Petunia Famous Violet Dark Eye

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia Famous Violet Dark Eye is een prachtige en opvallende plant met diep violette bloemen en een donker oog in het midden. Deze petunia is een populaire keuze voor hangende manden en bloembakken vanwege de overvloedige bloei en het mooie contrast van kleuren. De plant gedijt goed in de volle zon en heeft regelmatig water nodig om goed te blijven groeien en bloeien. Met zijn levendige kleuren en unieke uitstraling is de Petunia Famous Violet Dark Eye een aanwinst voor elke tuin of terras. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een geliefde keuze is voor tuiniers die graag de natuurlijke biodiversiteit willen ondersteunen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant Petunia Famous Violet Dark Eye is niet groenblijvend. Het is een eenjarige plant die in de lente en zomer bloeit. In de herfst zal de plant afsterven.

  Deze plant is niet winterhard en moet binnen worden gehouden tijdens de wintermaanden. Het wordt aanbevolen om vorst te vermijden en de plant op een beschutte plek te zetten wanneer de temperaturen dalen. Het is het beste om deze plant te behandelen als een eenjarige plant.

  Ja, de Petunia Famous Violet Dark Eye is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Deze plant heeft regelmatig water en voeding nodig en gedijt het beste in de volle zon. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen voor een langere bloeiperiode.

  De Petunia Famous Violet Dark Eye heeft ongeveer 20-25 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Houd bij het planten rekening met voldoende afstand tussen de planten om luchtcirculatie te bevorderen. Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond en met voldoende zonlicht.

  Petunia's groeien het beste in de volle zon, maar kunnen ook goed gedijen in lichte schaduw. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur zonlicht per dag krijgt voor optimale groei. Te veel schaduw kan leiden tot minder bloei en groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben ongeveer 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en vochtigheid van de grond. Het is belangrijk om de grond goed te controleren voordat je water geeft, zodat deze niet te nat wordt. Overmatig water geven kan tot wortelrot leiden.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die wordt geproduceerd. Het is een goede keuze voor tuinen die biodiversiteit willen bevorderen. Het zal helpen om deze nuttige bestuivers naar uw tuin te lokken.

  Ja, deze plant trekt bestuivende insecten zoals bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast kan de plant zorgen voor schaduw en beschutting voor kleine dieren. Het is een goede keuze voor het bevorderen van biodiversiteit in de tuin.

  Deze plant bloeit normaal gesproken van ongeveer mei tot september. De bloeiperiode duurt gemiddeld zo'n vier maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven als de zon erg fel schijnt. Planten in de volle zon kunnen ook vatbaar zijn voor uitdroging, dus regelmatig water geven is belangrijk.

  Nee, de bloemen van deze plant zijn niet eetbaar en kunnen giftig zijn bij consumptie. Het wordt daarom afgeraden om deze plant te eten. Het is beter om planten te kiezen die specifiek bedoeld zijn voor consumptie.

  Ja, Petunia Famous Violet Dark Eye heeft geluidsdempende eigenschappen doordat de bladeren en bloemen geluidsgolven kunnen absorberen. Het kan helpen om achtergrondgeluiden te verminderen in je tuin of op je balkon.

 • Je kunt de plant regelmatig snoeien om de groei te stimuleren en de vorm te behouden. Verwijder regelmatig dode bloemen en takken om de plant gezond te houden. Doe dit bij voorkeur in het voorjaar of de zomer.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Vermijd echter dat de plant met zijn wortels in het water staat om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om regelmatig de potgrond te controleren en indien nodig water te geven.

  Deze plant geeft de voorkeur aan goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem lichtzuur tot neutraal is en voldoende vocht bevat. Vermijd natte of zware grond, aangezien dit de groei van de plant kan belemmeren.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en blijf regelmatig water geven. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  : Tuinplanten hebben in de winter vaak extra bescherming nodig om vorstschade te voorkomen. Denk aan het afdekken met mulch, een vliesdoek of het verplaatsen naar een beschutte plek. Het is belangrijk om de plant goed te verzorgen en te beschermen tegen extreme temperaturen.

  De plant moet regelmatig water krijgen, vooral tijdens warme en droge periodes. Verwijder verwelkte bloemen om de bloei te bevorderen. Geef de plant af en toe voeding voor een gezonde groei.

  Tuinplanten hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten tijdens het groeiseizoen. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie van bemesting.

  Mulchen helpt om het vocht vast te houden en de bodemtemperatuur te reguleren, waardoor de plant beter bestand is tegen extreme weersomstandigheden. Daarnaast beschermt mulch de wortels tegen vorst in de winter en voorkomt het dat onkruid groeit rond de plant. Het is aan te raden om organische mulch te gebruiken, zoals houtsnippers of bladeren, en deze elk jaar bij te vullen voor optimale groei en bloei.

  De plant gedijt het beste in een lichtzure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen en de plant gezond te houden. Regelmatig testen van de pH-waarde en indien nodig aanpassingen maken kan helpen bij een optimale groei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, kunt u gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals roofmijten of lieveheersbeestjes. Daarnaast is regelmatig controleren op ongedierte en handmatig verwijderen ook effectief. Mocht dit niet voldoende zijn, dan kunt u een specifiek bestrijdingsmiddel voor tuinplanten gebruiken.

 • Omschrijving

  De Petunia Famous Violet Dark Eye is een prachtige en opvallende plant met diep violette bloemen en een donker oog in het midden. Deze petunia is een populaire keuze voor hangende manden en bloembakken vanwege de overvloedige bloei en het mooie contrast van kleuren. De plant gedijt goed in de volle zon en heeft regelmatig water nodig om goed te blijven groeien en bloeien. Met zijn levendige kleuren en unieke uitstraling is de Petunia Famous Violet Dark Eye een aanwinst voor elke tuin of terras. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een geliefde keuze is voor tuiniers die graag de natuurlijke biodiversiteit willen ondersteunen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.