Verbena Lanai Scarlet

Verbena

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Verbena Lanai Scarlet is een vrolijke en kleurrijke plant met helderrode bloemen die bloeien van de lente tot de herfst. Het is een compact groeiende plant die goed gedijt in zonlicht en zich prima leent voor hangmanden en bloembakken. De plant trekt vlinders en bijen aan, waardoor het een prachtige toevoeging is aan elke tuin. De Verbena Lanai Scarlet vereist regelmatig water geven en bemesten voor optimale groei en bloei. Deze plant is ideaal voor het creëren van een levendige en kleurrijke tuin of balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Dit betekent dat de plant zijn bladeren verliest in de herfst en winter. Het is een tuinplant die bloeit van de lente tot de herfst.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter binnen te zetten of af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek. Het is een tuinplant.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Zorg voor voldoende zonlicht en regelmatig water geven. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen voor een langere bloeiperiode.

  De plant heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om te groeien. Het is belangrijk om voldoende afstand tussen de planten te houden om luchtcirculatie mogelijk te maken. Plant ze bij voorkeur op een zonnige plek in goed doorlatende grond.

  Verbena Lanai Scarlet groeit het best in de volle zon, maar kan ook goed gedijen in gedeeltelijke schaduw. Zorg ervoor dat de plant minstens 4-6 uur zonlicht per dag krijgt voor optimale groei. In de schaduw kan de bloei minder uitbundig zijn.

  Je hebt ongeveer 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en vochtigheid. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef de plant water aan de basis en vermijd het natmaken van de bladeren.

  Ja, Verbena's staan bekend om hun aantrekkingskracht op vlinders en bijen vanwege hun nectarrijke bloemen. Het is een goede keuze voor het bevorderen van bestuiving in de tuin.

  Planten die vlinders en bijen aantrekken, zoals Verbena Lanai Scarlet, kunnen bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Door het bieden van voedsel en beschutting, helpen deze planten om het ecosysteem in balans te houden. Het is daarom goed om planten te kiezen die insecten aantrekken en zo bijdragen aan de biodiversiteit.

  De Tuinplant bloeit van mei tot en met september en heeft een bloeiperiode van ongeveer 4 tot 5 maanden. During deze periode produceert hij mooie rode bloemen.

  Ja, de Tuinplanten kunnen over het algemeen goed tegen de volle zon en hebben veel licht nodig om goed te gedijen. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven om uitdroging te voorkomen.

  Nee, de Verbena Lanai Scarlet is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en niet geschikt voor consumptie. Het eten van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de Verbena Lanai Scarlet is een tuinplant die geluidsdempend kan werken vanwege de bladeren en bloemen die geluidsgolven absorberen. Echter zal het effect niet zo groot zijn als bij specifieke geluidsdempende planten. Het is voornamelijk een decoratieve plant met enkele bijkomende voordelen zoals het aantrekken van vlinders en bijen.

 • Om de plant gezond en compact te houden, is het aan te raden om regelmatig te snoeien. Verwijder dode bloemen en takken om de groei te bevorderen. Snoei in het voorjaar en zomer om de plant in vorm te houden.

  Geef regelmatig water aan deze tuinplant, vooral tijdens warme zomermaanden. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Geef water aan de basis van de plant en vermijd bladcontact.

  De plant is goed geschikt voor normale potgrond met een goede drainage. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur potgrond specifiek voor tuinplanten.

  Verbena Lanai Scarlet groeit het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg voor een bodem met een neutrale zuurtegraad en vermijd te natte grond, omdat dit rot kan veroorzaken. Een regelmatige toevoeging van compost kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en voldoende water krijgt tijdens droge periodes. Houd de plant vrij van schaduw en bescherm deze tegen harde wind.

  Om de plant te beschermen in de winter, kun je een laag mulch aanbrengen rond de basis van de plant. Zorg ervoor dat de plant niet te nat blijft tijdens de wintermaanden. Bij strenge vorst is het aan te raden de plant te bedekken met een doek of fleecedeken.

  De plant heeft regelmatig water nodig en moet goed gedraineerd worden. Verwijder regelmatig de verwelkte bloemen om de bloei te stimuleren. Bemest de plant in het voorjaar en de zomer voor optimale groei.

  De Tuinplanten hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een uitgebalanceerde meststof speciaal voor tuinplanten. Bemest de planten in het voorjaar en in het midden van de zomer voor optimale resultaten.

  Mulchen helpt bij het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruid in de tuin. Gebruik organisch materiaal zoals compost, bladeren of houtsnippers en breng een laag aan rond de planten. Houd de mulchlaag ongeveer 5-7 cm dik en vermijd het direct tegen de stam aanbrengen om rotting te voorkomen.

  De Verbena Lanai Scarlet gedijt het beste in neutrale tot lichtzure bodems met een pH-waarde tussen 6 en 7. Een bodemtest kan helpen om de exacte zuurgraad van de bodem te bepalen en eventueel de juiste aanpassingen te maken voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de juiste pH-waarde te handhaven om gezonde plantengroei te bevorderen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u overwegen om nuttige insecten zoals lieveheersbeestjes aan te moedigen. Daarnaast kunt u regelmatig controleren op bladluizen en deze handmatig verwijderen. Tot slot kunt u ook neemolie of pyrethrinen gebruiken als natuurlijke bestrijdingsmiddelen.

 • Omschrijving

  De Verbena Lanai Scarlet is een vrolijke en kleurrijke plant met helderrode bloemen die bloeien van de lente tot de herfst. Het is een compact groeiende plant die goed gedijt in zonlicht en zich prima leent voor hangmanden en bloembakken. De plant trekt vlinders en bijen aan, waardoor het een prachtige toevoeging is aan elke tuin. De Verbena Lanai Scarlet vereist regelmatig water geven en bemesten voor optimale groei en bloei. Deze plant is ideaal voor het creëren van een levendige en kleurrijke tuin of balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.