Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Deep Pink

Impatiens (New Guinea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Deep Pink is een kleurrijke plant met diep roze bloemen. Hij behoort tot de New Guinea groep van Impatiens, wat betekent dat hij extra groot en weelderig groeit. Deze plant houdt van een warme en vochtige omgeving en doet het goed in de schaduw. De bloemen bloeien rijkelijk en trekken vlinders en bijen aan. De Impatiens Colorpower Deep Pink is een prachtige toevoeging aan elke tuin of bloempot.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend. Dit betekent dat de bladeren het hele jaar door groen blijven. Groenblijvende planten behouden hun bladeren gedurende alle seizoenen.

  Deze plant is niet winterhard en moet in de wintermaanden binnen worden gehouden of beschermd worden tegen vorst. Het is raadzaam om de plant in een vorstvrije omgeving te houden om schade te voorkomen. Planten die niet winterhard zijn, zijn gevoelig voor lage temperaturen en vorstschade.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en vraagt weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en de plant op een plek te zetten waar hij voldoende zonlicht krijgt. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen voor een langere bloei.

  Impatiens planten hebben ongeveer 15-20 cm ruimte nodig tussen elke plant om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de planten voldoende ruimte hebben om zich te verspreiden en geen concurrentie te hebben van andere planten. Over het algemeen hebben deze planten veel ruimte nodig in een tuinbed of pot.

  Ja, Tuinplanten zoals Impatiens varianten groeien goed in de schaduw. Zorg ervoor dat de plant voldoende vocht en voedingsstoffen krijgt om optimaal te groeien. Het is belangrijk om regelmatig de grond vochtig te houden.

  Water de Tuinplanten Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Deep Pink één tot twee keer per week. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven, afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid.

  Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Deep Pink is niet vlinder- en bijenlokkend.

  Impatiens planten staan erom bekend dat ze bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Ze zorgen voor kleur en leven in de tuin en zijn makkelijk te onderhouden, waardoor ze een goede keuze zijn voor tuinen die biodiversiteit willen bevorderen.

  Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Deep Pink bloeit van mei tot en met september en de bloei kan tot wel vier maanden duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. Zorg er ook voor dat de grond goed vochtig blijft.

  Nee, de plant is niet eetbaar en wordt niet aanbevolen om te consumeren. Het is beter om de plant enkel te bewonderen in de tuin of op het terras.

  Ja, als Tuinplant heeft deze plant een geluidsdempend effect. De bladeren en de bodembedekking helpen geluid te absorberen en te verminderen in de omgeving waar ze groeien.

 • Je kunt de plant regelmatig snoeien om een compacte vorm te behouden en de bloei te stimuleren. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen en dode takken. Snoei in het voorjaar indien nodig om de plant te verjongen.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de plant in water blijft staan. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen.

  De Tuinplanten Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Deep Pink heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te drassig wordt. Kies bij voorkeur voor potgrond die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met voldoende voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels langdurig in natte grond staan. Verrijk de bodem regelmatig met compost of mest voor optimale groei en bloei.

  Deze plant gedijt het beste op een plek met halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en houd de grond vochtig maar niet doorweekt. Bescherm de plant tegen felle zon en harde wind.

  In de winter is het belangrijk om deze plant te beschermen tegen vorst door hem naar binnen te halen of te bedekken met een mulchlaag. Zorg ervoor dat de plant op een beschutte plek staat en niet blootgesteld wordt aan koude wind. Geef de plant in de winter minder water om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig, zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft. Het is belangrijk om regelmatig de uitgebloeide bloemen te verwijderen om de bloei te stimuleren. Geef de plant af en toe wat voeding voor een gezonde groei.

  Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten om de Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Deep Pink gezond te houden. Bemest de plant regelmatig tijdens het groeiseizoen, volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemest de plant niet om wortelverbranding te voorkomen.

  Het is aan te raden om deze plant te mulchen met organisch materiaal, zoals bladeren of compost, om vocht vast te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant ligt om schimmelvorming te voorkomen. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks om de plant gezond en sterk te houden.

  De Tuinplanten prefereren een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met behulp van kalk of zwavel. Te zure of te basische bodem kan de groei en gezondheid van de plant beïnvloeden.

  Bij de bestrijding van ongedierte bij Tuinplanten kan gebruik worden gemaakt van biologische bestrijdingsmiddelen, zoals lieveheersbeestjes en roofmijten. Ook regelmatige inspectie van de planten op spint, bladluis en witte vlieg kan helpen bij het voorkomen van plagen. Het is belangrijk om de planten gezond te houden door ze regelmatig water te geven, voldoende voeding te geven en geen overbemesting toe te passen.

 • Omschrijving

  De Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Deep Pink is een kleurrijke plant met diep roze bloemen. Hij behoort tot de New Guinea groep van Impatiens, wat betekent dat hij extra groot en weelderig groeit. Deze plant houdt van een warme en vochtige omgeving en doet het goed in de schaduw. De bloemen bloeien rijkelijk en trekken vlinders en bijen aan. De Impatiens Colorpower Deep Pink is een prachtige toevoeging aan elke tuin of bloempot.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.