Argyranthemum frutescens Daisy Crazy Blazer White

Argyranthemum frutescens

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Argyranthemum frutescens Daisy Crazy Blazer White is een compact groeiende plant met een overvloed aan witte madeliefachtige bloemen. De bloemen hebben een opvallende blauwe ring in het midden, wat zorgt voor een speels effect. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. De bladeren zijn groen en vormen een mooi contrast met de witte bloemen. Deze plant gedijt het best in de volle zon en goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Argyranthemum frutescens Daisy Crazy Blazer White is niet groenblijvend maar verliest zijn bladeren in de winter. Het is een vorstgevoelige plant die beschermd moet worden tegen strenge vorst. Deze tuinplanten worden vaak gebruikt als eenjarige planten in borders of bloembakken.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius en kan dus lichte vorst verdragen. Het is raadzaam om de plant bij strenge vorst te beschermen of naar binnen te halen. Deze plant is geschikt voor in de tuin.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud. Het enige wat nodig is, is regelmatig water geven en af en toe bemesten. Verder heeft de plant weinig speciale zorg nodig.

  De plant heeft ongeveer een ruimte nodig van 30-40 cm in de breedte en 40-50 cm in de hoogte om goed te groeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte rondom de plant vrij te houden zodat de lucht goed kan circuleren en de plant voldoende zonlicht kan krijgen. Houd ook rekening met eventuele andere planten in de buurt die de groei van de plant kunnen belemmeren.

  Argyranthemum frutescens Daisy Crazy Blazer White groeit het beste in de volle zon. In de schaduw zal de groei van de plant beperkt zijn en zal de bloei minder uitbundig zijn. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei en bloei.

  De Argyranthemum frutescens heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Het is belangrijk dat de grond niet uitdroogt, maar ook niet te drassig wordt. Over het algemeen is het aan te raden om de plant één tot twee keer per week water te geven.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de aantrekkelijke bloemen met nectar en stuifmeel. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin om deze belangrijke bestuivers aan te trekken.

  "De Argyranthemum frutescens Daisy Crazy Blazer White draagt bij aan de biodiversiteit in de tuin door het aantrekken van bestuivende insecten zoals bijen en vlinders. Hierdoor kan de plant helpen bij de bestuiving van andere planten in de omgeving. Daarnaast zorgt de plant voor variatie en natuurlijke balans in de tuin."

  Deze plant bloeit van mei tot en met september en de bloei kan tot wel vier maanden duren.

  De plant kan goed tegen de volle zon en houdt van een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. Het is aan te raden om de plant regelmatig te bemesten voor een gezonde groei.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die bedoeld is om van te genieten in de tuin of bloemstukken, niet om te eten. Het consumeren van deze plant kan onveilig zijn.

  Ja, deze plant heeft een bladstructuur die geluid kan absorberen en kan helpen bij het verminderen van omgevingsgeluiden. Het plaatsen van deze plant kan bijdragen aan een geluidsdempende omgeving.

 • De plant kan regelmatig worden gesnoeid om de vorm en bloei te bevorderen. Verwijder eventuele uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te stimuleren. Snoei in het voorjaar ook oude en zielloze takken weg.

  Deze tuinplant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet drassig. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond door te voelen of een vinger in de grond te steken.

  Deze tuinplant gedijt het best in goed doorlatende potgrond met een neutrale zuurgraad. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet té nat. Het regelmatig bemesten van de potgrond zal bijdragen aan een gezonde groei van de plant.

  Deze tuinplant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge hoeveelheid voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te langdurig nat staan. Het is aan te raden om de bodem te voorzien van organisch materiaal voor een optimale groei en bloei.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is. Bescherm de plant tegen koude wind.

  Deze plant heeft winterbescherming nodig, vooral in koudere klimaten. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt en dat de wortels goed beschermd zijn tegen vorst. Het wordt aanbevolen om de plant in de winter naar binnen te halen of te bedekken met mulch voor extra bescherming.

  Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt en dat de grond goed doorlatend is. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Bemest de plant in het voorjaar voor een gezonde groei.

  De plant heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen, van het voorjaar tot de herfst. Gebruik een meststof voor bloeiende planten om de bloei te bevorderen. Let op dat je de aanbevolen hoeveelheid niet overschrijdt om de plant niet te overbemesten.

  Het gebruik van mulch kan helpen bij het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruidgroei rondom deze plant. Het is aan te raden om organisch materiaal zoals bladeren of houtsnippers te gebruiken als mulch. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant wordt gelegd om verstikking te voorkomen.

  De Argyranthemum frutescens Daisy Crazy Blazer White gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig de pH aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel.

  De Tuinplanten zijn gevoelig voor slakken en bladluizen. Een natuurlijke manier om deze plagen te bestrijden is door lieveheersbeestjes aan te trekken of door knoflookspray te gebruiken. Het regelmatig inspecteren van de planten en het verwijderen van aangetaste delen kan ook helpen bij de bestrijding van ongedierte.

 • Omschrijving

  De Argyranthemum frutescens Daisy Crazy Blazer White is een compact groeiende plant met een overvloed aan witte madeliefachtige bloemen. De bloemen hebben een opvallende blauwe ring in het midden, wat zorgt voor een speels effect. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. De bladeren zijn groen en vormen een mooi contrast met de witte bloemen. Deze plant gedijt het best in de volle zon en goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.