Campanula poscharskyana White Star

Campanula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Campanula poscharskyana White Star is een mooie en sierlijke vaste plant met witte stervormige bloemen. De plant groeit goed in de volle zon of halfschaduw en bloeit van de lente tot de herfst. Het heeft een kruipende groeiwijze en kan zowel in borders, rotstuinen als hangmanden worden geplant. Campanula poscharskyana White Star heeft weinig onderhoud nodig en trekt vlinders en bijen aan. Het is een prachtige toevoeging aan elke tuin of patio.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud. Het heeft slechts basiszorg nodig en is bestand tegen verwaarlozing. Het kan goed groeien in de meeste omgevingen.

  De Campanula poscharskyana White Star heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant daarom op een plek met voldoende indirect zonlicht. Zoek een plekje uit de directe zon om verbranding te voorkomen.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk dat de grond niet uitdroogt, maar ook niet te nat blijft. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond voordat je water geeft.

  Nee, de plant houdt niet van felle zon en groeit het beste op een plek met indirect zonlicht. Te veel zon kan de bladeren verbranden. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar hij wel voldoende licht krijgt, maar niet rechtstreeks in de zon staat.

  Campanula poscharskyana White Star houdt niet van direct zonlicht, dus heeft geen behoefte aan warmte. De plant gedijt het beste bij een gematigde kamertemperatuur. Te veel warmte kan schadelijk zijn voor de plant.

  Deze plant bloeit meestal van mei tot en met juli en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, de plant heeft luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het is aan te raden om de plant regelmatig water te geven en op een lichte plek te zetten voor optimale prestaties.

  Ja, de plant gedijt goed op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zoek een locatie met deze temperatuur om de plant gezond te houden. Beperk blootstelling aan extreme temperaturen.

 • Je kunt de plant na de bloei terugsnoeien om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en takken regelmatig voor een gezonde uitstraling. Snoei voorzichtig om de plant niet te beschadigen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom overtollig water om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water aan de onderkant van de pot om de bladeren droog te houden.

  Het beste voor de plant is potgrond met een luchtige structuur die goed waterdoorlatend is. Verpot de plant om de paar jaar in verse potgrond om voedingsstoffen en ruimte te bieden voor groei. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig is, maar niet te nat. Vermijd zware kleigrond en zorg voor voldoende organische materiaal in de bodem voor optimale groei.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed gedijen met matige watergift en regelmatige bemesting. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de groei te bevorderen en de plant gezond te houden. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen.

  Je kunt de bladeren van de plant af en toe afstoffen met een vochtige doek om stof te verwijderen. Verwijder ook dode bloemen en bladeren om de plant er netjes uit te laten zien. Gebruik indien nodig een milde zeepoplossing om eventueel vuil van de bladeren te verwijderen.

  De plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats hem daarom op een plek waar hij voldoende zonlicht krijgt, maar vermijd direct zonlicht in de hete middaguren. Ideaal is een lichte plek met enkele uren direct zonlicht in de ochtend of avond.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 23 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan plotselinge temperatuurverschillen of tocht. Plaats de plant op een plek waar de temperatuur stabiel blijft.

  Een gemiddelde luchtvochtigheid is voldoende voor deze plant om goed te gedijen. Zorg ervoor dat de lucht niet te droog is, vooral in de wintermaanden. Besproei de bladeren regelmatig met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De Campanula poscharskyana White Star gedijt het beste in licht zure tot neutrale grond. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 is ideaal voor de groei en bloei van deze plant. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is en vermijd wateroverlast om wortelrot te voorkomen.

  Kamerplanten zoals deze hebben baat bij regelmatige bemesting in het groeiseizoen voor gezonde groei en bloei. Gebruik een specifieke meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie. Te veel bemesting kan leiden tot opbouw van zouten in de grond en schade aan de wortels, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

 • Omschrijving

  Campanula poscharskyana White Star is een mooie en sierlijke vaste plant met witte stervormige bloemen. De plant groeit goed in de volle zon of halfschaduw en bloeit van de lente tot de herfst. Het heeft een kruipende groeiwijze en kan zowel in borders, rotstuinen als hangmanden worden geplant. Campanula poscharskyana White Star heeft weinig onderhoud nodig en trekt vlinders en bijen aan. Het is een prachtige toevoeging aan elke tuin of patio.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.