Argyranthemum frutescens Daisy Crazy White Blush

Argyranthemum frutescens

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Argyranthemum frutescens Daisy Crazy White Blush is een compact groeiende plant met prachtige witte bloemen met een lichtroze blush in het midden. De bloemen hebben een opvallende gele hart en bloeien rijkelijk gedurende het voorjaar en de zomer. Deze plant is ideaal voor in borders, bloembakken of hanging baskets en kan ook goed gedijen in de volle zon. Het blad van de plant is groen en fijn geveerd, wat zorgt voor een mooie achtergrond voor de bloemen. Regelmatig snoeien na de bloei bevordert de bloei en houdt de plant compact en gezond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, zelfs in de winter.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is een prima keuze voor in de tuin of op het terras tijdens de lente en zomer. Zorg ervoor dat de plant beschermd wordt tegen strenge vorst.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist maar weinig speciale zorg. Regelmatig water geven en regelmatig snoeien om de bloei te bevorderen volstaat. De plant gedijt goed in de volle zon of halfschaduw.

  De Argyranthemum frutescens Daisy Crazy White Blush heeft ruimte nodig om zich volledig te ontwikkelen en te groeien. Het is aan te raden om de plant te planten op voldoende afstand van andere planten om zijn groei niet te belemmeren. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te breiden en gezond te blijven.

  De Argyranthemum frutescens Daisy Crazy White Blush groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei belemmerd worden en zal de plant mogelijk minder bloemen produceren. Kies daarom een zonnige plek voor de beste groei en bloei.

  Deze plant moet regelmatig water krijgen, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, maar ook niet uitdroogt. Gemiddeld heeft de plant één keer per week water nodig.

  Ja, de plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de bloemen die nectar produceren en aantrekkelijk zijn voor deze bestuivers. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin om biodiversiteit te bevorderen.

  Ja, de Argyranthemum frutescens Daisy Crazy White Blush trekt bestuivers aan zoals bijen en vlinders, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast zorgt de plant voor variatie in hoogte en kleur, wat het ecosysteem ten goede komt. Als tuinplant draagt deze soort bij aan een gevarieerde en levendige omgeving voor verschillende dieren.

  De Argyranthemum frutescens Daisy Crazy White Blush bloeit van mei tot en met augustus en heeft een lange bloeiperiode van ongeveer 8 weken. De plant staat bekend om zijn overvloedige bloemen die de hele zomer lang blijven bloeien.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal 6 uur direct zonlicht per dag nodig om goed te gedijen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme periodes.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is aan te raden om geen delen van deze plant te consumeren, aangezien het giftig kan zijn. Het is vooral bedoeld als decoratieve tuinplant.

  De Argyranthemum frutescens Daisy Crazy White Blush heeft een beperkte geluidsdempende werking vanwege de bladeren en bloemen. Het effect is echter minimaal in vergelijking met echte geluidsdempende planten. Het is voornamelijk een decoratieve plant voor in de tuin.

 • Deze plant kan het beste regelmatig gesnoeid worden, om de groei te bevorderen en een compacte vorm te behouden. Verwijder regelmatig dode bloemen en verdroogde bladeren om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar eventuele vorstschade weg en knip lange uitlopers terug om de plant mooi te houden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt maar ook niet te drassig wordt. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond.

  Deze plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te nat worden. Af en toe voeden met vloeibare meststof kan de groei en bloei bevorderen.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende, vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Mulch rond de plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen.

  De Argyranthemum frutescens Daisy Crazy White Blush heeft het liefst een standplaats in de volle zon of halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig blijft. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  De plant heeft winterbescherming nodig tegen vorst. Dit kan bereikt worden door de plant af te dekken met bijvoorbeeld mulch of een winterhoes. Zorg ervoor dat de plant tijdens strenge vorstperiodes binnen wordt gehaald.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in goed doorlatende grond en volle zon. Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt en dood bloeisels worden verwijderd om nieuwe bloei te stimuleren. Het is raadzaam om de plant in het voorjaar te bemesten met een uitgebalanceerde meststof.

  Voor tuinplanten is het aan te raden om tijdens het groeiseizoen regelmatig te bemesten, bijvoorbeeld met een universele meststof. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt, maar voorkom een teveel aan mest om verbranding te voorkomen. Geef in het najaar geen mest meer, om de plant voor te bereiden op de winter.

  Het is aan te raden om rondom de plant mulch aan te brengen om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Geschikte mulchmaterialen zijn bijvoorbeeld houtsnippers, bladeren of gras. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam of de basis van de plant wordt aangebracht.

  Tuinplanten zoals de Argyranthemum frutescens Daisy Crazy White Blush geven de voorkeur aan een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem indien nodig aan te passen met behulp van organische materialen of specifieke bodemverbeteraars. Het meten van de pH-waarde van de bodem kan worden gedaan met een pH-meter of een bodemtestkit.

  De plant kan last hebben van luizen, spint en witte vlieg. Deze kunnen worden bestreden met biologische bestrijdingsmiddelen of door de plant regelmatig te besproeien met een harde waterstraal. Het is ook belangrijk om regelmatig dode bladeren en bloemen te verwijderen om de kans op ongedierte te verminderen.

 • Omschrijving

  De Argyranthemum frutescens Daisy Crazy White Blush is een compact groeiende plant met prachtige witte bloemen met een lichtroze blush in het midden. De bloemen hebben een opvallende gele hart en bloeien rijkelijk gedurende het voorjaar en de zomer. Deze plant is ideaal voor in borders, bloembakken of hanging baskets en kan ook goed gedijen in de volle zon. Het blad van de plant is groen en fijn geveerd, wat zorgt voor een mooie achtergrond voor de bloemen. Regelmatig snoeien na de bloei bevordert de bloei en houdt de plant compact en gezond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.