Capsicum annuum 'Karneval Dark Orange'

Capsicum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Capsicum annuum 'Karneval Dark Orange' is een compacte peperplant die ongeveer 45-60 cm hoog wordt en een mooie donkeroranje kleurige vruchten produceert. De vruchten van deze plant hebben een zoete en fruitige smaak met een milde pittigheid. De plant gedijt goed in zonnige en warme omgevingen en kan zowel in de volle grond als in potten worden gekweekt. 'Karneval Dark Orange' is een aantrekkelijke en decoratieve plant die zowel in de moestuin als in de siertuin kan worden geplant. Deze peperplant trekt ook verschillende soorten bestuivers aan, zoals bijen en vlinders.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Capsicum annuum 'Karneval Dark Orange' heeft regelmatig water en zonlicht nodig, maar verder is hij vrij makkelijk in onderhoud. Geef hem af en toe wat voeding en zorg voor een goede afwatering om hem gezond te houden. Met wat liefde en aandacht zal deze plant goed gedijen in huis.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een zonnige plek in huis waar het minstens 6 uur direct zonlicht ontvangt. Vermijd donkere hoeken of plekken met weinig natuurlijk licht.

  Deze plant heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond voordat je water geeft.

  Deze plant houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Een plek met indirect zonlicht is ideaal voor deze kamerplant.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt goed bij een constante kamertemperatuur. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te houden en regelmatig te voorzien van voldoende zonlicht. Het is een tropische plant die het beste groeit bij temperaturen tussen de 18-24 graden Celsius.

  De plant bloeit van mei tot september en de bloeiperiode kan enkele weken tot enkele maanden duren.

  Ja, kamerplanten hebben over het algemeen een luchtzuiverende werking en zorgen voor een gezondere lucht in huis. Het is bekend dat bepaalde kamerplanten zoals de lepelplant en de vredeslelie de luchtkwaliteit kunnen verbeteren. Het regelmatig luchten van de ruimte blijft echter ook belangrijk voor een gezonde lucht in huis.

  Ja, de plant staat het liefst op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is een ideale temperatuur voor een kamerplant zoals deze. Zorg voor een warme en zonnige standplaats.

 • De Capsicum annuum 'Karneval Dark Orange' kan regelmatig worden gesnoeid om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en takken. Zorg ervoor dat de plant genoeg ruimte heeft om te groeien en zich goed te ontwikkelen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Geef de plant water bij de wortels en vermijd dat er water op de bladeren komt. In de lente en zomerperiode heeft de plant meer water nodig dan in de herfst en winter.

  Capsicum annuum 'Karneval Dark Orange' heeft potgrond nodig met een goede drainage om wortelrot te voorkomen. Gebruik een lichtvoedende potgrond voor een gezonde groei en bloei. Ververs de potgrond jaarlijks voor optimale groeiomstandigheden.

  De Capsicum annuum 'Karneval Dark Orange' heeft behoefte aan goed doorlatende en vruchtbare grond. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan voedingsstoffen, zoals organisch materiaal, om een gezonde groei te bevorderen. Zorg ervoor dat de pH-waarde van de bodem neutraal tot licht zuur is voor optimale groeiomstandigheden.

  Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt, controleer de grond regelmatig op vochtigheid. Geef de plant elke maand voeding voor kamerplanten tijdens het groeiseizoen en verwijder regelmatig dode bladeren. Zet de plant op een zonnige plek en draai de pot af en toe om gelijkmatige groei te bevorderen.

  De plant kan regelmatig worden afgenomen met een vochtige doek om stof te verwijderen. Indien nodig kunnen de bladeren voorzichtig worden afgespoeld onder lauw water. Vermijd hierbij dat de bladeren te lang nat blijven, om schimmelvorming te voorkomen.

  Capsicum annuum 'Karneval Dark Orange' heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien om te voorkomen dat de bladeren naar het licht toe groeien.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk dat de plant beschermd wordt tegen koude tocht en temperatuurschommelingen. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 15 graden Celsius.

  Kamerplanten zoals deze hebben een gemiddelde luchtvochtigheid nodig. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag is, vooral in de winter wanneer de verwarming aan staat. Het is aan te raden om regelmatig de luchtvochtigheid te controleren en indien nodig te verhogen met bijvoorbeeld een luchtbevochtiger.

  De optimale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt tussen de pH-waarde van 6 en 7. Een licht zure tot neutrale bodem is ideaal voor een goede groei en bloei. Het is belangrijk om de pH-waarde regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met specifieke bodemverbeteraars.

  De plant heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium. Bemest de plant elke twee weken vanaf het vroege voorjaar tot aan het einde van de zomer.

 • Omschrijving

  Capsicum annuum 'Karneval Dark Orange' is een compacte peperplant die ongeveer 45-60 cm hoog wordt en een mooie donkeroranje kleurige vruchten produceert. De vruchten van deze plant hebben een zoete en fruitige smaak met een milde pittigheid. De plant gedijt goed in zonnige en warme omgevingen en kan zowel in de volle grond als in potten worden gekweekt. 'Karneval Dark Orange' is een aantrekkelijke en decoratieve plant die zowel in de moestuin als in de siertuin kan worden geplant. Deze peperplant trekt ook verschillende soorten bestuivers aan, zoals bijen en vlinders.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.