Cyclamen grootbloemig 'Halios Wit'

Cyclamen persicum grootbloemig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cyclamen grootbloemig 'Halios Wit' is een prachtige bloeiende plant met grote witte bloemen. De bloemen hebben een opvallend patroon en bloeien van de herfst tot in het voorjaar. De plant heeft ronde bladeren die mooi contrasteren met de bloemen. De Cyclamen gedijt goed in de schaduw en houdt van een vochtige, goed doorlatende grond. De 'Halios Wit' is een populaire keuze voor in de tuin of op het balkon vanwege zijn langdurige bloei en decoratieve uitstraling.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Cyclamen grootbloemig 'Halios Wit' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zorg voor een lichte standplaats en geef regelmatig water zonder dat de potgrond uitdroogt. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen voor een langere bloeiperiode.

  Ja, de Cyclamen grootbloemig 'Halios Wit' heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht voor optimale groei. Zorg ervoor dat de plant niet te lang in direct zonlicht staat om verbranding te voorkomen.

  De Cyclamen grootbloemig heeft matig water nodig, het is belangrijk dat de grond licht vochtig blijft. Geef de plant ongeveer 1 tot 2 keer per week water, afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid in de ruimte. Zorg ervoor dat de plant geen natte voeten krijgt om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en kan het best op een plek staan met indirect zonlicht of in de halfschaduw. Te veel zon kan de bladeren en bloemen beschadigen. Het is daarom beter om de plant niet bloot te stellen aan felle zon.

  Ja, de Cyclamen grootbloemig 'Halios Wit' houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 15 en 20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme plek in huis te zetten waar het niet te tochtig is. Zorg er ook voor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht.

  De Cyclamen grootbloemig 'Halios Wit' bloeit van januari tot en met april en de bloeiperiode duurt ongeveer 6 tot 8 weken. Het is een populaire keuze voor de winter en het vroege voorjaar vanwege de prachtige bloemen.

  Ja, Cyclamen planten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Ze helpen bij het filteren van schadelijke stoffen uit de lucht. Deze plant kan een positieve bijdrage leveren aan de luchtkwaliteit in huis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor de ideale groeiomstandigheden en helpt de plant gezond te houden. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en plotselinge temperatuurschommelingen te houden.

 • Cyclamen grootbloemig 'Halios Wit' hoeft niet gesnoeid te worden, behalve het verwijderen van dode of beschadigde bladeren. Het is belangrijk om regelmatig de bloemstelen te verwijderen nadat de bloemen zijn uitgebloeid. Daarnaast is het aan te raden om de plant rust te geven na de bloeiperiode door minder water te geven en de bladeren te laten afsterven.

  De Cyclamen grootbloemig 'Halios Wit' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. Geef water aan de basis van de plant en vermijd dat er water op de bladeren komt om rotting te voorkomen.

  De Cyclamen grootbloemig 'Halios Wit' gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven staan. Kies voor een potgrond die geschikt is voor kamerplanten voor optimale groei.

  De Cyclamen grootbloemig 'Halios Wit' gedijt het best in een lichtvochtige en goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan voedingsstoffen en licht zuur is. Vermijd te natte of te droge grond, dit kan schade aan de wortels veroorzaken.

  De Cyclamen grootbloemig 'Halios Wit' heeft weinig onderhoud nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, maar let op dat de grond niet te nat wordt. Zorg voor voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht.

  Om de plant schoon te maken, kunt u voorzichtig stof van de bladeren afvegen met een zachte doek of een kwast. Gebruik lauw water om eventuele vlekken op de bladeren voorzichtig te verwijderen. Zorg ervoor dat de plant voldoende tijd heeft om te drogen voordat u hem terugzet op zijn plek.

  De Cyclamen grootbloemig 'Halios Wit' heeft behoefte aan een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek waar het indirect zonlicht ontvangt, zoals bij een raam op het oosten of westen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien, zodat alle delen gelijkmatig belicht worden.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15-20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen boven de 25 graden Celsius. Overdag mag de temperatuur iets hoger liggen dan 's nachts.

  Kamerplanten hebben over het algemeen een luchtvochtigheid tussen de 40% en 60% nodig om goed te gedijen. Zorg er daarom voor dat de luchtvochtigheid in de ruimte waar de plant staat niet te laag is, dit kan bijvoorbeeld door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren en bloemen.

  Kamerplanten zoals de Cyclamen grootbloemig 'Halios Wit' gedijen het beste in een licht zure tot neutrale bodem. Het is daarom belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld speciale potgrond of meststoffen. Een pH-waarde tussen de 5,5 en 7,5 is ideaal voor deze plantensoort.

  Voor deze kamerplant is het aan te raden om eens in de twee weken vloeibare mest te geven tijdens de groeiperiode, vanaf het voorjaar tot het najaar. Gebruik hiervoor een meststof speciaal voor bloeiende kamerplanten en volg de doseringsinstructies op de verpakking. Let op dat de plant niet te veel meststoffen krijgt, dit kan schade veroorzaken aan de wortels.

 • Omschrijving

  De Cyclamen grootbloemig 'Halios Wit' is een prachtige bloeiende plant met grote witte bloemen. De bloemen hebben een opvallend patroon en bloeien van de herfst tot in het voorjaar. De plant heeft ronde bladeren die mooi contrasteren met de bloemen. De Cyclamen gedijt goed in de schaduw en houdt van een vochtige, goed doorlatende grond. De 'Halios Wit' is een populaire keuze voor in de tuin of op het balkon vanwege zijn langdurige bloei en decoratieve uitstraling.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.