Epidendrum Ballerina

Epidendrum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Epidendrum Ballerina is een prachtige orchidee met lange, slanke stelen en elegante bloemen. De bloemen zijn meestal wit of lichtroze van kleur en hebben een opvallende lip die vaak contrasteert met de rest van de bloem. Deze orchidee kan zowel binnen als buiten worden gekweekt en gedijt goed in helder, indirect licht. De Epidendrum Ballerina heeft regelmatig water nodig, maar laat de wortels niet te lang ondergedompeld blijven staan. Het is een populaire keuze voor liefhebbers van orchideeën vanwege zijn intrigerende bloemen en gemakkelijke verzorging.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om hem op een lichte plek te zetten en regelmatig water te geven, maar vermijd te veel direct zonlicht. Het is een sterke plant die goed gedijt in normale kamertemperatuur.

  Ja, de Epidendrum Ballerina heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor de beste resultaten. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur licht per dag krijgt.

  De plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet doorweekt raakt. In de winter kan de frequentie van water geven verminderd worden.

  De Epidendrum Ballerina houdt niet van direct zonlicht, maar wel van helder indirect licht. Plaats de plant daarom op een plek waar ze wat bescherming heeft tegen de felle zon. Overmatig zonlicht kan de bladeren beschadigen.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Plaats de plant op een warme en zonnige plek in huis voor optimale groei. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te plaatsen en te beschermen tegen koude temperaturen.

  De plant bloeit meestal in de maanden april tot en met juli en de bloei kan enkele weken tot enkele maanden duren.

  Ja, kamerplanten hebben over het algemeen luchtzuiverende eigenschappen. Het is bekend dat kamerplanten helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis. Het regelmatig onderhouden van kamerplanten kan bijdragen aan het zuiveren van de lucht in huis.

  Ja, de plant gedijt goed bij temperaturen tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperatuurschommelingen. Het is aan te raden om de plant op een stabiele en warme plek te plaatsen.

 • Je kunt dode of verdroogde bloemstelen en bladeren van de plant verwijderen om de groei te bevorderen. Het wordt aanbevolen om dit te doen na de bloei. Snoei met scherpe en schone snoeischaren om schade aan de plant te minimaliseren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in de lente en zomer. Zorg ervoor dat de wortels niet te lang nat blijven staan om wortelrot te voorkomen. Laat de grond tussen de gietbeurten door licht opdrogen.

  Voor deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van een goed doorlatende potgrond die speciaal is ontworpen voor orchideeën. Vermijd zware grondsoorten die de wortels kunnen verstikken. Zorg ervoor dat de potgrond licht en luchtig is om de groei van de plant te bevorderen.

  Deze plant gedijt goed in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig is, maar niet te nat. Het is belangrijk dat de wortels voldoende zuurstof krijgen, dus vermijd verdichting van de bodem.

  Zorg ervoor dat de plant in indirect licht staat en geef regelmatig water zodat de potgrond vochtig blijft. Bemest de plant eens per maand tijdens de groeiperiode om de gezondheid te bevorderen. Verpot de plant om de paar jaar in verse potgrond om de groei te stimuleren.

  Het is belangrijk om de bladeren van deze plant regelmatig stofvrij te maken. Dit kan eenvoudig met een zachte borstel of een vochtige doek. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, aangezien deze de bladeren kunnen beschadigen.

  De Epidendrum Ballerina heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant op een plek waar het indirect zonlicht krijgt. Te weinig licht kan leiden tot verminderde bloei en groei van de plant.

  Deze plant gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan plotselinge temperatuurschommelingen. het vermijden van koude tocht is belangrijk voor de gezondheid van de plant.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet tussen de 50-70% liggen om goed te gedijen. Zorg voor een vochtige omgeving door regelmatig te sproeien of gebruik een luchtbevochtiger. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren.

  De Epifedrum Ballerina gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale zuurgraad. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en bij te sturen indien nodig om de plant gezond te houden. Kamerplanten zoals deze hebben over het algemeen een voorkeur voor een licht zure bodem.

  Deze plant heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten en verminder de bemesting in de wintermaanden. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels van de plant.

 • Omschrijving

  De Epidendrum Ballerina is een prachtige orchidee met lange, slanke stelen en elegante bloemen. De bloemen zijn meestal wit of lichtroze van kleur en hebben een opvallende lip die vaak contrasteert met de rest van de bloem. Deze orchidee kan zowel binnen als buiten worden gekweekt en gedijt goed in helder, indirect licht. De Epidendrum Ballerina heeft regelmatig water nodig, maar laat de wortels niet te lang ondergedompeld blijven staan. Het is een populaire keuze voor liefhebbers van orchideeën vanwege zijn intrigerende bloemen en gemakkelijke verzorging.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.