Petunia Famous White Dark Eye

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia Famous White Dark Eye is een prachtige en opvallende plant met witte bloemen en een donker oog in het midden. De bloemen hebben een mooie contrastrijke uitstraling en zorgen voor een elegante toevoeging aan elke tuin of balkon. Deze petunia is gemakkelijk te verzorgen en bloeit langdurig, waardoor je de hele zomer van de mooie bloemen kunt genieten. Het is een veelzijdige plant die zowel in hangmanden, bloembakken als in borders geplant kan worden. De Petunia Famous White Dark Eye trekt ook vlinders en bijen aan, wat zorgt voor een levendige en kleurrijke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het blad zal in de winter bruin worden en afsterven, maar in het voorjaar komt de plant weer tot leven. Het is een bloeiende plant die in de zomer voor mooie bloemen zorgt.

  De plant is niet winterhard en moet binnen worden beschermd tegen vorst. Het is aan te raden om de plant in een kas of binnenshuis te overwinteren. Op die manier kan de plant in het voorjaar opnieuw worden uitgeplant in de tuin.

  Ja, de Petunia Famous White Dark Eye is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de verwelkte bloemen te verwijderen om de plant gezond te houden. Het is een sterke en langbloeiende tuinplant die goed gedijt in de volle zon.

  Voor een individuele plant heb je ongeveer 25-30 centimeter ruimte nodig. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen andere planten om optimale groei te bevorderen. Deze plant heeft voldoende ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen.

  Tuinplanten zoals de Petunia Famous White Dark Eye groeien over het algemeen het beste in de volle zon, maar kunnen ook goed gedijen in lichte schaduw. Zorg er wel voor dat de plant minimaal 4-6 uur zonlicht per dag krijgt voor optimale groei en bloei. Te veel schaduw kan leiden tot minder bloei en groei van de plant.

  Tuinplanten hebben over het algemeen behoefte aan water wanneer de grond droog aanvoelt. Over het algemeen is het voldoende om 1-2 keer per week water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen.

  Ja, de Petunia Famous White Dark Eye is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectar die ze produceren. Deze tuinplant trekt deze bestuivers aan vanwege de aantrekkelijke geur en kleuren. Het planten van deze bloemen kan dus helpen om vlinders en bijen naar je tuin te lokken.

  Ja, bloeiende planten zoals ik trekken bestuivers aan zoals bijen en vlinders, wat kan bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Mijn bladeren en bloemen kunnen ook beschutting bieden aan kleine dieren. Het is belangrijk om een diversiteit aan planten aan te planten om de biodiversiteit te bevorderen.

  De Petunia Famous White Dark Eye bloeit van mei tot en met september. De bloeiperiode kan variëren van zes tot acht weken, afhankelijk van de weersomstandigheden en de verzorging.

  Ja, de Petunia Famous White Dark Eye kan goed tegen de volle zonlicht. Het is aan te raden om de plant op een zonnige locatie te plaatsen voor optimale groei en bloei. Zorg wel voor voldoende water en voeding.

  Nee, de "Petunia Famous White Dark Eye" plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die giftig kan zijn bij consumptie. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te eten.

  Ja, als tuinplant zorgen de dikke bladeren van deze plant ervoor dat geluiden gedempt worden. Dit kan zorgen voor een rustige en serene omgeving in uw tuin.

 • De plant mag regelmatig worden gesnoeid om een compacte groei te bevorderen. Verwijder dode bloemen en ongewenste scheuten. Snoei in het voorjaar om de plant te verjongen.

  Deze plant houdt van regelmatig water geven, vooral tijdens warme zomermaanden. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in drassige grond staan. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het blad om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de pot voldoende drainagegaten heeft om wortelrot te voorkomen. Geef regelmatig water, maar laat de grond tussen gietbeurten licht opdrogen.

  De Tuinplanten, zoals de Petunia Famous White Dark Eye, gedijen het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig is, maar niet te nat. Het toevoegen van compost kan de bodemkwaliteit verbeteren en de plant helpen gedijen.

  De Petunia Famous White Dark Eye gedijt het best op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om volledig tot bloei te komen. Plaats de plant in een border, bloembak of hanging basket voor een mooi effect in de tuin.

  Zorg ervoor dat de plant goed beschermd is tegen vorst door deze naar binnen te halen of af te dekken met stro of vliesdoek. Plaats de plant op een beschutte plek en geef minder water tijdens de wintermaanden. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op mogelijke vorstschade en deze indien nodig te behandelen.

  De plant dient regelmatig water te krijgen, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren. Geef de plant regelmatig voeding voor een gezonde groei.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten, bij voorkeur met organische meststoffen. Gebruik een meststof die speciaal ontwikkeld is voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Bemest de planten in het voorjaar en gedurende het groeiseizoen volgens de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Het is raadzaam om de grond rondom de plant te bedekken met mulch, zoals houtsnippers of compost. Dit zal helpen bij het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruid. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant komt.

  De Petunia Famous White Dark Eye gedijt het best in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kun je ervoor zorgen dat de plant gezond en sterk is door regelmatig water te geven en de juiste voeding te geven. Daarnaast kun je ook preventief beschermende middelen zoals neemolie of insecticidale zeep gebruiken om ongedierte af te schrikken. Als er toch ongedierte aanwezig is, kun je deze handmatig verwijderen of biologische bestrijdingsmiddelen gebruiken.

 • Omschrijving

  De Petunia Famous White Dark Eye is een prachtige en opvallende plant met witte bloemen en een donker oog in het midden. De bloemen hebben een mooie contrastrijke uitstraling en zorgen voor een elegante toevoeging aan elke tuin of balkon. Deze petunia is gemakkelijk te verzorgen en bloeit langdurig, waardoor je de hele zomer van de mooie bloemen kunt genieten. Het is een veelzijdige plant die zowel in hangmanden, bloembakken als in borders geplant kan worden. De Petunia Famous White Dark Eye trekt ook vlinders en bijen aan, wat zorgt voor een levendige en kleurrijke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.