Dracaena fragrans (Compacta Grp) 'Malaika'

Dracaena fragrans (Compacta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Dracaena fragrans (Compacta Grp) 'Malaika' is een langzaam groeiende plant met smalle, rechtopstaande bladeren die een elegante uitstraling hebben. Deze plant heeft een compacte groeivorm en bereikt een gemiddelde hoogte van ongeveer 1 meter. De bladeren zijn donkergroen van kleur met een opvallende lichte streep in het midden. 'Malaika' is een makkelijk te verzorgen kamerplant die weinig eisen stelt aan licht en water en zorgt voor een tropische sfeer in huis. Deze plant is ook bekend om lucht zuiverende eigenschappen, waardoor het een goede keuze is voor in huis of op kantoor.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant op een lichte plek te zetten en regelmatig water te geven zonder dat de grond te vochtig wordt. Het is ook aan te raden om af en toe de bladeren te besproeien om de luchtvochtigheid te verhogen.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem daarom op een locatie met helder, maar indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  Dracaena fragrans (Compacta Grp) 'Malaika' heeft gemiddeld eens per week water nodig. Het is belangrijk dat de grond niet te nat wordt, dus laat de grond tussen gietbeurten goed opdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht. Het is beter om hem op een plek te zetten waar hij indirect zonlicht krijgt. Te veel zonlicht kan de bladeren beschadigen.

  Ja, de Dracaena fragrans (Compacta Grp) 'Malaika' houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18°C en 24°C. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan koude tocht of temperatuurschommelingen. Zorg ervoor dat de plant op een zonnige plek staat om de warmte goed te benutten.

  Dracaena fragrans (Compacta Grp) 'Malaika' bloeit meestal in de lente en zomer. De bloei kan enkele weken tot een maand duren.

  Ja, Dracaena fragrans is luchtzuiverend en kan helpen om de luchtkwaliteit in een binnenruimte te verbeteren. Het is een populaire keuze als kamerplant vanwege zijn decoratieve uiterlijk en eenvoudige verzorging. Het is belangrijk om de plant regelmatig schoon te maken om zijn luchtzuiverende eigenschappen te behouden.

  Ja, deze plant staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Dit zorgt voor een optimale groei en gezondheid van de plant. Zorg er dus voor dat de plant niet te warm of te koud staat.

 • Dracaena's kunnen worden gesnoeid om hun vorm te behouden en dode bladeren te verwijderen. Snoei tijdens het groeiseizoen en gebruik scherpe schaar om te zorgen voor een mooie afwerking. Verwijder nooit meer dan 1/3 van de bladeren om de plant gezond te houden.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Laat de bovenste laag van de grond tussen de gietbeurten goed opdrogen. Gebruik bij voorkeur lauw water en vermijd kalkrijk water.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond mix. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, maar dat de wortels niet uitdrogen. Een lichte en luchtige potgrond is ideaal voor deze kamerplant.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend zijn en gematigd vochtig worden gehouden. Het is belangrijk om regelmatig de grond te controleren op uitdroging en de plant indien nodig water te geven. Het gebruik van een goed doorlatende potgrond kan helpen bij het voorkomen van wortelrot.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed gedijen bij weinig licht. Geef de plant matig water en zorg dat de grond niet te nat wordt. Af en toe de bladeren afstoffen zal de plant goed doen.

  De plant kan regelmatig worden schoongemaakt door stof voorzichtig van de bladeren af te vegen met een vochtige doek. Vergeet niet om ook de plantenpot af en toe schoon te maken. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op eventuele plagen en deze direct te behandelen.

  Deze plant heeft helder, indirect licht nodig en kan wel wat zonlicht verdragen. Plaats de plant op een plek waar hij dagelijks wat licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht bij een raam staat, dit kan leiden tot bladverbranding.

  Deze plant gedijt het beste bij een gematigde kamertemperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van verwarmings- of airconditioningventilatoren te houden.

  De luchtvochtigheid voor deze plant mag gemiddeld zijn, tussen de 40% en 60%. Zorg ervoor dat de lucht niet te droog wordt, vooral in de wintermaanden. Regelmatig besproeien kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De plant vereist een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Een te zure of te basische bodem kan de gezondheid van de plant negatief beïnvloeden. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig aan te passen.

  Voor de bemesting van deze kamerplant is het belangrijk om een speciale meststof voor kamerplanten te gebruiken. Geef deze meststof tijdens het groeiseizoen (voorjaar en zomer) regelmatig volgens de aanwijzingen op de verpakking. Wees voorzichtig met overbemesting, dit kan schade aan de plant veroorzaken.

 • Omschrijving

  De Dracaena fragrans (Compacta Grp) 'Malaika' is een langzaam groeiende plant met smalle, rechtopstaande bladeren die een elegante uitstraling hebben. Deze plant heeft een compacte groeivorm en bereikt een gemiddelde hoogte van ongeveer 1 meter. De bladeren zijn donkergroen van kleur met een opvallende lichte streep in het midden. 'Malaika' is een makkelijk te verzorgen kamerplant die weinig eisen stelt aan licht en water en zorgt voor een tropische sfeer in huis. Deze plant is ook bekend om lucht zuiverende eigenschappen, waardoor het een goede keuze is voor in huis of op kantoor.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.