Clivia miniata var. citrina

Clivia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Clivia miniata var. citrina is een variëteit van de Clivia plant met heldergele bloemen en glanzende groene bladeren. De plant groeit in een compacte bos met lange donkergroene bladeren die in het voorjaar en de zomer worden bekroond met trompetvormige bloemen. De bloemen hebben een zoete geur en bloeien vaak in trossen aan het einde van lange stelen. Clivia miniata var. citrina gedijt goed in de schaduw en heeft weinig onderhoud nodig. De plant is populair vanwege zijn opvallende bloemen en is een mooie toevoeging aan elke binnen- of buitenruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden en de plant regelmatig te voorzien van voldoende licht. Vermijd direct zonlicht en te veel water geven om de plant gezond te houden.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Zet hem op een plek met indirect zonlicht voor het beste resultaat. Te weinig licht kan leiden tot een gebrek aan bloei.

  De Clivia miniata var. citrina heeft gemiddeld eens per week water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten lichtvochtig te houden. In de wintermaanden kan de frequentie van water geven verminderd worden.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en doet het beter op een plek met helder, indirect licht. Te veel zon kan leiden tot verbranding van de bladeren. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar de zon niet direct op schijnt.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 15-25 °C. Plaats de plant op een warme, lichte plek maar vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant altijd voldoende vochtig blijft maar voorkom dat de wortels te nat worden.

  De Clivia miniata var. citrina bloeit meestal in de maanden maart en april en de bloei kan enkele weken tot maanden duren.

  Ja, Clivia miniata var. citrina is een luchtzuiverende plant. Het heeft de capaciteit om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en op te nemen. Dit maakt het een goede keuze voor binnenshuis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is een ideale temperatuur voor de groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om deze temperatuur te handhaven voor een gezonde ontwikkeling van de plant.

 • Je kunt dode of beschadigde bladeren verwijderen door ze dicht bij de basis af te knippen. Het is ook aan te raden om af en toe overtollige bladeren te verwijderen om de luchtstroom rond de plant te bevorderen. Houd er rekening mee dat de plant langzaam groeit en slechts af en toe gesnoeid hoeft te worden.

  De Clivia miniata var. citrina heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de plant in een laag water blijft staan. In de herfst en winter kan de watergift verminderd worden om de rustperiode van de plant te respecteren.

  Voor deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van kwalitatieve potgrond die goed waterdoorlatend is. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat en niet te compact is. Kies bij voorkeur voor een speciale potgrond voor kamerplanten.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend en vochtig zijn, maar niet te nat. Een mengsel van potgrond met wat grof zand en compost is ideaal. Zorg ervoor dat de pot waarin de plant groeit drainage gaten heeft om wateroverlast te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed bij regelmatig water geven en een lichte standplaats. Af en toe bemesten en de dode bladeren verwijderen is voldoende om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat de plant niet te lang in direct zonlicht staat om verbranding te voorkomen.

  Om stof en vuil van de bladeren te verwijderen, kun je ze afvegen met een vochtige doek. Vermijd het gebruik van chemische reinigingsmiddelen. Het is aan te raden om de bladeren regelmatig schoon te maken om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Clivia miniata var. citrina heeft veel indirect zonlicht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek waar het voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Een plek vlakbij een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze plant.

  Kamerplanten zoals deze hebben graag een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet in de buurt staat van tocht of temperatuurschommelingen. Besproei de bladeren regelmatig met lauwwarm water om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De ideale luchtvochtigheid voor deze plant is tussen de 40% en 60%. Zorg voor voldoende luchtvochtigheid door regelmatig te sproeien en de plant op een schoteltje met water te zetten. Een te droge lucht kan leiden tot bruine bladpunten en bladval.

  De zuurgraad van de bodem voor de Clivia miniata var. citrina mag licht zuur tot neutraal zijn. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7,5 is ideaal voor deze plant. Het is belangrijk dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De Clivia miniata var. citrina heeft matige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen, van de lente tot de herfst. Gebruik een uitgebalanceerde vloeibare meststof voor kamerplanten elke 2-4 weken. Vermijd overbemesting, dit kan schade aan de plant veroorzaken.

 • Omschrijving

  Clivia miniata var. citrina is een variëteit van de Clivia plant met heldergele bloemen en glanzende groene bladeren. De plant groeit in een compacte bos met lange donkergroene bladeren die in het voorjaar en de zomer worden bekroond met trompetvormige bloemen. De bloemen hebben een zoete geur en bloeien vaak in trossen aan het einde van lange stelen. Clivia miniata var. citrina gedijt goed in de schaduw en heeft weinig onderhoud nodig. De plant is populair vanwege zijn opvallende bloemen en is een mooie toevoeging aan elke binnen- of buitenruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.