Argyranthemum frutescens Daisy Crazy Strawberry Pink

Argyranthemum frutescens

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Argyranthemum frutescens Daisy Crazy Strawberry Pink is een compacte, bloeiende plant met opvallende roze bloemen. Deze plant heeft een weelderige groei en bloeit rijkelijk gedurende het groeiseizoen. De bloemen hebben een zachte aardbeiroze kleur en geven de plant een vrolijke uitstraling. De Daisy Crazy Strawberry Pink is een ideale keuze voor borders, bloembakken en hanging baskets. Deze plant trekt vlinders en bijen aan, waardoor het ook een goede keuze is voor een biodiverse tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant is niet groenblijvend en zal in de winter zijn blad verliezen. Het is dus een bladverliezende plant.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen tijdens koudere temperaturen.

  Ja, de Argyranthemum frutescens Daisy Crazy Strawberry Pink is makkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en bloemen te verwijderen om de bloei te verlengen. Daarnaast gedijt de plant het beste in een goed doorlatende grond en een zonnige plek.

  De Argyranthemum frutescens Daisy Crazy Strawberry Pink heeft ongeveer 30-40 cm ruimte nodig in de tuin. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en te groeien. Het is belangrijk om de plant regelmatig te verpotten als hij te groot wordt voor zijn huidige pot.

  De Argyranthemum frutescens Daisy Crazy Strawberry Pink groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende zonlicht te geven om goed te kunnen groeien en bloeien. Groeien in de schaduw kan de bloei en groei van de plant belemmeren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Over het algemeen wordt geadviseerd om de plant één keer per week water te geven.

  Ja, de bloemen van deze plant trekken vlinders en bijen aan vanwege hun nectar en kleurrijke verschijning. Dit maakt de plant een mooie toevoeging aan een tuin die insecten wil aantrekken.

  Tuinplanten zoals de Argyranthemum frutescens Daisy Crazy Strawberry Pink kunnen een bijdrage leveren aan de biodiversiteit door insecten, zoals bijen en vlinders, aan te trekken. Dit kan helpen bij de bestuiving van andere plantensoorten in de tuin. Het is belangrijk om verschillende plantensoorten aan te planten voor een divers ecosysteem.

  De Argyranthemum frutescens Daisy Crazy Strawberry Pink bloeit van mei tot oktober en heeft een bloeiperiode van ongeveer 5 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die gedijt in een zonnige omgeving. Zorg wel voor voldoende water en bescherming tegen felle middagzon.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een bloeiende tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn decoratieve bloemen. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren.

  Ja, deze plant heeft de eigenschap om geluid te dempen door middel van de bladeren en stengels. Het helpt om omgevingsgeluiden te verminderen in de tuin.

 • De plant kan het beste regelmatig gesnoeid worden om de groei te bevorderen en een mooie vorm te behouden. Verwijder dode bloemen en takken om de bloei te stimuleren. Gebruik scherpe schaar of snoeischaar om beschadigingen te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar vermijd dat de wortels te lang in natte grond staan. Geef bij voorkeur water bij de wortels en niet op de bladeren om schimmelziektes te voorkomen.

  De plant heeft goed doorlatende potgrond nodig. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt. Kies voor een voedzame potgrond speciaal voor tuinplanten.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige grond van gemiddelde kwaliteit. Zorg ervoor dat de bodem niet te zwaar of te compact is, om wortelrot te voorkomen. Het is ook belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei en bloei.

  Deze plant houdt van een zonnige standplaats en groeit het beste in goed doorlatende grond. Hij kan zowel in de volle grond als in een pot op het terras geplaatst worden. Het is belangrijk dat de plant beschut staat tegen harde wind.

  Om de plant te beschermen in de winter, is het aan te raden om een dikke laag mulch rond de basis van de plant aan te brengen. Daarnaast kan het helpen om de plant te voorzien van een beschermende hoes of doek tijdens extreme kou. Zorg er ook voor dat de plant niet te nat staat, aangezien te veel vocht kan leiden tot vorstschade.

  De plant houdt van een zonnige standplaats en heeft regelmatig water nodig. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm compact te houden.

  Een Tuinplanten meststof met een uitgebalanceerde mix van voedingsstoffen is ideaal voor een gezonde groei en bloei. Gebruik deze meststof in het voorjaar en de zomer volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schade veroorzaken aan de plant.

  Mulch de plant met een laag organisch materiaal zoals compost of stro om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stengels of het blad van de plant ligt om schimmel te voorkomen. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks voor optimale groei en bloei.

  Deze plant groeit het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Zorg voor een goede drainage om wateroverlast te voorkomen. Het regelmatig controleren en aanpassen van de bodem pH kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, is het aan te raden regelmatig de bladeren en bloemen te controleren op tekenen van insecten. Door regelmatig te snoeien en dode bladeren te verwijderen, kan de plant minder aantrekkelijk worden voor ongedierte. Indien nodig kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen worden gebruikt om ongedierte effectief te bestrijden.

 • Omschrijving

  De Argyranthemum frutescens Daisy Crazy Strawberry Pink is een compacte, bloeiende plant met opvallende roze bloemen. Deze plant heeft een weelderige groei en bloeit rijkelijk gedurende het groeiseizoen. De bloemen hebben een zachte aardbeiroze kleur en geven de plant een vrolijke uitstraling. De Daisy Crazy Strawberry Pink is een ideale keuze voor borders, bloembakken en hanging baskets. Deze plant trekt vlinders en bijen aan, waardoor het ook een goede keuze is voor een biodiverse tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.