Petunia 'Ramblin Nu Blue'

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Petunia 'Ramblin Nu Blue' is een kruipende en hangende plant met mooie blauwe bloemen die een vrolijke uitstraling geven aan elke tuin of balkon. De bloemen hebben een zachte geur en bloeien rijkelijk gedurende het hele groeiseizoen. Deze petunia is zeer geschikt voor hangmanden, bloembakken en borders en trekt vaak vlinders en bijen aan. 'Ramblin Nu Blue' houdt van een zonnige standplaats en regelmatig water geven om optimaal te kunnen groeien en bloeien. Een ideale keuze voor liefhebbers van blauwe bloemen die gemakkelijk in onderhoud zijn.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Petunia 'Ramblin Nu Blue' is een zomerbloeier en geen groenblijvende plant. Het is een tuinplant die bloeit in de zomermaanden en meestal afsterft in de winter.

  Deze plant is niet winterhard en zal niet overleven bij vorst. Het is aan te raden om de plant vorstvrij te overwinteren. De beste plaats is binnen in een kas of serre.

  Petunia's zijn over het algemeen makkelijk te onderhouden. Ze vereisen regelmatig water geven en bloeien het beste in de volle zon. Dode bloemen regelmatig verwijderen bevordert de bloei.

  De plant heeft ruimte nodig om te kunnen groeien en zich goed te ontwikkelen. Zorg voor voldoende afstand tussen de plant en andere beplanting om luchtcirculatie te bevorderen. Houd bij het planten ook rekening met de uiteindelijke grootte van de plant.

  Petunia's, waaronder de 'Ramblin Nu Blue', groeien het beste in de volle zon. In de schaduw zullen ze minder bloemen produceren en kunnen ze minder goed groeien. Het is daarom aan te raden om deze plant in een zonnige locatie te planten voor optimale groei.

  De Tuinplant 'Petunia 'Ramblin Nu Blue'" heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aanbevolen om de grond licht vochtig te houden, dus meestal is 1-2 keer per week water geven voldoende. Zorg ervoor dat het water goed weg kan lopen om wortelrot te voorkomen.

  Ja, Petunia 'Ramblin Nu Blue' trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die het produceert. Het kan een waardevolle toevoeging zijn aan een tuin om deze bestuivende insecten aan te trekken. Het is belangrijk om de plant regelmatig water en voeding te geven om de bloei te stimuleren.

  Petunia's dragen niet direct bij aan de biodiversiteit, aangezien ze geselecteerd zijn op kleur en mooie bloemen. Voor biodiversiteit zijn inheemse planten beter geschikt. Het planten van een mix van verschillende soorten is aantrekkelijker voor insecten en andere dieren.

  Deze plant bloeit van de late lente tot de herfst en kan tot wel 2-3 maanden bloeien. De bloemen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en hebben een opvallende uitstraling in de tuin.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om hem voldoende water te geven tijdens warme periodes. Het bloeit het beste op een zonnige plek.

  Nee, petunia's zijn niet eetbaar en kunnen zelfs giftig zijn als ze worden ingenomen. Het wordt niet aangeraden om petunia's te eten. Het is het beste om ze gewoon als decoratieve planten in de tuin te houden.

  Nee, Petunia 'Ramblin Nu Blue' heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk een decoratieve plant die kleur toevoegt aan de tuin.

 • Je kunt regelmatig verwelkte bloemen verwijderen om de groei van nieuwe bloemen te stimuleren. Snoei dode of beschadigde takken terug naar gezond blad of een knoop om de plant gezond te houden. Het is ook mogelijk om de plant in het voorjaar lichtjes terug te snoeien om een compactere en vollere groei te bevorderen.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen, vooral tijdens warme perioden.

  Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is. Kies een potgrond die geschikt is voor bloeiende planten. Zorg voor voldoende voedingsstoffen in de potgrond door regelmatig meststoffen toe te dienen.

  De plant vereist een goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid en goede vochtretentie. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een pH-waarde heeft tussen 6.0 en 7.0. Het is aan te raden om de bodem regelmatig te bemesten om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen.

  Deze plant groeit het best op een zonnige plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water. Bescherm de plant tegen sterke wind en vorst.

  Tuinplanten zoals Petunia's hebben over het algemeen winterbescherming nodig in koude klimaten. Dit kan onder andere bestaan uit het afdekken met stro of bladeren, of het verplaatsen naar een beschutte plek. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen vorst om schade te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om nieuwe bloei te stimuleren. Voeg tijdens het groeiseizoen regelmatig meststof toe voor een gezonde groei.

  De Petunia 'Ramblin Nu Blue' heeft behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te kunnen groeien. Gebruik een meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen, vanaf het voorjaar tot aan het einde van de zomer.

  Mulchen rond de wortels van tuinplanten helpt om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of stro. Breng een laag mulch aan van ongeveer 5-10 cm dik, maar houd de stam van de plant vrij van mulch om verstikking te voorkomen.

  De Petunia 'Ramblin Nu Blue' gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 5.5 en 7.0 is ideaal voor deze plantensoort. Het is aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij Tuinplanten kunnen verschillende methoden worden toegepast zoals het regelmatig controleren van bladeren op insecten, het gebruik van natuurlijke vijanden of het toepassen van biologische bestrijdingsmiddelen. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen om plagen te voorkomen en de gezondheid van de plant te behouden. Bij hardnekkige plagen kan het ook nodig zijn om chemische bestrijdingsmiddelen te gebruiken, maar dit moet zorgvuldig worden gedaan om schade aan de plant en het milieu te minimaliseren.

 • Omschrijving

  Petunia 'Ramblin Nu Blue' is een kruipende en hangende plant met mooie blauwe bloemen die een vrolijke uitstraling geven aan elke tuin of balkon. De bloemen hebben een zachte geur en bloeien rijkelijk gedurende het hele groeiseizoen. Deze petunia is zeer geschikt voor hangmanden, bloembakken en borders en trekt vaak vlinders en bijen aan. 'Ramblin Nu Blue' houdt van een zonnige standplaats en regelmatig water geven om optimaal te kunnen groeien en bloeien. Een ideale keuze voor liefhebbers van blauwe bloemen die gemakkelijk in onderhoud zijn.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.