Petunia Designer Rose Plume

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia Designer Rose Plume is een prachtige bloeiende plant met elegante roze bloemen die een pluimachtig uiterlijk hebben. Deze plant kan zowel in potten als in de tuin worden gekweekt en trekt vlinders en bijen aan met zijn nectarrijke bloemen. De bloemen van de Petunia Designer Rose Plume bloeien van het voorjaar tot de herfst en hebben een lange bloeiperiode. Deze plant vereist een zonnige standplaats en regelmatig water geven voor optimale groei en bloei. Met zijn unieke en sierlijke uitstraling is de Petunia Designer Rose Plume een aanwinst voor elke tuin of terras.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. De Petunia Designer Rose Plume is een eenjarige plant en zal in de winter afsterven. Het is dus nodig om deze plant elk jaar opnieuw te planten.

  De Petunia Designer Rose Plume is niet winterhard en dient tijdens de winterperiode binnen te worden gehaald of beschermd te worden. Deze plant kan niet overleven bij lage temperaturen en vorst. Het is daarom belangrijk om de plant te beschermen tegen koude weersomstandigheden.

  De Petunia Designer Rose Plume is een gemakkelijk te onderhouden tuinplant. Het vereist regelmatig water geven en mesten, en een zonnige standplaats om goed te gedijen. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  Voor deze plant is ongeveer 20-30 cm ruimte nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende lucht en zonlicht krijgt. Het is aan te raden om de plant regelmatig te snoeien om hem compact te houden.

  De Petunia Designer Rose Plume groeit het beste op een zonnige locatie met minstens zes uur direct zonlicht per dag. In de schaduw zal de plant waarschijnlijk minder bloemen produceren en minder goed groeien. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei en bloei.

  Tuinplanten zoals de Petunia Designer Rose Plume hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens warme dagen. Over het algemeen is 2 tot 3 keer per week water geven voldoende, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grootte van de pot. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een waardevolle toevoeging voor de biodiversiteit in de tuin en helpt bij de bestuiving van andere planten. Planten zoals deze kunnen helpen bij het aantrekken van nuttige insecten naar de tuin.

  Petunia's trekken bestuivers aan, zoals bijen en vlinders, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Ze dragen niet direct bij aan voedselketens voor dieren, maar bieden wel nectar als voedselbron. Het is daarom een mooie toevoeging voor de biodiversiteit in de tuin.

  Deze tuinplant bloeit van mei tot september en heeft een bloeiperiode van ongeveer 4 maanden. De bloemen zijn pluimvormig en komen in diverse roze tinten.

  Ja, de Petunia Designer Rose Plume kan goed tegen de volle zon en zal goed gedijen in een zonnige omgeving. Het is belangrijk om voldoende water te geven bij warm weer. Let op dat de grond niet uitdroogt tijdens hete periodes.

  Nee, de Petunia Designer Rose Plume is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die bedoeld is voor esthetische doeleinden en niet voor consumptie. Het wordt aanbevolen om planten en bloemen alleen te eten als ze uitdrukkelijk als eetbaar worden verkocht.

  Tuinplanten, inclusief de Petunia Designer Rose Plume, hebben niet de eigenschap om geluid te dempen. Het zijn voornamelijk visueel aantrekkelijke planten die kunnen helpen bij het verbeteren van de uitstraling van de tuin. Het is dus aan te raden om andere geluidsdempende maatregelen te nemen indien gewenst.

 • Bij regelmatig snoeien zullen de Petunia's blijven bloeien tot de vorst. Verwijder regelmatig dode bloemen om de groei te stimuleren. Snoei de planten tot ongeveer de helft van hun oorspronkelijke grootte om te voorkomen dat ze lang en dun groeien.

  De Petunia Designer Rose Plume heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Water geven bij de wortels en niet op de bladeren om schimmel te voorkomen.

  Potgrond voor tuinplanten is geschikt voor de Petunia Designer Rose Plume. De potgrond moet vocht goed vasthouden, maar ook goed water doorlaten. Zorg voor goede drainage om wortelrot te voorkomen.

  De bodem moet goed doorlatend zijn en rijk aan voedingsstoffen voor de optimale groei en bloei van deze Tuinplanten. Zorg ervoor dat de grond niet te nat of te droog is, en voeg eventueel organische meststoffen toe voor extra voeding. Het is ook belangrijk om regelmatig de bodem te controleren en indien nodig te bemesten voor een gezonde ontwikkeling van de plant.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig. De plant kan zowel in de volle grond als in potten worden geplaatst.

  Tuinplanten zoals de Petunia Designer Rose Plume hebben in de winter bescherming nodig tegen vorst. Dit kan bereikt worden door de plant te bedekken met stro, bladeren of een beschermhoes. Zorg ervoor dat de plant op een beschutte plek staat en niet blootgesteld wordt aan harde wind.

  De Petunia Designer Rose Plume heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te stimuleren. Geef de plant regelmatig voeding voor een gezonde groei.

  Deze plant heeft regelmatige bemesting nodig voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een algemene meststof voor tuinplanten, volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Pas op voor overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulchen helpt bij het vasthouden van vocht, onderdrukt onkruid en beschermt de wortels tegen extreme temperaturen. Voor de beste resultaten, breng een laag mulch aan van ongeveer 5-8 cm rond de plant. Kies een organische mulch zoals boomschors of compost.

  De Petunia Designer Rose Plume prefereert een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0. Een te zure of te basische bodem kan de groei en bloei van de plant belemmeren, dus het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en aan te passen indien nodig. Het toevoegen van organisch materiaal zoals compost kan helpen om de pH-waarde van de bodem in balans te houden.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om regelmatig te controleren op ongedierte, zoals bladluizen en witte vlieg. Gebruik preventieve maatregelen zoals het schoonhouden van de omgeving en het regelmatig besproeien van de plant met een milieuvriendelijke zeepoplossing. In geval van een ernstige plaag, kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes worden ingezet als biologische bestrijdingsmiddelen.

 • Omschrijving

  De Petunia Designer Rose Plume is een prachtige bloeiende plant met elegante roze bloemen die een pluimachtig uiterlijk hebben. Deze plant kan zowel in potten als in de tuin worden gekweekt en trekt vlinders en bijen aan met zijn nectarrijke bloemen. De bloemen van de Petunia Designer Rose Plume bloeien van het voorjaar tot de herfst en hebben een lange bloeiperiode. Deze plant vereist een zonnige standplaats en regelmatig water geven voor optimale groei en bloei. Met zijn unieke en sierlijke uitstraling is de Petunia Designer Rose Plume een aanwinst voor elke tuin of terras.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.