Petunia 'Ramblin Burgundy Chrome'

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Petunia 'Ramblin Burgundy Chrome' is een prachtige hangende plant met klokvormige bloemen in de kleuren bordeaux en chroom. Deze variëteit heeft een opvallende en unieke combinatie van kleuren die zorgt voor een levendige uitstraling in hanging baskets en bloembakken. De plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Petunia 'Ramblin Burgundy Chrome' gedijt het beste in de volle zon en heeft regelmatig water nodig om te groeien en te bloeien. Het is een mooie en decoratieve plant die een vleugje kleur en levendigheid toevoegt aan elke tuin of balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend. In de winter zal de Petunia 'Ramblin Burgundy Chrome' zijn bladeren verliezen. Het is een tuinplant die weliswaar prachtige bloemen produceert.

  De plant is niet winterhard en kan niet overleven bij temperaturen onder het vriespunt. Het is aan te raden om Petunia 'Ramblin Burgundy Chrome' binnen te halen tijdens de wintermaanden.

  Petunia 'Ramblin Burgundy Chrome' is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en kan goed gedijen in de volle zon. Regelmatig water geven en bemesten zal de groei en bloei bevorderen. Het is belangrijk om uitgebloeide bloemen te verwijderen om de plant gezond te houden.

  De Petunia 'Ramblin Burgundy Chrome' heeft ongeveer 30 centimeter ruimte nodig in de tuin om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende lucht en zonlicht krijgt. Houd ook voldoende ruimte tussen andere planten om concurrentie te voorkomen.

  Petunia's gedijen het beste in de volle zon en hebben minstens 6 uur zonlicht per dag nodig om goed te groeien en bloeien. In de schaduw zullen ze minder bloemen produceren en kunnen ze ongezonder worden. Het is daarom aan te raden om Petunia's in de volle zon te plaatsen voor optimale groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warmere periodes. Het is aan te raden om de grond licht vochtig te houden, dus gemiddeld 2-3 keer per week water geven is voldoende. Geef echter niet te veel water, want een te natte grond kan leiden tot wortelrot.

  Ja, de Petunia 'Ramblin Burgundy Chrome' is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectar en de heldere bloemkleuren. Het zorgt voor een kleurrijke toevoeging aan de tuin en trekt deze nuttige bestuivers aan. Het is een goede keuze voor tuiniers die graag een diversiteit aan insecten in hun tuin willen aantrekken.

  Petunia's bieden voedsel en schuilplaatsen voor bestuivende insecten zoals bijen en vlinders, wat de biodiversiteit in de tuin ten goede komt. Het is echter ook belangrijk om een variëteit aan planten aan te bieden voor een gezonde en diverse biodiversiteit in de tuin. Het is daarom goed om Petunia's te combineren met andere planten die verschillende functies vervullen voor de natuur.

  Deze plant bloeit vanaf het late voorjaar tot aan de herfst. De bloeiperiode kan duren van ongeveer vier tot zes maanden.

  Ja, Petunia's in het algemeen kunnen goed tegen de volle zon en gedijen goed in helder licht. Het is belangrijk om voldoende water te geven en de plant regelmatig te bemesten. Ze kunnen ook goed groeien in halfschaduw, maar zullen minder bloemen produceren.

  Nee, Petunia's zijn niet eetbaar en mogen niet worden geconsumeerd. Deze planten worden voornamelijk gekweekt voor hun decoratieve bloemen en zijn giftig voor menselijke consumptie. Het is belangrijk om ze buiten het bereik van kinderen en huisdieren te houden.

  Tuinplanten hebben over het algemeen geen geluidsdempende eigenschappen. De focus van deze plant ligt op het produceren van bloemen en het verfraaien van de tuin.

 • Je kunt de plant regelmatig terugsnoeien om de groei te stimuleren en een compacte vorm te behouden. Verwijder regelmatig dode bloemen en takken om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar licht om de bloei te bevorderen.

  De Petunia 'Ramblin Burgundy Chrome' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Geef water aan de plant bij de wortels en vermijd het nat maken van het blad om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant vereist goed doorlatende potgrond voor een optimale groei. Potgrond die rijk is aan voedingsstoffen zal de plant helpen bloeien. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat.

  Petunia's gedijen het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot rijke bodemkwaliteit. Ze hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond en bloeiend te blijven. Zorg ervoor dat de bodem niet te compact is om wortelrot te voorkomen.

  De Petunia 'Ramblin Burgundy Chrome' gedijt het beste op een zonnige standplaats, met minstens 6 uur direct zonlicht per dag. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is, om wortelrot te voorkomen. Bescherm de plant tegen harde wind om beschadiging te voorkomen.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst en koude temperaturen. Dit kan bijvoorbeeld door de plant te bedekken met een laag mulch of een fleecedoek. Zorg er ook voor dat de wortels beschermd zijn tegen tocht en vorst.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral in warme periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Geef de plant regelmatig voeding voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals de Petunia hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven. Gebruik een algemene meststof met de juiste verhoudingen stikstof, fosfor en kalium voor bloeiende planten. Wees voorzichtig met overbemesting om verbranding van de wortels te voorkomen.

  Mulchen helpt de grond vochtig te houden en onkruid te onderdrukken voor een gezonde groei van tuinplanten. Het kan worden gedaan met organisch materiaal zoals stro, boomschors of compost. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant wordt gelegd om rotting te voorkomen.

  De ideale zuurgraad voor tuinplanten zoals Petunia 'Ramblin Burgundy Chrome' is neutraal tot licht zuur, met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem te testen en indien nodig aan te passen met behulp van kalk of zwavel. Een goede zuurgraad bevordert de opname van voedingsstoffen en de gezonde groei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, kan regelmatig inspectie en het handmatig verwijderen van kleine insecten zoals bladluizen en witte vliegjes helpen. Het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kan ook effectief zijn. Daarnaast kan het besproeien van de plant met een oplossing van water en zeep ongedierte zoals spintmijten bestrijden.

 • Omschrijving

  Petunia 'Ramblin Burgundy Chrome' is een prachtige hangende plant met klokvormige bloemen in de kleuren bordeaux en chroom. Deze variëteit heeft een opvallende en unieke combinatie van kleuren die zorgt voor een levendige uitstraling in hanging baskets en bloembakken. De plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Petunia 'Ramblin Burgundy Chrome' gedijt het beste in de volle zon en heeft regelmatig water nodig om te groeien en te bloeien. Het is een mooie en decoratieve plant die een vleugje kleur en levendigheid toevoegt aan elke tuin of balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.