien. Deze plant is gemakkelijk te verzorgen en trekt bijen en vlinders aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Pelargoniums zijn over het algemeen niet winterhard en worden meestal als eenjarige planten geteeld. Dit betekent dat ze niet groenblijvend zijn en in de winter meestal afsterven. Het is dus aan te raden om ze jaarlijks opnieuw te planten.

  De Pelargonium (Zonale Grp) Samantha is niet winterhard en dient binnenshuis te worden overwinterd. Het is aan te raden om de plant in een vorstvrije ruimte te plaatsen tijdens de koudere maanden. Het beste is om de plant vorstvrij te houden bij temperaturen boven de 5 graden Celsius.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Zorg voor voldoende zonlicht en geef regelmatig water. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen voor een langere bloeiperiode.

  Pelargonium (Zonale Grp) Samantha heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te ontwikkelen en genoeg licht en lucht te krijgen. Overbevolking kan leiden tot ziekten en verminderde groei.

  De plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw, dus het is mogelijk dat de groei minder goed zal zijn in de schaduw. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten waar hij voldoende zonlicht kan krijgen voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te bemesten voor een gezonde groei.

  De plant heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen. Het is raadzaam om de grond tussen gietbeurten uit te laten drogen.

  Ja, de Pelargonium is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectar en de heldere kleuren van de bloemen. Het is een aantrekkelijke plant voor bestuivende insecten in de tuin.

  Ja, deze plant trekt bestuivers zoals bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast kunnen kleine dieren schuilen tussen de bladeren. Planten in de tuin helpen om een gezonde en diverse omgeving te creëren voor verschillende soorten flora en fauna.

  Deze plant bloeit meestal van mei tot en met oktober. De bloeiperiode kan ongeveer vier tot zes maanden duren, afhankelijk van de weersomstandigheden en de verzorging.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en houdt van een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme periodes. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in zonlicht.

  Nee, de Pelargonium (Zonale Grp) Samantha is niet eetbaar. Het wordt aanbevolen om geen onderdelen van deze plant in te nemen, omdat het giftig kan zijn. Het is beter om de plant enkel als decoratie in de tuin te houden.

  Ja, de Pelargonium (Zonale Grp) Samantha heeft de eigenschap geluid te dempen. Dit komt door de dichte bladeren en de vorm van de plant, die geluidsgolven kunnen absorberen en weerkaatsen. Het plaatsen van deze plant in huis kan dus helpen om omgevingsgeluiden te verminderen.

 • Je kunt de plant snoeien door regelmatig de uitgebloeide bloemen en lelijke of zwakke scheuten weg te knippen. Dit zorgt ervoor dat de plant zijn energie steekt in het ontwikkelen van nieuwe bloemen en scheuten. Snoei in het voorjaar de plant terug tot ongeveer de helft van zijn oorspronkelijke grootte om de groei te stimuleren.

  De plant houdt van regelmatig water geven, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in natte grond staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  De plant heeft het beste gedijen in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Het is aan te raden om de plant regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen.

  Een goede bodemkwaliteit voor tuinplanten zorgt voor de juiste voedingstoestand en waterdoorlatendheid. Zorg voor een bodem met voldoende organisch materiaal en een pH-niveau dat geschikt is voor de plant. Controleer regelmatig of de bodem vochtig genoeg is en pas de watergift indien nodig aan.

  Deze plant staat graag op een zonnige plek in de tuin. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte grond. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Om de plant te beschermen tegen vorst in de wintermaanden, is het aan te raden om deze binnen te zetten op een vorstvrije plek. Zorg ervoor dat de plant genoeg licht krijgt en niet te dicht bij de verwarming staat. Eventueel kan de plant ook ingepakt worden met vliesdoek voor extra bescherming.

  Pelargoniums hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomermaanden. Ze houden van een zonnige standplaats en moeten regelmatig worden bemest. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de plant gezond te houden.

  Deze plant heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Overbemesting kan leiden tot een teveel aan bladgroei en minder bloemen.

  Mulchen rondom de plant met organisch materiaal helpt de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Dit bevordert de gezondheid en groei van de plant. Een laag mulch van ongeveer 5-10 cm dik is ideaal.

  De Zonale Geranium houdt van een neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met geschikte meststoffen. Het behouden van de juiste zuurgraad zal bijdragen aan een gezonde groei en bloei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en roofwantsen. Daarnaast kunt u regelmatig de plant inspecteren op tekenen van ongedierte en deze indien nodig handmatig verwijderen. Het is ook mogelijk om een milieuvriendelijke insectenspray te gebruiken tegen plagen zoals bladluizen en witte vlieg.

 • Omschrijving

  Pelargonium (Zonale Grp) Samantha is een soort geranium met opvallende donkerroze bloemen en groen blad met een zilverkleurige rand. De plant staat bekend om zijn compacte groei en bloeit rijkelijk gedurende het hele groeiseizoen. Het is een ideale plant voor in potten op het terras of balkon, maar kan ook goed gedijen in de tuin. Pelargonium Samantha houdt van een zonnige standplaats en regelmatig water geven om optimaal te kunnen bloeien. Deze plant is gemakkelijk te verzorgen en trekt bijen en vlinders aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.