Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Deep Red

Impatiens (New Guinea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Deep Red is een prachtige plant met dieprode bloemen. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende het seizoen. De bladeren zijn glanzend groen en vormen een mooi contrast met de felrode bloemen. De Impatiens Colorpower Deep Red is ideaal voor in hangmanden, bloembakken of als bodembedekker in de tuin. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en gedijt goed in de halfschaduw.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Deep Red is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een eenjarige plant die opnieuw geplant moet worden voor het volgende groeiseizoen.

  De plant is niet winterhard en moet vorstvrij overwinterd worden. Het is raadzaam om de plant binnen te zetten tijdens koude periodes. Planten in potten kunnen binnen worden geplaatst, terwijl planten in de volle grond kunnen worden afgedekt met mulch of beschermend materiaal.

  Ja, de Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Deep Red is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende licht. De plant gedijt goed in de tuin en heeft weinig last van ziektes en plagen.

  Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Deep Red heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om goed te groeien en zich te ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende luchtcirculatie rondom de plant toe te staan en te voorkomen dat ze te dicht op elkaar geplant worden. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich volledig te kunnen ontwikkelen en bloeien.

  Ja, Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Deep Red groeit goed in de schaduwrijke omgevingen. Het is een ideale plant voor schaduwrijke borders en hij gedijt goed in halfschaduw tot schaduwrijke omstandigheden. Deze tuinplanten hebben weinig zonlicht nodig en kunnen goed gedijen in beschutte delen van de tuin.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar vermijd te veel water geven. Het is aan te raden om de plant 1-2 keer per week water te geven, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en vochtigheid.

  Ja, de Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Deep Red plant is vlinder- en bijenlokkend. De felle kleur van de bloemen trekt deze insecten aan. Het helpt bij het bevorderen van bestuiving en biodiversiteit in de tuin.

  Tuinplanten zoals de Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Deep Red dragen bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivende insecten. Ze zorgen voor een gevarieerde en kleurrijke omgeving waar verschillende soorten planten en dieren kunnen gedijen. Het is belangrijk om een mix van planten in de tuin te hebben om de biodiversiteit te bevorderen.

  Deze plant bloeit van de lente tot aan het begin van de herfst en kan tot wel 6 maanden bloeien. De bloeiperiode kan beginnen in mei en doorlopen tot september.

  Deze plant kan beter geplant worden op een plek met halfschaduw tot schaduw, aangezien hij gevoelig is voor direct zonlicht. In de volle zon kunnen de bladeren verbranden en kan de plant uitdrogen. Het is aan te raden om deze plant te beschermen tegen intense zonnestralen.

  Nee, de Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Deep Red is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is belangrijk om alleen planten te eten die specifiek geteeld zijn voor consumptie.

  Ja, bepaalde tuinplanten, waaronder Impatiens, kunnen geluid absorbren en helpen om geluidsdemping te bieden in de omgeving. Het blad en de bloemen van de plant kunnen geluidsgolven absorberen en helpen om omgevingsgeluid te verminderen.

 • Je kunt de plant in het voorjaar snoeien om de groei te bevorderen en om de vorm van de plant te behouden. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden. Vermijd snoeien tijdens de bloeiperiode om de bloei niet te verstoren.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is maar niet doorweekt. Vermijd water op de bladeren om schimmelziekten te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet drassig. Gebruik eventueel meststoffen volgens de aanbevelingen op de verpakking.

  Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Deep Red gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem vochtig maar niet drassig is, en vermijd zware of compacte grondsoorten. Het is ook aan te raden om organische meststoffen toe te voegen om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Deze tuinplant gedijt het beste op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en houd de plant regelmatig vochtig. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Om de winter te overleven, is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door deze naar een beschutte locatie te verplaatsen of deze te bedekken met een dikke laag mulch. Zorg ervoor dat de plant tijdens de wintermaanden voldoende vocht krijgt, maar vermijd te veel water om wortelrot te voorkomen. Bij strenge vorst kan het helpen om de plant af te dekken met een doek of speciale plantenhoes.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen om de bloei te stimuleren. Bemest de plant af en toe voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting gedurende het groeiseizoen om gezond te blijven en optimaal te presteren. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten met een lager stikstofgehalte om overmatige groei te voorkomen. Bemest de planten volgens de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

  Mulchen met organisch materiaal zoals compost of boomschors kan helpen om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant ligt om rotting te voorkomen. Verwijder oude mulch elk jaar en breng een nieuwe laag aan om de plant gezond te houden.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor Tuinplanten is neutraal tot licht zuur, met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Deze bodemomstandigheden zorgen voor optimale groei en bloei van de plant. Zuurdere bodems kunnen problemen veroorzaken met de opname van voedingsstoffen door de wortels.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Deep Red, kan je preventieve maatregelen nemen zoals regelmatig controleren op plagen en zorgen voor een goede luchtcirculatie. Indien er toch ongedierte aanwezig is, kan je overwegen om biologische bestrijdingsmiddelen te gebruiken of het ongedierte handmatig verwijderen. Het is belangrijk om regelmatig de plant te inspecteren en snel actie te ondernemen bij een plaag.

 • Omschrijving

  De Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Deep Red is een prachtige plant met dieprode bloemen. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende het seizoen. De bladeren zijn glanzend groen en vormen een mooi contrast met de felrode bloemen. De Impatiens Colorpower Deep Red is ideaal voor in hangmanden, bloembakken of als bodembedekker in de tuin. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en gedijt goed in de halfschaduw.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.