Petunia Famous Cerise Pearl

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Petunia Famous Cerise Pearl is een prachtige hangende plant met grote, opvallende bloemen in een levendige cerise-roze kleur. De bloemblaadjes hebben een parelmoerachtige glinstering, wat zorgt voor een elegante uitstraling. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. De Petunia Famous Cerise Pearl gedijt goed in de volle zon en is ideaal voor hangmanden, bloembakken en borders. Regelmatig water geven en bemesten zorgt voor een gezonde groei en bloei van deze prachtige plant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het blad van deze plant zal in de herfst afsterven. Het is een eenjarige plant.

  Deze plant is niet winterhard en kan het beste als eenjarige plant worden behandeld. Het is aan te raden om deze plant in het voorjaar opnieuw te planten. Het is niet geschikt om de winter buiten door te brengen.

  Petunia Famous Cerise Pearl is een makkelijk te onderhouden plant. Het vereist regelmatig water geven en voldoende zonlicht. Het kan goed gedijen in bloembakken, hanging baskets of in de tuin.

  De Petunia Famous Cerise Pearl heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten, zodat ze zich goed kunnen ontwikkelen. Denk eraan om regelmatig te snoeien om de groei te bevorderen.

  De Petunia Famous Cerise Pearl gedijt het beste in de volle zon, waar de plant voldoende licht krijgt om goed te groeien en bloeien. In de schaduw kan de plant minder goed groeien en minder bloemen produceren. Het is daarom aan te raden om de Petunia Famous Cerise Pearl op een zonnige locatie te planten.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen behoefte aan regelmatig water geven, vooral tijdens warmere periodes. In de zomer is het aan te raden om de plant minstens 2-3 keer per week water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden en grondvochtigheid. Het is belangrijk om te controleren of de grond tussen de gietbeurten door licht vochtig blijft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de felgekleurde bloemen en hun nectar. Het is een goede keuze als je een tuin wilt creëren die deze bestuivende insecten aantrekt. Het zal bijdragen aan een gezonde en levendige tuin.

  Petunia Famous Cerise Pearl draagt bij aan de biodiversiteit door de bestuiving van insecten zoals bijen en vlinders aan te trekken. Hierdoor helpen ze de populaties van deze nuttige dieren in stand te houden. Daarnaast creëren ze een divers ecosysteem in de tuin, wat ook andere planten en dieren aantrekt.

  Deze plant bloeit normaal gesproken van mei tot aan de vorst in de herfst. De bloeiperiode kan dus van mei tot en met oktober duren.

  Ja, de Petunia Famous Cerise Pearl kan goed tegen de volle zon. Het is een zonminnende plant die goed gedijt in een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes.

  Nee, de plant is niet eetbaar en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant. Het consumeren van delen van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Nee, de "Petunia Famous Cerise Pearl" is geen geluidsdempende plant. De plant is voornamelijk bedoeld voor decoratieve doeleinden in de tuin. Het heeft geen speciale eigenschappen om geluid te dempen.

 • De plant kan regelmatig worden gesnoeid om de groei en bloei te stimuleren. Verwijder dode bloemen en takken om de plant gezond te houden. Het snoeien kan het beste plaatsvinden in het voorjaar of na de bloei in het najaar.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het besproeien van de bloemen.

  Zorg voor een goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen voor optimale groei. Het is belangrijk om de potgrond vochtig te houden, maar niet te nat. Overplanten in verse potgrond wordt aanbevolen om de paar jaar.

  De bodemkwaliteit voor Tuinplanten moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn. Het is belangrijk om de grond regelmatig te bemesten en voldoende water te geven. Zorg ervoor dat de bodem niet te zuur of te basisch is, de ideale pH-waarde ligt tussen de 6 en 7.

  De Petunia Famous Cerise Pearl gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd plekken waar water kan blijven staan. Deze tuinplanten kunnen zowel in bloembakken als in de volle grond geplaatst worden.

  Om de plant te beschermen in de winter, is het aan te raden om mulch rond de wortels aan te brengen. Daarnaast kan een beschermende doek of folie over de plant worden geplaatst tijdens koudere periodes. Zorg ervoor dat de plant op een beschutte plek staat om vorstschade te voorkomen.

  De plant moet regelmatig water krijgen, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren. Bemest de plant elke 2-3 weken tijdens het groeiseizoen.

  De Tuinplanten zoals Petunia Famous Cerise Pearl hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een universele meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Bemest de plant volgens de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Het is aan te raden om de plant te mulchen met organisch materiaal zoals compost of boomschors om vocht vast te houden en onkruidgroei te beperken. Mulch beschermt ook de wortels tegen extreme temperaturen en voedt de grond met voedingsstoffen naarmate het afbreekt. Breng een laag mulch aan van ongeveer 5-8 cm rond de plant, maar laat een kleine ruimte vrij bij de stam om wortelrot te voorkomen.

  Tuinplanten zoals deze plant geven de voorkeur aan een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Een goede zuurgraad in de bodem bevordert de opname van voedingsstoffen en de gezonde groei van de plant.

  Om ongedierte te voorkomen bij tuinplanten, is het belangrijk om regelmatig de bladeren en stelen te inspecteren op insecten. Je kunt natuurlijke roofdieren, zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen, inzetten om ongedierte te bestrijden. Daarnaast kun je ook kiezen voor biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum.

 • Omschrijving

  Petunia Famous Cerise Pearl is een prachtige hangende plant met grote, opvallende bloemen in een levendige cerise-roze kleur. De bloemblaadjes hebben een parelmoerachtige glinstering, wat zorgt voor een elegante uitstraling. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. De Petunia Famous Cerise Pearl gedijt goed in de volle zon en is ideaal voor hangmanden, bloembakken en borders. Regelmatig water geven en bemesten zorgt voor een gezonde groei en bloei van deze prachtige plant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.