Argyranthemum frutescens Daisy Crazy Pink Wonder

Argyranthemum frutescens

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Argyranthemum frutescens Daisy Crazy Pink Wonder is een compacte en rijkbloeiende plant met roze bloemen die lijken op madeliefjes. De bloemen hebben een opvallend geel hartje en bloeien van het voorjaar tot in de herfst. Deze plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Het is een ideale plant voor in borders, bloembakken of als perkplant. De Argyranthemum frutescens Daisy Crazy Pink Wonder trekt vlinders en bijen aan en is zeer geliefd onder tuiniers vanwege zijn lange bloeiperiode en onderhoudsvriendelijke karakter.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een goede keuze voor wie op zoek is naar een plant die het hele jaar door groen blijft in de tuin.

  Deze plant is winterhard tot -5 graden Celsius. Het is daarom belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Het is aan te raden om de plant in de winter naar binnen te halen of af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de plant te bemesten voor een gezonde groei. Het is ook aan te raden om de uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen voor een langere bloeiperiode.

  De Argyranthemum frutescens Daisy Crazy Pink Wonder heeft ongeveer 30-40 cm ruimte nodig om goed te groeien en te bloeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en niet te dicht op andere planten staat. Het is aan te raden om de plant regelmatig te snoeien om een compacte vorm te behouden.

  De "Argyranthemum frutescens Daisy Crazy Pink Wonder" groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. Het is dus aan te raden om de plant op een plek te zetten waar hij voldoende zonlicht kan krijgen. In de schaduw zal de groei van de plant waarschijnlijk minder optimaal zijn.

  De Argyranthemum frutescens Daisy Crazy Pink Wonder heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en de hoeveelheid zonlicht. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft en voorkom dat de wortels te lang in water staan om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de grond regelmatig te controleren voordat je water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die rijk zijn aan nectar. De plant is dus vlinder- en bijenlokkend.

  Ja, de Argyranthemum frutescens Daisy Crazy Pink Wonder is goed voor biodiversiteit omdat het bijen en vlinders aantrekt met zijn bloemen en zo bijdraagt aan de bestuiving van andere planten. Daarnaast kan het dienen als schuilplaats voor kleine dieren in de tuin. Het helpt dus om de biodiversiteit in de tuin te bevorderen.

  De Argyranthemum frutescens Daisy Crazy Pink Wonder bloeit van juni tot en met september. De bloeiperiode van deze plant duurt ongeveer 3 tot 4 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die gedijt in zonnige omstandigheden. zorg wel voor voldoende water op warme dagen.

  Nee, de Argyranthemum frutescens Daisy Crazy Pink Wonder is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet aanbevolen om te consumeren vanwege mogelijke giftige stoffen. Het wordt alleen gebruikt voor decoratieve doeleinden in de tuin.

  Ja, door de bladeren en bloemen kan deze plant geluid absorberen en enigszins dempen. Dit kan helpen om geluidsoverlast in de tuin te verminderen. Het effect is echter beperkt in vergelijking met specifieke geluidsdempende planten.

 • Deze plant kan na de bloei teruggesnoeid worden om de groei te stimuleren en de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei tot op gezonde knoppen. Zorg ervoor dat de plant voldoende tijd heeft om weer opnieuw te bloeien voordat de vorstperiode begint.

  De plant houdt van vochtige grond, dus geef regelmatig water. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, dus laat de bovenste laag van de grond opdrogen tussen gietbeurten door. In de zomermaanden kan wat vaker water gegeven worden dan in de winter.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de pot voldoende gaten heeft voor drainage. Gebruik een potgrond speciaal voor bloeiende planten voor optimale groei en bloei.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende en voedzame grond. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is. Bij het planten kan compost worden toegevoegd om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en beschut staat tegen harde wind. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken.

  Deze plant heeft winterbescherming nodig, vooral tijdens strenge vorst. Het is aan te raden om de plant te bedekken met mulch of een beschermende doek. Het is belangrijk om de plant in de wintermaanden uit de wind en regen te houden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder uitgebloeide bloemen regelmatig om de bloei te bevorderen. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te stimuleren.

  Tuinplanten zoals Argyranthemum frutescens Daisy Crazy Pink Wonder hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond en goed te groeien. Gebruik bijvoorbeeld een langzaamwerkende meststof in het voorjaar voor optimale resultaten. Overbemesting moet vermeden worden om schade aan de planten te voorkomen.

  Mulch helpt de grond vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Breng een laag mulch aan van ongeveer 5 cm dik rond de plant, maar zorg ervoor dat de stam vrij blijft van mulch om schimmelvorming te voorkomen. Vernieuw de mulch jaarlijks voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  De Argyranthemum frutescens Daisy Crazy Pink Wonder houdt van een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor deze tuinplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om de beste groeiomstandigheden te behouden.

  Deze plant is gevoelig voor bladluizen, trips en spint. Om ongedierte te bestrijden, kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes worden ingezet of kan een insecticide worden gebruikt. Regelmatig controleren op ongedierte en preventieve maatregelen nemen, zoals het schoonhouden van de plant en de omgeving, kunnen ook helpen.

 • Omschrijving

  De Argyranthemum frutescens Daisy Crazy Pink Wonder is een compacte en rijkbloeiende plant met roze bloemen die lijken op madeliefjes. De bloemen hebben een opvallend geel hartje en bloeien van het voorjaar tot in de herfst. Deze plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Het is een ideale plant voor in borders, bloembakken of als perkplant. De Argyranthemum frutescens Daisy Crazy Pink Wonder trekt vlinders en bijen aan en is zeer geliefd onder tuiniers vanwege zijn lange bloeiperiode en onderhoudsvriendelijke karakter.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.