Capsicum annuum 'Calypso Yellow'

Capsicum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Capsicum annuum 'Calypso Yellow' is een compacte en decoratieve paprikaplant met opvallende gele vruchten. De plant wordt ongeveer 30-40 cm hoog en is zeer geschikt voor container- en tuinplanting. De vruchten van 'Calypso Yellow' hebben een zoete smaak en kunnen vers gegeten worden of gebruikt worden in gerechten. Het blad van de plant is donkergroen en vormt een mooi contrast met de heldergele vruchten. De plant gedijt het beste in de volle zon en heeft regelmatig water nodig.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft niet veel speciale zorg nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en regelmatig water krijgt. Af en toe bemesten kan de groei bevorderen.

  De plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Zet de plant dus op een plek met veel natuurlijk licht, maar vermijd direct zonlicht in de middaguren. Een raam op het oosten of westen is ideaal.

  De Capsicum annuum 'Calypso Yellow' heeft gemiddeld 1 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond door een vinger in de grond te steken.

  Deze plant houdt van felle, indirecte zonlicht. Direct zonlicht kan schade veroorzaken aan de bladeren. Het is daarom het beste om de plant op een plek te zetten waar het zonlicht gefilterd wordt.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een zonnige en warme plek te plaatsen om gezond te blijven. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen tocht en kou.

  De Capsicum annuum 'Calypso Yellow' bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot augustus. De bloei kan tot enkele weken duren.

  Ja, kamerplanten hebben over het algemeen een luchtzuiverende werking. Dit komt doordat ze CO2 opnemen en zuurstof afgeven tijdens het fotosyntheseproces. Het kan dus positief bijdragen aan de luchtkwaliteit in huis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt ervoor dat de plant optimaal kan groeien en bloeien. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezond te blijven.

 • Het is niet nodig om de plant regelmatig te snoeien, maar je kunt dode of beschadigde bladeren verwijderen om de gezondheid van de plant te bevorderen. Als de plant te groot wordt, kun je hem in het voorjaar terugsnoeien om hem in vorm te houden. Zorg ervoor dat je scherpe en schone snoeischaar gebruikt om de plant niet te beschadigen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Geef pas water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. In de zomer kan de plant iets meer water nodig hebben dan in de winter.

  De Capsicum annuum 'Calypso Yellow' gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig voeding voor optimaal groeien.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende, vruchtbare grond met een neutrale pH-waarde. Vermijd zware kleigrond en zorg voor regelmatig bemesten met organische meststoffen om de bodemvruchtbaarheid te behouden. Een goede bodemkwaliteit is essentieel voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels in een te vochtige grond staan. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe bemesten tijdens de groeiperiode is voldoende voor een gezonde groei.

  Om de plant schoon te maken, kunt u het beste een zachte doek of spons gebruiken om stof van de bladeren te verwijderen. U kunt de bladeren ook afspoelen onder lauw water, maar vermijd hierbij de bloemen en vruchten. Het is belangrijk om regelmatig stof en vuil van de plant te verwijderen om de gezondheid van de plant te behouden.

  De plant moet op een plek staan waar voldoende licht aanwezig is, liefst in de buurt van een raam. Zorg ervoor dat de plant minstens zes uur per dag indirect zonlicht krijgt. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De ideale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperatuurschommelingen of tocht. Plaats de plant op een warme en zonnige plek voor optimale groei.

  De luchtvochtigheid dient gemiddeld te zijn voor kamerplanten, tussen de 40% en 60%. Zorg voor voldoende ventilatie om schimmelvorming te voorkomen. Besproei de bladeren af en toe met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De plant heeft een voorkeur voor een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Een te zure bodem kan de opname van voedingsstoffen belemmeren, terwijl een te basische bodem kan leiden tot voedingstekorten en groeiproblemen. Het is daarom belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  De Capsicum annuum 'Calypso Yellow' heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een uitgebalanceerde meststof speciaal voor kamerplanten om ervoor te zorgen dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels, dus volg de aanbevolen dosering op de verpakking.

 • Omschrijving

  Capsicum annuum 'Calypso Yellow' is een compacte en decoratieve paprikaplant met opvallende gele vruchten. De plant wordt ongeveer 30-40 cm hoog en is zeer geschikt voor container- en tuinplanting. De vruchten van 'Calypso Yellow' hebben een zoete smaak en kunnen vers gegeten worden of gebruikt worden in gerechten. Het blad van de plant is donkergroen en vormt een mooi contrast met de heldergele vruchten. De plant gedijt het beste in de volle zon en heeft regelmatig water nodig.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.