Diascia Sun Chimes Red Delight

Diascia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Diascia Sun Chimes Red Delight is een mooie en compacte plant met felrode bloemen. De plant bloeit rijkelijk en trekt vlinders en bijen aan. Het blad is groen en staat mooi in contrast met de rode bloemen. Diascia Sun Chimes Red Delight groeit goed in de volle zon en gedijt goed in borders, potten of hangmanden. Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en is een prachtige toevoeging aan elke tuin of balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en zal in de winter zijn blad verliezen. Het is een tuinplant die voornamelijk in het voorjaar en de zomer bloeit. Het is aan te raden om de plant in het najaar te snoeien.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij lagere temperaturen. Het is aan te raden om de plant in de winter naar binnen te halen of te bedekken met bijvoorbeeld een fleecedoek.

  Ja, de Diascia Sun Chimes Red Delight is een gemakkelijke plant in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven en lichte bemesting om goed te gedijen. Het is ook belangrijk om regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een langere bloeiperiode.

  Diascia Sun Chimes Red Delight heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om te groeien en bloeien. Het is aan te raden om genoeg afstand te houden tussen de planten om ze goed te laten groeien. Houd ook rekening met de hoogte en breedte van de plant bij het planten.

  Tuinplanten zoals de Diascia Sun Chimes Red Delight groeien het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei belemmerd worden en de bloei minder uitbundig zijn. Kies daarom voor een plek met voldoende zonlicht voor een optimale groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Controleer regelmatig of de grond vochtig genoeg is voordat je opnieuw water geeft. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de heldere kleuren en de overvloedige nectar die wordt geproduceerd. Het is een populaire keuze voor tuinen die biodiversiteit willen bevorderen.

  Ja, planten die vallen onder de categorie Tuinplanten hebben over het algemeen een positieve impact op de biodiversiteit door het aantrekken van insecten en vogels. Door het toevoegen van diverse planten aan de tuin, draagt dit bij aan het behoud van een gezonde en diverse natuurlijke omgeving.

  De Diascia Sun Chimes Red Delight bloeit van juni tot en met september en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 maanden. De plant valt onder de Tuinplanten categorie.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Zorg er wel voor dat de grond goed vochtig blijft.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en is niet geschikt voor consumptie. Het kan zelfs giftig zijn voor mensen en dieren als het wordt ingenomen.

  Ja, de plant heeft een beperkte geluidsdempende werking vanwege de bladeren en bloemen die geluidsgolven absorberen. Echter, het effect is minimaal in vergelijking met echte geluidsdempende materialen. Het wordt daarom niet aanbevolen om deze plant specifiek te gebruiken voor geluidsdemping.

 • Je kunt de plant na de bloei terugsnoeien om nieuwe groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant terug tot vlak boven de grond. Snoei ook regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig maar niet doorweekt is. Water geven bij de wortels en vermijd de bladeren om schimmel te voorkomen.

  Gebruik voor deze plant een goed doorlatende potgrond, bij voorkeur een mix van gewone potgrond met wat zand of perlite. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Voeg indien nodig tijdens het groeiseizoen voeding toe om de plant gezond te houden.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem vochtig is, maar niet te nat. Voeg indien nodig organisch materiaal toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om goed te groeien en te bloeien. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Tijdens de wintermaanden is het raadzaam om deze tuinplant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een dikke laag mulch of bladeren aan te brengen. Het is ook aan te raden om de plant op een beschutte plek te zetten en regelmatig te controleren op mogelijke schade door kou. In het voorjaar kunnen eventuele beschadigde delen worden teruggesnoeid om de plant te helpen herstellen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te stimuleren. Bemest de plant in het voorjaar en de zomer voor optimale groei.

  De beste bemesting voor tuinplanten is een langzaamwerkende meststof met een gebalanceerde verhouding van voedingsstoffen zoals stikstof, fosfor en kalium. Deze meststof kan in het voorjaar worden toegepast voor een gezonde groei en bloei. Overbemesting moet worden vermeden om wortelverbranding te voorkomen.

  Het is aan te raden om de plant na het planten te mulchen met een laagje organisch materiaal, zoals compost of boomschors. Dit helpt de grond vochtig te houden en onderdrukt onkruidgroei. Het mulchen zorgt daarnaast voor een goede bodemstructuur en voedingsstoffen voor de plant.

  De Diascia Sun Chimes Red Delight gedijt het beste in een neutrale tot licht alkalische bodem met een pH tussen 6,5 en 7,5. Het is belangrijk om te zorgen voor een goed doorlatende grond om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig testen van de zuurgraad van de bodem kan helpen om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen.

  Er zijn verschillende methoden om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten, zoals het regelmatig controleren op plagen, het gebruik van insecticiden en natuurlijke vijanden van het ongedierte inzetten. Het is belangrijk om snel actie te ondernemen bij de eerste tekenen van ongedierte om schade aan de plant te voorkomen. Insecticiden kunnen effectief zijn, maar het is ook goed om te kijken naar natuurlijke en biologische methoden om het milieu en andere nuttige insecten te beschermen.

 • Omschrijving

  Diascia Sun Chimes Red Delight is een mooie en compacte plant met felrode bloemen. De plant bloeit rijkelijk en trekt vlinders en bijen aan. Het blad is groen en staat mooi in contrast met de rode bloemen. Diascia Sun Chimes Red Delight groeit goed in de volle zon en gedijt goed in borders, potten of hangmanden. Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en is een prachtige toevoeging aan elke tuin of balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.