Begonia blad 'Volcanoleaf'

Begonia blad

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Begonia 'Volcanoleaf' is een opvallende plant met unieke bladeren die lijken op lavastromen. De bladeren zijn groot, glanzend en hebben een dieprode kleur met een opvallende kleurverloop naar oranje en geel. De bladeren hebben een enigszins golvende rand en een lichte beharing, wat zorgt voor een interessante textuur. Deze plant gedijt goed op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. De Begonia 'Volcanoleaf' is een prachtige toevoeging aan elke kamer en zal zeker de aandacht trekken met zijn spectaculaire bladeren.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft niet veel verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en af en toe de bladeren af te stoffen. Verder gedijt de plant goed op een lichte standplaats zonder direct zonlicht.

  De Begonia blad 'Volcanoleaf' heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant voldoende licht krijgt om gezond te blijven.

  De Begonia heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Houd de grond vochtig, maar vermijd dat de plant met zijn wortels in het water staat. In de groeiperiode kan het nodig zijn om iets vaker water te geven.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en doet het het beste op een plek met helder, maar indirect licht. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en verkleuring veroorzaken. Plaats de plant dus liever niet op een plek waar de zon fel op schijnt.

  Ja, de Begonia blad 'Volcanoleaf' houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te houden en op een warme, lichte plek te zetten om hem gelukkig en gezond te houden. Het is aan te raden om de plant weg te houden van koude en tochtige plekken.

  De plant bloeit meestal in de lente en zomermaanden, van mei tot september. De bloei kan meerdere weken tot maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden en verzorging van de plant.

  Ja, de Begonia blad 'Volcanoleaf' is luchtzuiverend. Het helpt bij het afbreken van giftige stoffen en het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het is een goede keuze voor het zuiveren van de lucht binnenshuis.

  Ja, de plant staat het liefst op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een ideale groeitemperatuur en optimale gezondheid van de plant. Plaats de plant niet op een te koude of te warme plek om problemen te voorkomen.

 • Om de plant gezond en compact te houden, kun je regelmatig de oude of beschadigde bladeren verwijderen. Snoei de plant het beste in het voorjaar of na de bloeiperiode. Gebruik een scherpe snoeischaar en zorg ervoor dat de snijwonden schoon zijn om infecties te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet doorweekt. Laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen.

  De Begonia Volcanoleaf gedijt het beste in een potgrond die goed doorlatend is en rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het regelmatig bemesten van de potgrond zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Zorg voor goed doorlatende potgrond met een lichtzure pH-waarde voor optimale groei van de Begonia blad 'Volcanoleaf'. Voeg regelmatig organische meststof toe om de voedingsstoffen in de bodem aan te vullen. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  De Begonia 'Volcanoleaf' heeft behoefte aan regelmatig water geven, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe de plant voeden met plantenvoeding bevordert de groei en bloei.

  Om de plant schoon te maken, kun je de bladeren afstoffen met een zachte doek of een plumeau. Spuit de bladeren af en toe met lauw water om stof en vuil te verwijderen. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, dit kan de bladeren beschadigen.

  De Begonia blad 'Volcanoleaf' plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder maar indirect licht voor optimale groei. Te weinig licht kan leiden tot een minder compacte groei en minder opvallende bladkleuren.

  De Begonia blad 'Volcanoleaf' gedijt het beste bij een constante binnentemperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen tocht en extreme temperatuurschommelingen. Een te lage temperatuur kan de groei van de plant belemmeren.

  De ideale luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals deze Begonia is tussen de 50% en 60%. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid stabiel te houden om gezonde bladeren te behouden. Een luchtbevochtiger of het regelmatig besproeien van de plant kan hierbij helpen.

  De Begonia blad 'Volcanoleaf' geeft de voorkeur aan een licht zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen om de gezondheid van de plant te bevorderen. Het gebruik van een speciale potgrond voor Kamerplanten kan helpen om de pH-waarde op het juiste niveau te houden.

  Voor deze kamerplant is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, vanaf het voorjaar tot aan het najaar. Gebruik een algemene kamerplantenmest met een hoger kaliumgehalte voor een goede bloei en gezonde bladeren. Overbemesting moet worden vermeden om schade aan de plant te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Begonia 'Volcanoleaf' is een opvallende plant met unieke bladeren die lijken op lavastromen. De bladeren zijn groot, glanzend en hebben een dieprode kleur met een opvallende kleurverloop naar oranje en geel. De bladeren hebben een enigszins golvende rand en een lichte beharing, wat zorgt voor een interessante textuur. Deze plant gedijt goed op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. De Begonia 'Volcanoleaf' is een prachtige toevoeging aan elke kamer en zal zeker de aandacht trekken met zijn spectaculaire bladeren.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.