Campanula poscharskyana Blue Star

Campanula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Campanula poscharskyana Blue Star er en flerårig plante med kravlende stængler, der producerer smukke, stjerneformede lyseblå blomster. Planten trives godt i stenbede, bede eller som bunddække. Bladene er grønne og har en rund form. Blue Star blomstrer rigeligt i sommermånederne og tiltrækker sommerfugle. Denne plante er let at vedligeholde og trives godt både i sol og halvskygge.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er nem at vedligeholde og kræver lidt pleje. Sørg for tilstrækkeligt lys og giv lejlighedsvis vand. Planten trives godt i forskellige jordtyper og kan også klare sig godt i lidt tørre forhold.

  Ja, denne plante har brug for masser af lys og foretrækker at stå et sted med indirekte sollys. Det er vigtigt at dreje planten regelmæssigt, så alle sider af planten får tilstrækkeligt med lys. Det er også muligt at placere planten udenfor lejlighedsvis på et skyggefuldt sted.

  Campanula poscharskyana Blue Star har brug for vand en til to gange om ugen, afhængigt af lysforhold og temperatur i rummet. Sørg for, at jorden forbliver let fugtig, men ikke gennemblødt. At give for meget vand kan føre til rådne rødder.

  Planten trives bedst på en lys placering, men undgå direkte sollys. Et sted mod nord eller øst er ideelt. For meget sol kan brænde bladene.

  Planten trives bedst ved en moderat temperatur og fugtig miljø. Den trives godt ved stuetemperatur og bør undgå direkte sollys. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk.

  Campanula poscharskyana Blue Star blomstrer i månederne maj til oktober. Blomstringen kan vare op til fire måneder.

  Ja, planten er luftrensende og kan forbedre luftkvaliteten i dit hjem. Det hjælper med at absorbere giftige stoffer og producerer ilt under fotosyntesen. Det er en fantastisk tilføjelse til dit indendørs miljø.

  Ja, denne plante trives bedst på et sted med en temperatur mellem 15 og 25 grader Celsius. Dette er den ideelle temperatur for optimal vækst og blomstring. Sørg derfor for, at planten er placeret et sted, hvor temperaturen hverken er for lav eller for høj.

 • Du kan let beskære planten efter blomstringen for at bevare formen og fremme blomstringen. Fjern døde eller beskadigede blade og blomsterstængler for at holde planten sund. Undgå at beskære for drastisk for ikke at hæmme væksten.

  Planten har brug for regelmæssigt vand, men sørg for, at jorden ikke bliver for våd. Vand så snart det øverste lag af jorden føles tørt. Undgå at vand kommer på bladene eller blomsterne for at undgå mugdannelse.

  Campanula poscharskyana Blue Star trives bedst i en pottemuld, der er godt drænet og rig på næringsstoffer. Brug helst en pottemuld specielt designet til stueplanter. Sørg for, at pottemulden ikke forbliver for våd, men heller ikke tørrer ud.

  Campanula poscharskyana Blue Star trives bedst i veldrænet og frugtbar jord. Sørg for, at jorden forbliver let fugtig, men ikke for våd. Undgå for sur jord og giv planten regelmæssigt gødning for en sund vækst.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og trives godt i et lyst rum med indirekte sollys. Sørg for at holde jorden fugtig, men ikke for våd. Giv lejlighedsvis lidt plantenæring for at fremme væksten.

  Planten kan regelmæssigt støvfjernes ved forsigtigt at tørre bladene af med en fugtig klud. Fjern døde blade og blomster regelmæssigt for at holde planten sund. Indimellem kan planten også have brug for et brusebad under hanen for at fjerne støv og eventuelle insekter.

  Denne plante trives bedst i klart, indirekte sollys. Placer den et sted, hvor den dagligt får mindst et par timers sollys. Undgå direkte sollys, især i de varmeste timer på dagen.

  Planten trives bedst ved en moderat temperatur mellem 15 og 25 grader Celsius. Undgå ekstremer som frost eller varme, da dette kan beskadige planten. Placer planten et sted med en konstant temperatur og undgå træk og temperatursvingninger.

  En luftfugtighed på cirka 40-60% er ideel for denne stueplante. Sørg for, at luftfugtigheden ikke bliver for lav, især om vinteren, når varmen er tændt ofte. En luftfugter kan hjælpe med at opretholde den korrekte luftfugtighed.

  Denne plante trives bedst i en jord med en neutral til let sur pH-værdi, normalt mellem 6,0 og 7,0. Det er vigtigt at sørge for god dræning for at undgå rådne rødder. Test regelmæssigt jordens surhedsgrad for at opretholde plantens tilstand.

  Planten har brug for regelmæssig gødning i vækstsæsonen, fra forår til efterår. Brug en afbalanceret gødning til blomstrende indendørs planter for at fremme vækst og blomstring. Overgødskning bør undgås for at forhindre skade på rødderne.

 • Beskrivelse

  Campanula poscharskyana Blue Star er en flerårig plante med kravlende stængler, der producerer smukke, stjerneformede lyseblå blomster. Planten trives godt i stenbede, bede eller som bunddække. Bladene er grønne og har en rund form. Blue Star blomstrer rigeligt i sommermånederne og tiltrækker sommerfugle. Denne plante er let at vedligeholde og trives godt både i sol og halvskygge.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.