Dizygotheca elegantissima 'Bianca'

Dizycotheca elegantissima

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dizygotheca elegantissima 'Bianca' is een prachtige kamerplant met elegant blad dat lijkt op vingervormige takken. De bladeren zijn glanzend groen en hebben een opvallend patroon van lichte nerven. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en kan goed gedijen in lichte tot halfschaduwrijke omgevingen. Dizygotheca elegantissima 'Bianca' heeft regelmatig water nodig en gedijt het beste in een vochtige omgeving. Deze plant voegt een vleugje tropische elegantie toe aan elke ruimte en is gemakkelijk te onderhouden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant is gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de plant op een lichte plek te zetten, maar uit direct zonlicht. Daarnaast is het aan te raden om af en toe de bladeren af te stoffen.

  Ja, de Dizygotheca elegantissima 'Bianca' heeft veel licht nodig om gezond te blijven. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht, aangezien dit de bladeren kan verbranden.

  Deze plant heeft eens in de twee weken water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten licht opdroogt. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond voordat je water geeft.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en verdraagt beter indirect zonlicht. Het is daarom beter om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt. Te veel zonlicht kan schade aan de bladeren veroorzaken.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18-25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude trek. Geef de plant voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht.

  De plant bloeit in de lente en de zomer en de bloei kan enkele weken tot een paar maanden duren.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis. Het verwijdert schadelijke stoffen uit de lucht en zorgt voor een gezondere leefomgeving. Het is een goede keuze voor een kamerplant.

  De Dizygotheca elegantissima 'Bianca' houdt van een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Deze plant groeit het best bij een gematigde kamertemperatuur. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan koude tocht.

 • Het is belangrijk om regelmatig de toppen van de plant te knippen om de groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde bladeren om de gezondheid van de plant te bevorderen. Snoei de plant bij voorkeur in het voorjaar om nieuwe groei te bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Geef water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. In de winter heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig voor een optimale groei en gezondheid. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat en niet te snel uitdroogt. Potgrond speciaal voor kamerplanten is geschikt voor deze plantensoort.

  Het is belangrijk dat de bodem goed gedraineerd is, om wortelrot te voorkomen. Geef de plant regelmatig water, maar laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. Een lichtzure bodem heeft de voorkeur voor deze plantensoort.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Zorg voor een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe stof afnemen van de bladeren helpt de plant gezond te houden.

  Het is belangrijk om de bladeren van deze plant regelmatig af te stoffen met een zachte doek om stof te verwijderen en de bladeren te laten ademen. Indien nodig kunnen de bladeren ook voorzichtig afgespoeld worden onder lauw water om eventueel vuil te verwijderen. Vermijd hierbij direct zonlicht op natte bladeren om verbranding te voorkomen.

  De plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een lichte plek in huis, bijvoorbeeld dicht bij een raam. Te weinig licht kan leiden tot een minder mooie groei van de bladeren.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte. Plaats de plant op een plek waar de temperatuur stabiel blijft.

  Deze plant gedijt het beste bij een hoge luchtvochtigheid, idealiter tussen de 50% en 80%. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid te verhogen. Plaats de plant niet in de buurt van airconditioning of verwarmingselementen om uitdroging te voorkomen.

  Kamerplanten geven over het algemeen de voorkeur aan een lichtzure tot neutrale bodem met een pH tussen 6 en 7. Zuurminnende planten kunnen gedijen in een pH tussen 4,5 en 6. Het is belangrijk om de juiste pH-waarde van de bodem te behouden om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen.

  Kamerplanten hebben meestal behoefte aan voeding tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Het is belangrijk om een uitgebalanceerde meststof te gebruiken die geschikt is voor kamerplanten. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus volg de instructies op de verpakking zorgvuldig op.

 • Omschrijving

  Dizygotheca elegantissima 'Bianca' is een prachtige kamerplant met elegant blad dat lijkt op vingervormige takken. De bladeren zijn glanzend groen en hebben een opvallend patroon van lichte nerven. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en kan goed gedijen in lichte tot halfschaduwrijke omgevingen. Dizygotheca elegantissima 'Bianca' heeft regelmatig water nodig en gedijt het beste in een vochtige omgeving. Deze plant voegt een vleugje tropische elegantie toe aan elke ruimte en is gemakkelijk te onderhouden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.