Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Appleblossom

Impatiens (New Guinea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Appleblossom is een bloeiende plant met prachtige roze en witte bloemen die lijken op appelbloesems. Deze plant groeit goed in de schaduw en is zeer geschikt voor het opfleuren van donkere plekken in de tuin. De bloemen bloeien lang en zorgen voor een kleurrijke toevoeging aan de tuin of bloembakken. De plant vereist regelmatig water geven en bemesten om optimaal te groeien en te bloeien. Het is een populaire keuze voor tuiniers vanwege de mooie bloemen en het gemak in onderhoud.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Hierdoor blijft hij ook in de winter groen. Dit maakt hem een mooie toevoeging aan de tuin.

  Deze plant is niet winterhard en kan niet buiten overleven in de winter. Het is aan te raden om de plant binnen te halen tijdens koudere maanden. Impatiens zijn gevoelig voor kou en vorst.

  Ja, de Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Appleblossom is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Deze plant gedijt goed in de schaduw en heeft regelmatig water nodig om te groeien en bloeien. Het is een prima keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar een kleurrijke en gemakkelijk te onderhouden plant.

  Impatiens hebben ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om te groeien. Zorg ervoor dat ze voldoende licht en water krijgen voor een optimale groei. Plant ze op een afstand van ongeveer 25 centimeter van elkaar voor een mooie opstelling in de tuin.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt, maar direct zonlicht kan de bladeren verbranden. Het gedijt goed op een plek met indirect licht.

  De Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Appleblossom heeft gemiddeld 2-3 keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en lichtomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet drassig. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die het produceert. Het is een kleurrijke toevoeging aan de tuin die helpt bij het bevorderen van de biodiversiteit. Planten die insecten aantrekken spelen een belangrijke rol in het ecosysteem van de tuin.

  Ja, Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Appleblossom trekt vlinders en bijen aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. De plant zorgt voor extra kleur en leven, wat verschillende insecten aantrekt. Het is een goede keuze voor het ondersteunen van biodiversiteit in de tuin.

  De plant bloeit van mei tot en met oktober en de bloeiperiode kan tot wel 5 maanden duren. Gedurende deze maanden produceert de plant continue bloemen in verschillende tinten.

  Deze plant kan het beste groeien in halfschaduw tot schaduwrijke plekken in de tuin. Volle zon kan leiden tot verbranding van de bladeren en bloemen. Zorg voor voldoende beschutting tegen de zon.

  Nee, de Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Appleblossom is niet eetbaar. Het is belangrijk om geen planten te eten die niet specifiek bestemd zijn voor consumptie. Het kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, planten in het algemeen hebben een geluidsdempend effect, vooral in grotere aantallen. De bladeren en stengels absorberen geluidstrillingen en verminderen zo geluidshinder. Het is daarom gunstig om meerdere planten in de tuin te hebben voor een rustige omgeving.

 • Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Appleblossom kan in het voorjaar worden gesnoeid om de plant te verjongen en te stimuleren tot nieuwe bloemgroei. Verwijder dode bloemen en takken regelmatig om de plant gezond te houden. Knip de plant tot ongeveer 5-10 cm boven de grond af voor een compacte groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelziektes te voorkomen.

  Voor de Tuinplanten soort Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Appleblossom is het belangrijk om te groeien in goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet doorweekt raakt. Gebruik bij voorkeur een potgrond speciaal voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar vermijd stilstaand water om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van organische materiaal kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Appleblossom houdt van een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een beschutte plek waar de plant beschermd is tegen felle zon en harde wind. De grond moet vochtig, maar goed doorlatend zijn.

  In de winter is het raadzaam om deze plant te beschermen tegen vorst door deze binnen te zetten of af te dekken met mulch. Zorg ervoor dat de plant op een beschutte plek staat, uit de wind en met voldoende licht. Het is belangrijk om de grond rondom de plant vochtig te houden, maar vermijd dat de wortels in het water staan.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de groei te stimuleren. Geef de plant af en toe vloeibare meststof voor een gezonde groei.

  Tuinplanten hebben regelmatig bemesting nodig voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een evenwichtige meststof speciaal voor bloeiende planten. Bemest volgens de instructies op de verpakking voor het beste resultaat.

  Mulch de plant met een laag organisch materiaal zoals bladeren of compost om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stengels van de plant komt om schimmelgroei te voorkomen. Vernieuw de mulch jaarlijks voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  De Tuinplanten zoals de Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Appleblossom houden van een lichtzure tot neutrale bodem met een pH tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen met kalk of zwavel. Dit zorgt ervoor dat de plant de voedingsstoffen optimaal kan opnemen.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij Tuinplanten zoals Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Appleblossom, kun je het beste preventieve maatregelen nemen, zoals het regelmatig controleren van de plant en het verwijderen van aangetaste bladeren. Als er toch sprake is van een plaag, kun je natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of insecticidale zeep gebruiken. Het is belangrijk om de instructies op de verpakking van het bestrijdingsmiddel op te volgen om schade aan de plant te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Appleblossom is een bloeiende plant met prachtige roze en witte bloemen die lijken op appelbloesems. Deze plant groeit goed in de schaduw en is zeer geschikt voor het opfleuren van donkere plekken in de tuin. De bloemen bloeien lang en zorgen voor een kleurrijke toevoeging aan de tuin of bloembakken. De plant vereist regelmatig water geven en bemesten om optimaal te groeien en te bloeien. Het is een populaire keuze voor tuiniers vanwege de mooie bloemen en het gemak in onderhoud.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.