Petunia Tumbelina Margarita

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia Tumbelina Margarita is een prachtige en weelderige hangende plant met dubbele bloemen die lijken op roze en witte margarita's. De bloemen hebben een delicate uitstraling en een zoete geur, waardoor ze een charmante toevoeging zijn aan bloembakken, hangmanden en borders. Deze petunia bloeit de hele zomer door en trekt met zijn kleurrijke bloemen vlinders en bijen aan. De Tumbelina Margarita is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in de volle zon en regelmatig water nodig heeft. Met zijn overvloedige bloemen en lange bloeiperiode is deze petunia een populaire keuze voor tuiniers die houden van kleurrijke en levendige bloemen in hun tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Dit betekent dat de bladeren van de plant afvallen in de herfst. Het is een eenjarige tuinplant die jaarlijks opnieuw geplant moet worden.

  De plant is niet winterhard en kan niet tegen vorst. Het is aan te raden om de plant in de winter binnen te zetten of te beschermen tegen koude temperaturen. De plant kan het beste bewaard worden bij een temperatuur boven de 10 graden Celsius.

  Deze plant is makkelijk te onderhouden en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de plant af en toe te bemesten voor optimale groei. De plant gedijt goed in zowel de volle zon als in halfschaduw.

  Deze plant heeft ongeveer 30 cm ruimte nodig om optimaal te groeien en zich te verspreiden. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen elke plant voor luchtcirculatie. Het is aanbevolen om de planten ongeveer 20-30 cm uit elkaar te planten.

  Petunia Tumbelina Margarita groeit het best op een plek met veel zonlicht. Het is aan te raden om de plant minstens 6 uur per dag zonlicht te geven voor een gezonde groei en bloei. In de schaduw kan de plant minder goed groeien en bloeien.

  De Petunia Tumbelina Margarita heeft ongeveer 2-3 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de vochtigheid van de grond. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten uitdrogen of te verzadigen met water. Het is aan te raden om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  De bloemen van deze plant zijn zeer aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege hun nectarrijke bloemen. Planten zoals deze zijn een goede keuze voor tuinen die verschillende soorten bestuivers willen aantrekken. Het zal een levendige en kleurrijke toevoeging zijn aan elke tuin.

  Planten zoals de "Petunia Tumbelina Margarita" dragen helaas niet bij aan biodiversiteit, omdat ze niet inheems zijn en weinig voedsel of beschutting bieden aan lokale fauna. Het is daarom beter om te kiezen voor inheemse planten die bijdragen aan de diversiteit van planten en dieren in de tuin.

  Deze plant bloeit van mei tot en met oktober en heeft een lange bloeiperiode. De bloemen blijven meestal bloeien tot aan de eerste vorst.

  Ja, de Petunia Tumbelina Margarita kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die gedijt in helder zonlicht en zal goed groeien en bloeien op een zonnige plek. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes.

  Nee, de bloemen van deze plant zijn niet eetbaar en mogen niet geconsumeerd worden. Het is belangrijk om enkel planten te eten die specifiek geteeld worden voor consumptie.

  Ja, als tuinplant heeft de Petunia Tumbelina Margarita een beperkte geluidsdempende werking. Het blad en de bloemen absorberen geluidsgolven en kunnen helpen bij het verminderen van geluidsoverlast in de tuin. Echter is het effect niet zo sterk als bij specifieke geluidsdempende planten zoals bamboe of coniferen.

 • Petunia Tumbelina Margarita kan regelmatig worden gesnoeid om de plant compact en bloeiend te houden. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen en knip lange takken terug om de plant in vorm te houden. Snoei in het voorjaar de plant wat verder terug om nieuwe groei te stimuleren.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en vermijd dat water op de bladeren terechtkomt om schimmelvorming te voorkomen.

  Tuinplanten zoals Petunia Tumbelina Margarita hebben goede potgrond nodig voor een gezonde groei en bloei. Kies potgrond die luchtig is en goed water doorlaat. Een mengsel van potgrond met toevoeging van bijvoorbeeld zand of vermiculiet kan de drainage verbeteren.

  De Tuinplanten vereisen goed doorlatende en voedzame bodem voor optimale groei. Een bodem met een neutrale pH-waarde en voldoende organisch materiaal zal de plant helpen om gezond te blijven. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig.

  Deze plant groeit het beste op een zonnige plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door hem naar een beschutte locatie te verplaatsen. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat, om wortelrot te voorkomen. Het is ook mogelijk om de plant af te dekken met stro of vliesdoek voor extra bescherming.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om nieuwe bloei te bevorderen. Bemest de plant in het voorjaar en de zomer voor optimale groei.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen voor optimale groei en bloei. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende planten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Bemest de planten bij voorkeur in de lente en voor het begin van de bloeiperiode.

  . Mulchen is voordelig voor de tuinplanten, het beschermt de wortels tegen temperatuurwisselingen en helpt vocht vast te houden. Ook kan mulch onkruid onderdrukken en voedingsstoffen aan de bodem toevoegen.

  De ideale zuurgraad voor de bodem van deze plant is neutraal tot licht zuur. Een pH-waarde tussen 6 en 7,5 is ideaal voor een gezonde groei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten kunnen diverse methoden worden toegepast, zoals het verwijderen van aangetaste bladeren, regelmatig controleren op luizen en spint en het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen om ongedierte te voorkomen en zo de gezondheid van de plant te behouden. Daarnaast kunnen ook biologische bestrijdingsmiddelen worden ingezet wanneer nodig.

 • Omschrijving

  De Petunia Tumbelina Margarita is een prachtige en weelderige hangende plant met dubbele bloemen die lijken op roze en witte margarita's. De bloemen hebben een delicate uitstraling en een zoete geur, waardoor ze een charmante toevoeging zijn aan bloembakken, hangmanden en borders. Deze petunia bloeit de hele zomer door en trekt met zijn kleurrijke bloemen vlinders en bijen aan. De Tumbelina Margarita is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in de volle zon en regelmatig water nodig heeft. Met zijn overvloedige bloemen en lange bloeiperiode is deze petunia een populaire keuze voor tuiniers die houden van kleurrijke en levendige bloemen in hun tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.