Petunia Famous Electric Purple

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Den Petunia Famous Electric Purple er en smuk og iøjnefaldende plante med levende lilla blomster. Denne petunia er et populært valg på grund af den intense farve og det iøjnefaldende udseende. Blomsterne blomstrer rigeligt i løbet af vækstsæsonen og giver en farverig tilføjelse til blomsterbede og potter. Planten trives godt i fuld sol og kræver regelmæssig vanding for at trives. Det er en smuk tilføjelse til enhver have eller altan og tiltrækker også sommerfugle og bier.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Petunia Famous Electric Purple er ikke en stedsegrøn plante. Det er en årlig haveplante, der typisk blomstrer om sommeren og er følsom over for frost. Det anbefales at plante planten igen årligt for at få en kontinuerlig blomstring.

  Planten er ikke vinterhårdfør og vil have brug for beskyttelse ved temperaturer under 5 grader Celsius. Det anbefales at bringe planten indenfor i de koldere måneder.

  Ja, Petunia Famous Electric Purple er en let at vedligeholde haveplante. Den kræver lidt pleje og trives godt under de fleste haveforhold. Regelmæssig vanding og gødning sikrer sund vækst og blomstring.

  Det anbefales at lade cirka 30 centimeter mellemrum mellem hver plante for denne haveplante. På den måde har de tilstrækkelig plads til at vokse og blomstre ordentligt. Disse planter kan også trives godt i hængende kurve eller blomsterkasser.

  Petunias har brug for mindst 6 timer direkte sollys for at vokse godt. I skyggen vil de producere færre blomster og have en mindre kompakt vækst. Det anbefales derfor at plante dem et solrigt sted for de bedste resultater.

  Haveplanter som disse har normalt brug for vand 1 til 2 gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene og jordfugtigheden. Det er vigtigt at lade jorden tørre lidt ud mellem vandingerne for at undgå rodskade. Det anbefales at kontrollere regelmæssigt, om planten har brug for vand ved at føle jorden.

  Ja, Petunia Famous Electric Purple er en plante, der tiltrækker sommerfugle og bier. Denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af nektaren, som blomsterne producerer. Perfekt til at tiltrække bestøvere i din have.

  Have planter kan bidrage til biodiversitet ved at tiltrække insekter og tilbyde føde til fugle. Det er godt at have forskellige typer planter i haven for at skabe et varieret levested for dyr. Sørg for planter med forskellige blomstringsperioder for at tilbyde føde og skjulesteder året rundt.

  Petunia Famous Electric Purple blomstrer fra foråret indtil starten af efteråret. Blomsterne blomstrer rigeligt i løbet af denne periode og tilføjer en farverig tilføjelse til haven.

  Ja, denne plante kan tåle fuld sol. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand, især i varme perioder. Sørg for, at jorden er veldrænet for at undgå rådne rødder.

  Nej, planten er ikke spiselig. Det er vigtigt ikke at indtage nogen dele af planten, da det kan være giftigt. Det anbefales at bruge planten kun som en prydplante i haven.

  Petunia Famous Electric Purple har ingen specifikke egenskaber, der er lyddæmpende. Det er en dekorativ haveplante med smukke blomster. Andre planter som bambus eller vedbend kan være lyddæmpende.

 • Planten skal beskæres regelmæssigt for at fremme væksten og bevare en kompakt form. Fjern døde, syge eller beskadigede grene for at forbedre den overordnede sundhedstilstand. Beskær også blomster regelmæssigt for at fremme blomstringen.

  Giv regelmæssigt vand til denne plante og sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke gennemblødt. Tjek regelmæssigt om jorden føles tør, før du giver vand igen for at undgå rådne rødder. Det er vigtigt ikke at lade planten tørre ud, men heller ikke overvande den.

  Haveplanter kræver godt drænet pottemuld for at forblive sunde. Det er vigtigt at holde pottemulden fugtig, men ikke gennemblødt. Vælg en pottemuld, der er rig på næringsstoffer for optimal vækst og blomstring.

  Denne plante trives bedst i godt drænet jord med en gennemsnitlig til høj frugtbarhed. Sørg for at jorden forbliver fugtig, men undgå vand-oversvømmelse. Tilføjelse af kompost kan hjælpe med at opretholde en god jordkvalitet.

  Denne plante har brug for en solrig placering for at vokse og blomstre godt. Sørg for, at jorden er veldrænet og ikke forbliver for våd. Beskyt planten mod hård vind og frost.

  For at beskytte planten om vinteren kan du lægge et lag muld omkring planten for at beskytte rødderne mod frost. En beskyttende dyne eller plastik kan også lægges over planten for at forhindre at bladene beskadiges af kulden. Sørg for at vande planten godt inden frosten begynder.

  Denne haveplante har brug for regelmæssig vanding, især i varmt vejr. Fjern regelmæssigt visnede blomster for at fremme blomstringen. Gød planten en gang hver par uge for optimal vækst.

  Planter som "Petunia Famous Electric Purple" har brug for regelmæssig ernæring for at vokse og blomstre godt. Brug en gødning specielt til blomstrende planter, og følg instruktionerne på emballagen for den korrekte dosering. Gød planten om foråret og i løbet af vækstsæsonen for at fremme sund og frodig vækst.

  Mulch holder fugt og forhindrer ukrudtvækst omkring denne plante. Det anbefales at påføre et lag mulch på 5-10 cm. Brug organisk materiale som barkflis eller kakaoskaller for god nedbrydning og næring til planten.

  De haveplanter trives bedst i en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. Det er vigtigt at regelmæssigt kontrollere jordens surhedsgrad og om nødvendigt justere den med kalk eller svovl. En passende surhedsgrad sikrer optimal optagelse af næringsstoffer og forhindrer problemer som forsuring af jorden.

  For at bekæmpe skadedyr ved haveplanter som Petunia Famous Electric Purple kan naturlige metoder bruges såsom regelmæssig inspektion af planterne og fjernelse af skadedyr med hånden. Derudover kan også naturlige fjender af skadeinsekter, såsom mariehøns og grønne løbebiller, tiltrækkes ved at plante blomster, der tiltrækker dem. Der kan også anvendes biologiske bekæmpelsesmidler, såsom neemolie eller pyrethrine, for at bekæmpe skadedyr på en miljøvenlig måde.

 • Beskrivelse

  Den Petunia Famous Electric Purple er en smuk og iøjnefaldende plante med levende lilla blomster. Denne petunia er et populært valg på grund af den intense farve og det iøjnefaldende udseende. Blomsterne blomstrer rigeligt i løbet af vækstsæsonen og giver en farverig tilføjelse til blomsterbede og potter. Planten trives godt i fuld sol og kræver regelmæssig vanding for at trives. Det er en smuk tilføjelse til enhver have eller altan og tiltrækker også sommerfugle og bier.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.