Capsicum annuum 'Festival'

Capsicum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Capsicum annuum 'Festival' is een klein, compacte peperplant die geschikt is voor het kweken in potten. De plant produceert overvloedige hoeveelheden kleine, sierlijke pepers die van groen naar rood rijpen. De pepers hebben een milde tot medium hitte en een zoete smaak. De 'Festival' plant gedijt goed in een zonnige en warme omgeving en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. Het is een decoratieve en productieve plant die een leuke toevoeging is aan een moestuin of tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze kamerplant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven, voldoende licht en af en toe bemesting. Ook is het belangrijk om de plant af en toe te inspecteren op ziekten en plagen.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en te bloeien. Plaats hem bij voorkeur op een plek met veel zonlicht, zoals een raam op het zuiden. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien, zodat alle kanten voldoende licht krijgen.

  De Capsicum annuum 'Festival' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten opdroogt om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en vermijd het besproeien van de bladeren.

  De plant houdt van een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht dat kan verbranding veroorzaken. Een plek met indirect zonlicht is ideaal voor deze plant.

  Ja, Capsicum annuum 'Festival' houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te groeien en te bloeien. Plaats de plant op een plek waar het lekker warm is, zoals bij een raam op het zuiden.

  Capsicum annuum 'Festival' bloeit normaal gesproken in de zomermaanden, van juni tot augustus. De bloei kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, Capsicum annuum planten hebben luchtzuiverende eigenschappen en kunnen helpen de lucht in huis te zuiveren. Het kan helpen bij het verwijderen van giftige stoffen en het verbeteren van de luchtkwaliteit. Dit maakt het een goede keuze als kamerplant.

  Ja, deze plant groeit het beste bij temperaturen tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar de temperatuur stabiel is en niet te veel schommelt. Te koude of te warme temperaturen kunnen de groei van de plant beïnvloeden.

 • Het is aan te raden om de plant regelmatig te snoeien om de groei te stimuleren en de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en takken. Gebruik scherpe scharen of snoeischaar om een schone snede te maken.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is maar niet te nat. Laat de potgrond tussen gietbeurten in licht opdrogen om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant staat het liefst in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Gebruik bij voorkeur een potgrond speciaal ontwikkeld voor kamerplanten. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat.

  De Capsicum annuum 'Festival' gedijt het beste in goed doorlatende grond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en op een zonnige plek staat. Vermijd te natte grond, dit kan leiden tot wortelrot.

  De Capsicum annuum 'Festival' heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant om de paar weken voeding voor kamerplanten om de groei te stimuleren.

  Om de plant schoon te maken, kan je het beste de bladeren afnemen met een vochtige doek. Verwijder regelmatig stof en vuil van de bladeren om de plant gezond te houden. Eventuele plakkerige plekken kunnen schoongemaakt worden met een zachte borstel en water.

  Capsicum annuum 'Festival' heeft veel licht nodig en moet op een zonnige plek staan om goed te groeien. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag direct zonlicht krijgt. Plaats de plant in de buurt van een raam op het zuiden of westen voor de beste groeiresultaten.

  De optimale temperatuur voor de Capsicum annuum 'Festival' ligt tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 15 graden Celsius. Tijdens de wintermaanden kan de plant het beste op een warme plek worden gezet om gezond te blijven.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten moet tussen de 40% en 60% liggen. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren, terwijl een te hoge luchtvochtigheid kan leiden tot schimmelgroei. Het is daarom belangrijk om regelmatig te controleren en indien nodig de luchtvochtigheid aan te passen.

  De Capsicum annuum 'Festival' groeit het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aanpassingen te doen, zoals het toevoegen van kalk of zwavel. Een goede pH-waarde bevordert de opname van voedingsstoffen en de algehele gezondheid van de plant.

  Kamerplanten zoals deze hebben behoefte aan een evenwichtige bemesting met een meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Het is belangrijk om tijdens de groeiperiode regelmatig meststoffen toe te dienen volgens de aanbevolen dosering op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot schade aan de plant en het milieu, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

 • Omschrijving

  De Capsicum annuum 'Festival' is een klein, compacte peperplant die geschikt is voor het kweken in potten. De plant produceert overvloedige hoeveelheden kleine, sierlijke pepers die van groen naar rood rijpen. De pepers hebben een milde tot medium hitte en een zoete smaak. De 'Festival' plant gedijt goed in een zonnige en warme omgeving en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. Het is een decoratieve en productieve plant die een leuke toevoeging is aan een moestuin of tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.