Antirrhinum majus Sweethearts

Antirrhinum majus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Antirrhinum majus Sweethearts, ook wel bekend als Leeuwenbekje, is een prachtige eenjarige plant met opvallende bloemen in diverse kleuren zoals roze, rood, geel en paars. De bloemen lijken op de vorm van de bek van een leeuw, vandaar de naam Leeuwenbekje. Sweethearts bloeit van het voorjaar tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt het beste in de volle zon en goed doorlatende grond. Het is een populaire keuze voor borders, rotstuinen en bloembakken vanwege de vrolijke en kleurrijke uitstraling.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en vereist alleen regelmatig water geven en voldoende licht. Snoeien kan helpen bij een compacte groei en verwelkte bloemen moeten regelmatig worden verwijderd.

  Ja, Antirrhinum majus Sweethearts heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant daarom op een zonnige plek in huis. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag direct zonlicht krijgt.

  De plant heeft wekelijks ongeveer 1-2 keer water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door licht vochtig blijft. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond door je vinger in de grond te steken.

  Antirrhinum majus Sweethearts houdt van veel zonlicht en doet het goed in een zonnige plek. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven tijdens warme dagen. Houd er rekening mee dat de plant niet van tocht houdt.

  Ja, Antirrhinum majus Sweethearts houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen 18-21°C. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tochtige plekken te houden en te zorgen voor een constante temperatuur. Zorg er ook voor dat de plant voldoende zonlicht krijgt.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden mei tot en met augustus. De bloeiperiode duurt ongeveer 8 tot 12 weken.

  met luchtzuiverende eigenschappen, echter, de Antirrhinum majus Sweethearts heeft geen significant luchtzuiverende eigenschappen. Het is voornamelijk een decoratieve bloeiende plant die zorgt voor kleur en sfeer in huis.

  Ja, Antirrhinum majus Sweethearts groeit het beste bij temperaturen tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar deze optimale temperatuur gehandhaafd kan worden. Wanneer de plant te koud of te warm staat, kan dit de groei en bloei van de plant beïnvloeden.

 • Knijp regelmatig de uitgebloeide bloemen af om de bloei te bevorderen. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode bladeren en takken om de plant gezond te houden.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond altijd licht vochtig blijft. Zorg ervoor dat de plant niet met zijn wortels in het water staat om wortelrot te voorkomen. Besproei de bladeren af en toe met water om een hogere luchtvochtigheid te creëren.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te drassig. Het is aan te raden om de potgrond jaarlijks te vervangen of te verrijken met voedingsstoffen.

  De Antirrhinum majus Sweethearts groeit het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en dat er voldoende voedingsstoffen beschikbaar zijn. Vermijd zware kleigrond en zorg voor regelmatige bemesting om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft. Geef af en toe wat mest voor een goede groei en bloei. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de plant gezond te houden.

  Om de plant schoon te maken, kun je het beste een zachte doek of een plumeau gebruiken om stof te verwijderen van de bladeren. Je kunt af en toe de bladeren ook afspoelen onder lauwwarm water om eventueel vuil weg te spoelen. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, aangezien dit schadelijk kan zijn voor de plant.

  De Antirrhinum majus Sweethearts heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag licht krijgt.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht of te hoge temperaturen. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om de groei te bevorderen.

  De luchtvochtigheid moet gemiddeld zijn en niet te droog. Zorg voor voldoende luchtvochtigheid door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Voorkom extreme schommelingen in vochtigheidsniveaus om de plant gezond te houden.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor Kamerplanten ligt tussen de 6 en 7 op de pH-schaal. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig aan te passen om een gezonde groei van de plant te bevorderen. Te zure of te basische bodems kunnen problemen veroorzaken voor Kamerplanten.

  Voor een goede groei en bloei adviseren we om de plant regelmatig te bemesten met een algemene kamerplantenmeststof. Geef de meststof tijdens de groeiperiode eens per maand en tijdens de bloeiperiode eens per twee weken. Volg de dosering op de verpakking voor de beste resultaten.

 • Omschrijving

  Antirrhinum majus Sweethearts, ook wel bekend als Leeuwenbekje, is een prachtige eenjarige plant met opvallende bloemen in diverse kleuren zoals roze, rood, geel en paars. De bloemen lijken op de vorm van de bek van een leeuw, vandaar de naam Leeuwenbekje. Sweethearts bloeit van het voorjaar tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt het beste in de volle zon en goed doorlatende grond. Het is een populaire keuze voor borders, rotstuinen en bloembakken vanwege de vrolijke en kleurrijke uitstraling.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.