Petunia Famous Lavender

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia Famous Lavender is een prachtige hangende plant met lila-paarse bloemen die een vleugje elegantie toevoegen aan elke tuin of balkon. Deze plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode en overvloedige bloemen, waardoor het een favoriet is onder tuiniers en bloemenliefhebbers. De Petunia Famous Lavender gedijt het best op een zonnige plek en heeft regelmatig water nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Met zijn weelderige groei en kleurrijke bloemen is deze plant een echte blikvanger en zorgt hij voor een vrolijke sfeer in elke buitenruimte. De Petunia Famous Lavender is gemakkelijk te onderhouden en past goed in hangmanden, potten of borders.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, "Petunia Famous Lavender" is niet groenblijvend. Het is eenjarige plant en zal niet overwinteren in de tuin. Het is daarom aan te raden om nieuwe planten te kopen voor het volgende groeiseizoen.

  De Petunia Famous Lavender is niet winterhard en kan niet goed tegen vorst. Het is aan te raden om deze plant in de winter binnen te zetten of te beschermen tegen kou. Het beste is om de plant te planten in een pot die in de winter naar binnen kan worden gebracht.

  De Petunia Famous Lavender is een gemakkelijke plant in onderhoud. Het heeft weinig verzorging nodig en kan goed gedijen in de tuin. Regelmatig water geven en verwijderen van verwelkte bloemen is voldoende.

  Petunia's hebben ongeveer 15-30 cm ruimte nodig om volledig te kunnen groeien. Zorg ervoor dat ze voldoende ruimte hebben om zich uit te spreiden en te bloeien. Plant ze op een zonnige plek met goede drainage voor optimale groei.

  Petunia's groeien het best in de volle zon, maar kunnen ook in de halfschaduw groeien. Zorg ervoor dat ze minstens 6 uur zonlicht per dag krijgen voor optimale groei en bloei. In de schaduw zullen ze waarschijnlijk minder bloemen produceren.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden en de plant niet te laten uitdrogen. Over het algemeen wordt geadviseerd om de plant 2 tot 3 keer per week water te geven.

  Ja, Petunia's in het algemeen trekken vlinders en bijen aan vanwege hun nectarrijke bloemen. Het planten van deze bloemen in de tuin kan helpen om deze nuttige bestuivers aan te trekken. Het is aan te raden om meerdere planten bij elkaar te zetten om het effect te versterken.

  Tuinplanten zoals deze dragen bij aan de biodiversiteit door insecten aan te trekken met hun bloemen. Deze insecten helpen bij de bestuiving en zorgen voor een gezonde balans in de tuin. Het is dus positief voor de biodiversiteit in de tuin.

  De plant bloeit van juni tot en met september en de bloei duurt ongeveer 4 maanden.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme periodes. Het is aan te raden om de plant regelmatig te bemesten voor optimale groei en bloei.

  Nee, petunia's zijn niet eetbaar en mogen niet geconsumeerd worden. Het is belangrijk om de plant niet in contact te laten komen met voedsel of drinken. Beperk de plant tot decoratief gebruik in de tuin.

  Petunia Famous Lavender heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Deze plant is voornamelijk decoratief en helpt niet bij het verminderen van geluid in de omgeving.

 • Tuinplanten zoals Petunia Famous Lavender kunnen regelmatig worden gesnoeid om een compacte groei te bevorderen en de bloei te stimuleren. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen en lange uitlopers om de plant in vorm te houden. Daarnaast kan snoeien in het voorjaar helpen om de plant te verjongen en te voorkomen dat hij te leggy wordt.

  De Petunia Famous Lavender houdt van regelmatig water geven, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelproblemen te voorkomen.

  Voor de Petunia Famous Lavender is het aan te raden om potgrond te gebruiken die speciaal is samengesteld voor tuinplanten. Zorg ervoor dat de potgrond goed waterdoorlatend is en voldoende voedingsstoffen bevat. Gebruik een pot met drainagegaten om te voorkomen dat de wortels te nat worden.

  Petunia Famous Lavender gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde kwaliteit. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat of te droog is, om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig toevoegen van organische mest kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De Petunia Famous Lavender gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg voor voldoende zonlicht en bescherm de plant tegen harde wind. Deze tuinplant kan goed groeien in een goed doorlatende, vruchtbare grond.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om in de winter extra bescherming te bieden. Denk hierbij aan mulch rond de wortels, beschermende doeken of voldoende water geven voordat de vorst intreedt. Zorg ervoor dat de plant goed beschermd is tegen de kou om schade te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te stimuleren. Bemest de plant eens in de paar weken tijdens het groeiseizoen.

  Tuinplanten zoals de "Petunia Famous Lavender" kunnen tijdens het groeiseizoen regelmatig bemest worden met een speciale meststof voor bloeiende planten. Gebruik de meststof volgens de instructies op de verpakking om de plant te voorzien van voldoende voedingsstoffen voor een gezonde groei en bloei. Het is belangrijk om niet te overdoseren om wortelverbranding te voorkomen.

  Mulchen is gunstig voor tuinplanten omdat het helpt om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Een laag mulch kan ook de wortels beschermen tegen extreme temperaturen en fungeren als voedingsbron voor de plant. Het is belangrijk om de juiste soort mulch te kiezen op basis van de behoeften van de plant.

  Deze plant gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7 is ideaal voor de groei en bloei van deze tuinplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Voor tuinplanten kan een preventieve aanpak worden gebruikt om ongedierte te bestrijden, zoals regelmatig controleren op insecten en schimmels en zorgen voor een goede beluchting en drainage. Daarnaast kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijten worden ingezet om ongedierte te bestrijden. Het is belangrijk om ongedierte snel te signaleren en te behandelen om de plant gezond te houden.

 • Omschrijving

  De Petunia Famous Lavender is een prachtige hangende plant met lila-paarse bloemen die een vleugje elegantie toevoegen aan elke tuin of balkon. Deze plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode en overvloedige bloemen, waardoor het een favoriet is onder tuiniers en bloemenliefhebbers. De Petunia Famous Lavender gedijt het best op een zonnige plek en heeft regelmatig water nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Met zijn weelderige groei en kleurrijke bloemen is deze plant een echte blikvanger en zorgt hij voor een vrolijke sfeer in elke buitenruimte. De Petunia Famous Lavender is gemakkelijk te onderhouden en past goed in hangmanden, potten of borders.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.