Antirrhinum majus Sweethearts

Antirrhinum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Antirrhinum majus Sweethearts is een prachtige, kleurrijke bloem die behoort tot de familie van de Leeuwenbek. De bloemen hebben een opvallende vorm die lijkt op de bek van een leeuw, vandaar de naam. Sweethearts komen in verschillende kleuren zoals roze, paars, rood en wit. Ze bloeien van de lente tot de herfst en trekken met hun opvallende kleuren vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt goed in de volle zon of halfschaduw en is ideaal voor borders, bloembedden en potten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • "Antirrhinum majus Sweethearts" is een bloeiende plant en is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de winter en komt in het voorjaar weer tot bloei. Deze plant heeft de juiste zorg en onderhoud nodig om gezond te blijven.

  De Antirrhinum majus Sweethearts is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen bij lagere temperaturen. Het is daarom aan te raden om de plant in de winter binnen te zetten of te bedekken met bijvoorbeeld stro.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Ze gedijen goed in de zon en hebben regelmatig water nodig. Het regelmatig verwijderen van uitgebloeide bloemen bevordert de bloei.

  Voor deze plant is een ruimte nodig van ongeveer 20-30 centimeter tussen elke plant. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en goed te kunnen groeien. Houd rekening met de hoogte en breedte van de plant bij het bepalen van de afstand tussen de planten.

  De bloemen van deze plant groeien het beste in de volle zon en hebben minimaal 6 uur direct zonlicht per dag nodig. Te weinig zonlicht kan leiden tot minder bloei. In de schaduw kan de plant zich zwakker ontwikkelen en minder bloemen produceren.

  De Antirrhinum majus Sweethearts heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt tussen de gietbeurten door. In de zomermaanden kan het zijn dat de plant vaker water nodig heeft vanwege de hogere temperaturen.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de zoete geur en heldere kleuren van de bloemen. Het zal helpen om deze nuttige insecten naar je tuin te lokken en de bestuiving van bloemen te bevorderen. Zuig- en tongvormige bloemen maken het voor vlinders en bijen gemakkelijk om nectar te vinden.

  Ja, de plant is goed voor biodiversiteit omdat het bijen aantrekt door zijn nectarrijke bloemen. Het kan een diversiteit aan bestuivers aantrekken en helpen bij de bestuiving van andere planten in de tuin. Het zorgt zo voor een gezonde en diverse tuinomgeving.

  De "Antirrhinum majus Sweethearts" bloeit meestal van juni tot en met september. De bloeiperiode kan tot wel 3 maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en groeit het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven tijdens warme periodes. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in volle zonlicht.

  Nee, de Antirrhinum majus Sweethearts is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt om zijn aantrekkelijke bloemen. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, deze plant heeft de potentie om geluid te dempen door zijn dichte bladeren en stengels. Het kan helpen om geluidsgolven te absorberen en een rustige omgeving te creëren in uw tuin. Het effect hangt af van de hoeveelheid en grootte van de planten in uw tuin.

 • Je kunt de uitgebloeide bloemen regelmatig verwijderen om de plant er verzorgd uit te laten zien. Verwijder ook dode bladeren en takken om de groei te stimuleren. Snoei de plant in het voorjaar om de bloei te bevorderen.

  Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Geef de plant water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Probeer water direct op de wortels te geven om rotting te voorkomen.

  Potgrond is essentieel voor de groei van deze plant, omdat het zorgt voor de juiste voedingsstoffen en drainage. Kies bij voorkeur een potgrond die speciaal is samengesteld voor tuinplanten. Goede potgrond zorgt ervoor dat de plant gezond blijft en goed kan groeien.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn. Zorg voor een neutrale tot licht zure pH-waarde. Meng compost of organische meststoffen door de grond voor optimale groei en bloei.

  De Antirrhinum majus Sweethearts houden van een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en geef regelmatig water. Deze planten zijn perfect voor borders en potten op het terras.

  Om Antirrhinum majus Sweethearts te beschermen tegen de kou in de winter, is het aan te raden om een dikke laag mulch rond de plant aan te brengen. Dit zal de wortels beschermen tegen vorstschade. Daarnaast kan het helpen om de plant te bedekken met een beschermhoes of doek op zeer koude dagen.

  Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en dat de plant regelmatig water krijgt. Verwijder dode bloemen om de bloei te bevorderen en mest de plant eenmaal per maand tijdens het groeiseizoen. Snoei de plant na de bloei om de vorm en de gezondheid te behouden.

  Een algemene bemesting voor tuinplanten is voldoende voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een langzaamwerkende meststof in het voorjaar en eventueel nog een keer in de zomer voor optimale resultaten. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt om goed te kunnen groeien.

  Mulchen helpt bij het vasthouden van vocht in de grond en voorkomt dat onkruid groeit rondom de plant. Het kan worden toegepast in het voorjaar om de wortels te beschermen en tijdens de winter om vorstschade te voorkomen. Kies voor een organisch mulch zoals compost, boomschors of stro.

  Voor de meeste tuinplanten, zoals Antirrhinum majus Sweethearts, is een neutrale tot lichtzure bodem ideaal. De zuurgraad van de bodem wordt gemeten aan de hand van de pH-waarde, die tussen de 6.0 en 7.0 moet liggen voor een optimale groei.

  voor tuinplanten: zorg voor een goede luchtcirculatie en vermijd te veel vocht, dit kan schimmel en ziektes helpen voorkomen. Indien nodig kunnen insecten worden verwijderd door ze handmatig te plukken of met een milieuvriendelijke insectenspray. Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op tekenen van ongedierte en snel in te grijpen om verdere schade te voorkomen.

 • Omschrijving

  Antirrhinum majus Sweethearts is een prachtige, kleurrijke bloem die behoort tot de familie van de Leeuwenbek. De bloemen hebben een opvallende vorm die lijkt op de bek van een leeuw, vandaar de naam. Sweethearts komen in verschillende kleuren zoals roze, paars, rood en wit. Ze bloeien van de lente tot de herfst en trekken met hun opvallende kleuren vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt goed in de volle zon of halfschaduw en is ideaal voor borders, bloembedden en potten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.