Hoya lacunosa

Hoya

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hoya lacunosa er en stueplante fra Asien og er kendt for sine smukke, voksagtige blomster, der har en kraftig duft. Planten har tykke, kødfulde blade, der er blankt grønne og har en klatrende vækst. Hoya lacunosa blomstrer med små, stjerneformede blomster, der spreder en sød duft og vokser ofte i klynger. Denne plante kræver minimal pleje og trives godt på en lys placering med regelmæssig vanding. Hoya lacunosa er et populært valg blandt stueplanteentusiaster på grund af dens smukke blomster og nemme pleje.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, planten er generelt nemme at passe på. Det kræver lejlighedsvis vanding og en lys placering, men ellers kræver det ikke meget pleje. Det er derfor velegnet til begyndere inden for plantepasning.

  Ja, planten har brug for meget lys for at vokse og blomstre godt. Placer den helst et sted med masser af indirekte sollys. Undgå direkte sollys, da det kan forårsage bladforbrænding.

  Planten har brug for moderat vand og bør vandes cirka 1 gang om ugen. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd. Det er vigtigt at lade jorden tørre mellem vandingerne.

  Denne plante kan ikke lide direkte sollys og trives bedst i klart, indirekte lys. For meget sol kan forårsage bladforbrænding. Sæt derfor planten foran et vindue mod øst eller vest for de bedste vækstforhold.

  Ja, planten elsker varme og trives godt ved temperaturer mellem 18 og 24 grader Celsius. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og beskytte den mod kolde luftstrømme. En konstant omgivelsestemperatur er ideel for denne plante.

  Planten blomstrer normalt i månederne maj til og med juli. Blomstringen kan vare fra nogle uger til flere måneder.

  Ja, indendørs planter som Hoya lacunosa er luftrensende og kan absorbere giftige stoffer fra luften. At have planter regelmæssigt derhjemme kan forbedre luftkvaliteten og fremme en sundere levevinkel.

  Ja, denne plante trives bedst på et sted mellem 15 og 25 grader Celsius. Den ideelle temperatur for denne stueplante er moderat og stabil. Sørg for en konstant temperatur for at fremme vækst og blomstring.

 • Beskæring af denne plante er ikke nødvendig, men kan gøres for at holde planten i skak eller for at opretholde formen. Fjern døde eller beskadigede blade med en skarp beskæresaks. Beskær helst om foråret eller sommeren for at stimulere planten til at udvikle ny vækst.

  Stueplanter som denne har brug for moderat vand. Lad det øverste lag af pottemuld tørre ud mellem vandingerne. Sørg for, at rødderne ikke er nedsænket for længe i vand for at undgå rodæd.

  Planten trives bedst i godt drænet pottemuld, der er rig på næringsstoffer. Sørg for, at pottemulden ikke bliver for våd, da det kan beskadige rødderne. En blanding af pottemuld og perlit kan hjælpe med god dræning.

  For optimal growth of this indoor plant, it is important to ensure well-draining soil with a slightly acidic pH. A potting mix specifically for indoor plants can help provide the right soil quality. Make sure the plant can extract enough nutrients from the soil for healthy development.

  Placer planten et lyst sted, men ikke i direkte sollys. Lad jorden tørre let imellem vandingerne. Giv regelmæssigt plantenæring om foråret og sommeren.

  Det er vigtigt at fjerne støv og snavs fra bladene på denne plante for at fremme væksten. Brug en blød børste eller en fugtig klud til forsigtigt at tørre bladene af. Undgå brug af aggressive rengøringsmidler, da det kan beskadige bladene.

  Planten har brug for meget lys, men undgå direkte sollys. Placer planten ved et vindue mod øst eller vest for den bedste vækst. Hold planten væk fra træk for at undgå bladfald.

  Den ideelle temperatur for denne plante er mellem 18 og 24 grader Celsius. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og pludselige temperaturændringer. Sørg også for, at planten ikke udsættes for temperaturer under 10 grader Celsius.

  Planten foretrækker en gennemsnitlig luftfugtighed i hjemmet, ca. 50 til 60%. Det er vigtigt at sprøjte bladene regelmæssigt med vand for at opretholde luftfugtigheden. Sørg desuden for, at planten ikke står i nærheden af en varmekilde eller aircondition for at undgå udtørring.

  Indendørs planter trives bedst i en let sur til neutral jord (pH 6-7). Det er vigtigt at regelmæssigt kontrollere jordens surhedsgrad og justere den efter behov. En god balance i pH-værdien sikrer sund vækst og blomstring af planten.

  Det anbefales at give flydende indendørs plantegødning hver anden uge i plantens vækstperiode (forår og sommer). I hvileperioden (efterår og vinter) er det tilstrækkeligt at gøde en gang om måneden. Sørg for, at planten ikke bliver overgødet for at undgå skade.

 • Beskrivelse

  Hoya lacunosa er en stueplante fra Asien og er kendt for sine smukke, voksagtige blomster, der har en kraftig duft. Planten har tykke, kødfulde blade, der er blankt grønne og har en klatrende vækst. Hoya lacunosa blomstrer med små, stjerneformede blomster, der spreder en sød duft og vokser ofte i klynger. Denne plante kræver minimal pleje og trives godt på en lys placering med regelmæssig vanding. Hoya lacunosa er et populært valg blandt stueplanteentusiaster på grund af dens smukke blomster og nemme pleje.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.