Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp) 'Vuurwerk Violet'

Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hydrangea macrophylla 'Vuurwerk Violet' is een prachtige hortensia met opvallende bloemen in de kleur violet. Deze plant behoort tot de Lacecap Groep en heeft een compacte groeiwijze met stevige stelen. De bloemen zijn plat van vorm en hebben een subtiel wit randje, wat zorgt voor een speels effect. 'Vuurwerk Violet' bloeit van zomer tot herfst en trekt vlinders en bijen aan. Deze hortensia staat mooi in borders, als solitair of in een groepje bij elkaar.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Regelmatig water geven en een lichte standplaats zijn voldoende om hem gezond te houden. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken.

  Ja, de Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp) 'Vuurwerk Violet' heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant het liefst op een plek met helder, indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Hydrangea macrophylla 'Vuurwerk Violet' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar let op dat de plant niet te nat staat. In de winterperiode kan de plant met minder water toe.

  Hydrangea macrophylla houdt niet van direct zonlicht, maar gedijt het beste bij helder indirect licht. Te veel zon kan leiden tot verbranding van de bladeren. Plaats de plant daarom op een plek met goede lichtomstandigheden, maar vermijd direct zonlicht.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een gematigde tot warme omgevingstemperatuur. Het is belangrijk om de plant uit de tocht en direct zonlicht te houden. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude temperaturen.

  Deze plant bloeit in de maanden juni tot en met september en de bloei kan weken tot zelfs maanden duren.

  Ja, de Hydrangea macrophylla is luchtzuiverend en kan de lucht in huis verbeteren door schadelijke stoffen op te nemen en zuurstof af te geven. Het is een mooie toevoeging aan uw binnenruimte.

  Ja, ik sta het liefst op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Dit zorgt voor ideale groeiomstandigheden voor mij als kamerplant. Het is belangrijk om mij niet bloot te stellen aan te koude of te warme temperaturen.

 • Deze plant kan het beste na de bloei gesnoeid worden om de vorm en grootte van de struik te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip oude bloemen weg om de groei te bevorderen. Gebruik scherpe snoeischaar om de plant niet te beschadigen.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Vermijd echter dat de wortels in een drassige omgeving staan. Geef bij warm weer iets meer water.

  De Hydrangea macrophylla 'Vuurwerk Violet' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende potgrond. Kies een potgrond die speciaal is samengesteld voor zuurminnende planten zoals hortensia's. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te bemesten volgens de aanbevelingen op de verpakking van de potgrond.

  De plant gedijt goed in een vochtige, goed doorlatende grond met een licht zure tot neutrale pH. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten met een meststof die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen en water krijgt voor een gezonde groei en bloei.

  De Hydrangea macrophylla heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Geef de plant af en toe wat plantenvoeding en snoei dode bloemen en takken voor een gezonde groei. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  Om de plant schoon te maken, kun je de bladeren voorzichtig afvegen met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, omdat dit schade aan de bladeren kan veroorzaken. Regelmatig afstoffen helpt de plant gezond te houden en de groei te bevorderen.

  Deze plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht, vooral in de middaguren.

  De Hydrangea macrophylla houdt van een gemiddelde kamertemperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en extreme temperatuurschommelingen. Zorg ervoor dat de plant op een warme plek staat, maar niet in direct zonlicht.

  Hydrangea macrophylla 'Vuurwerk Violet' gedijt het beste bij een hoge luchtvochtigheid. Het is belangrijk om de plant regelmatig te besproeien en een luchtbevochtiger in de ruimte te plaatsen om de luchtvochtigheid op peil te houden. Vermijd tocht en droge lucht om uitdroging van de bladeren te voorkomen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plant is licht zuur tot neutraal, met een pH tussen 5,5 en 6,5. Een te zure bodem kan leiden tot verkleuring van de bloemen, terwijl een te basische bodem de opname van voedingsstoffen kan belemmeren. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Kamerplanten, waaronder hortensia's, hebben regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te bloeien. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende kamerplanten die rijk is aan voedingsstoffen zoals stikstof, fosfor en kalium. Vermijd overbemesting om wortelverbranding te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Hydrangea macrophylla 'Vuurwerk Violet' is een prachtige hortensia met opvallende bloemen in de kleur violet. Deze plant behoort tot de Lacecap Groep en heeft een compacte groeiwijze met stevige stelen. De bloemen zijn plat van vorm en hebben een subtiel wit randje, wat zorgt voor een speels effect. 'Vuurwerk Violet' bloeit van zomer tot herfst en trekt vlinders en bijen aan. Deze hortensia staat mooi in borders, als solitair of in een groepje bij elkaar.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.