Argyranthemum frutescens Daisy Crazy Summit Pink

Argyranthemum frutescens

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Argyranthemum frutescens Daisy Crazy Summit Pink is een compacte en rijkbloeiende plant met roze bloemen die lijken op madeliefjes. De bloemen hebben een opvallende geelhartige bloemknop en bloeien van het voorjaar tot aan de herfst. Deze plant is perfect voor in bloembakken, hanging baskets of borders en trekt vlinders en bijen aan. De plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Regelmatig snoeien bevordert de bloei en groei van de plant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Argyranthemum frutescens Daisy Crazy Summit Pink is niet groenblijvend. Het is een tuinplant die gedeeltelijk winterhard is en in de lente en zomer bloeit met roze bloemen. Na de bloei sterft de plant af, maar kan in het voorjaar opnieuw uitlopen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant in de winter te beschermen tegen vorst. Het is aan te raden om de plant in een beschutte plek te zetten of te bedekken met bijvoorbeeld vliesdoek.

  Ja, de Argyranthemum frutescens Daisy Crazy Summit Pink plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke plant die goed gedijt in de tuin en weinig speciale aandacht vereist. Het is een uitstekende keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar een makkelijk te onderhouden plant.

  De plant heeft ongeveer 40 tot 50 centimeter ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende lucht en licht krijgt en dat de grond goed gedraineerd is. Het is aan te raden om de plant regelmatig te snoeien om een compacte groei te bevorderen.

  Argyranthemum frutescens Daisy Crazy Summit Pink groeit het beste in de volle zon of in lichte schaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een gezonde groei en bloei. In de schaduw kan de groei van de plant belemmerd worden.

  De Argyranthemum frutescens Daisy Crazy Summit Pink heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar vermijd dat de wortels in een plas water staan. Over het algemeen is het aan te raden om de plant 1 tot 2 keer per week water te geven.

  Ja, de Argyranthemum frutescens Daisy Crazy Summit Pink is een van de vele soorten planten die vlinders en bijen aantrekken. Het kleurrijke bloemen van de plant zijn zeer aantrekkelijk voor deze insecten en zorgen zo voor bestuiving. Het is dus een mooie toevoeging aan een tuin die vlinders en bijen wil aantrekken.

  Ja, de plant Argyranthemum frutescens Daisy Crazy Summit Pink draagt bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Bovendien biedt de plant een bron van voedsel en schuilplaatsen voor verschillende diersoorten. Het toevoegen van diverse planten in de tuin helpt de biodiversiteit te bevorderen.

  Deze plant bloeit meestal van mei tot en met september, afhankelijk van de weersomstandigheden en de locatie. De bloeiperiode kan ongeveer 4 tot 6 maanden duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die gedijt op een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer.

  Nee, de bloemen en bladeren van deze plant zijn niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn felgekleurde bloemen. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, deze plant heeft een bepaalde mate van geluidsdempende eigenschappen vanwege het bladerdek en de stengels. Echter, het effect is minimaal en zal niet significant bijdragen aan geluidsdemping in een buitenruimte. Het is beter om andere methoden te gebruiken voor geluidsdemping.

 • Het is aan te raden om regelmatig de uitgebloeide bloemen te verwijderen om de bloei te bevorderen. Een lichte snoei aan het einde van het bloeiseizoen kan de plant helpen om zich voor te bereiden op de winter. Verwijder ook regelmatig dode of beschadigde takken om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, maar ook niet uitdroogt. Water geven bij de wortels en vermijd het nat maken van de bladeren.

  De plant heeft voedzame potgrond nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is en licht vochtig blijft. Het is aan te raden om elk jaar de potgrond te vervangen of te voorzien van nieuwe voedingsstoffen.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende bodem met een gemiddelde vruchtbaarheid. Vermijd te natte of te droge grond en zorg voor een neutrale tot licht zure pH-waarde. Het regelmatig bijmesten van de bodem met een uitgebalanceerde meststof voor bloeiende planten zal de gezondheid en bloei van de plant bevorderen.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte grond. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Tijdens de wintermaanden dient de plant beschermd te worden tegen vorst door deze binnen te zetten of af te dekken met bijvoorbeeld stro of noppenfolie. Het is belangrijk om de plant in een goed gedraineerde pot of volle grond te plaatsen om overtollig water te voorkomen. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te stimuleren.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om uitgebloeide bloemen te verwijderen om de bloei te bevorderen. Om de plant gezond te houden is het aan te raden om regelmatig voeding te geven.

  De Argyranthemum frutescens Daisy Crazy Summit Pink heeft regelmatig voeding nodig gedurende het groeiseizoen. Het wordt aanbevolen om een algemene meststof te gebruiken die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Overbemesting moet worden vermeden om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulchen kan nuttig zijn voor deze plant, omdat het helpt om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals stro, boomschors of compost als mulch. Breng een laag van 5-10 cm aan rond de plant, maar vermijd om de stengels te bedekken om schimmelziekten te voorkomen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plant is licht zuur tot neutraal (pH 6,0-7,0). Het is belangrijk om de bodem regelmatig te testen en indien nodig de zuurgraad aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Een goede zuurgraad bevordert de opname van voedingsstoffen door de wortels en helpt de plant gezond te blijven.

  De Argyranthemum frutescens Daisy Crazy Summit Pink kan last hebben van bladluizen en spint. Deze plagen kunnen worden bestreden met biologische bestrijdingsmiddelen of door ze met water af te spoelen. Het regelmatig controleren en eventueel verwijderen van aangetaste delen kan ook helpen bij het voorkomen van plagen.

 • Omschrijving

  De Argyranthemum frutescens Daisy Crazy Summit Pink is een compacte en rijkbloeiende plant met roze bloemen die lijken op madeliefjes. De bloemen hebben een opvallende geelhartige bloemknop en bloeien van het voorjaar tot aan de herfst. Deze plant is perfect voor in bloembakken, hanging baskets of borders en trekt vlinders en bijen aan. De plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Regelmatig snoeien bevordert de bloei en groei van de plant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.