Dieffenbachia seguine 'Tropic Jewel'

Dieffenbachia seguine

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Dieffenbachia seguine 'Tropic Jewel' is een prachtige kamerplant met grote, groene bladeren die een uniek patroon van crèmekleurige vlekken hebben. De plant heeft een rechtopstaande groeiwijze en kan uitgroeien tot een hoogte van ongeveer 1 meter. Het is een makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt op een lichte standplaats, maar niet in direct zonlicht. Pas op met de sap van de plant, dit kan irritatie veroorzaken bij aanraking met de huid. Regelmatig water geven en af en toe de bladeren afstoffen zorgen ervoor dat de Dieffenbachia 'Tropic Jewel' gezond en mooi blijft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Dieffenbachia seguine 'Tropic Jewel' is over het algemeen een makkelijk te onderhouden plant met minimale verzorgingseisen. Het vereist een lichte standplaats en regelmatig water geven, terwijl het kan gedijen in normale kamertemperatuur. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van kinderen en huisdieren te houden vanwege de giftige bladeren.

  "De Dieffenbachia seguine 'Tropic Jewel' heeft behoefte aan helder, indirect zonlicht, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Plaats de plant op een locatie waar het voldoende natuurlijk licht ontvangt gedurende de dag."

  De plant heeft ongeveer 1 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond in de gaten te houden en pas water te geven als de bovenste laag droog aanvoelt. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De Dieffenbachia seguine 'Tropic Jewel' houdt niet van direct felle zonlicht. Het is beter om de plant op een plek neer te zetten waar het indirect licht ontvangt. Te veel zonlicht kan de bladeren verbranden.

  Ja, Dieffenbachia houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt te houden van tocht en koude temperaturen. Zorg ervoor dat de plant in een warme en vochtige omgeving staat.

  De Dieffenbachia bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot augustus. De bloei kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden waarin de plant groeit.

  Ja, de Dieffenbachia seguine 'Tropic Jewel' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het kan schadelijke stoffen uit de lucht filteren en zorgen voor een schonere en gezondere omgeving in huis. Het is daarom een goede keuze als kamerplant voor het verbeteren van de luchtkwaliteit.

  Ja, de Dieffenbachia seguine 'Tropic Jewel' gedijt het beste op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een ideale groeiomgeving en gezondheid van de plant. Het is belangrijk om de plant uit de directe tocht te plaatsen.

 • Dieffenbachia seguine 'Tropic Jewel' kan af en toe gesnoeid worden om de plant gezond en compact te houden. Verwijder dode bladeren en knip eventueel lange scheuten terug tot een paar centimeter boven de grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende tijd heeft om te herstellen na het snoeien.

  Geef de plant regelmatig water zodat de grond vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Laat de bovenlaag van de grond iets opdrogen tussen gietbeurten in. Vergeet niet om tijdens de wintermaanden wat minder water te geven.

  Dieffenbachia seguine 'Tropic Jewel' houdt van een luchtige en voedingsrijke potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond goed vochtig blijft, maar niet te nat. Het is aan te raden om de plant regelmatig te verpotten met verse potgrond.

  De bodem voor kamerplanten moet goed doorlatend zijn, vermengd met potgrond en perliet voor een goede drainage. Het is belangrijk dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Het regelmatig controleren van de bodemvochtigheid en het water geven op basis van de behoeften van de plant is essentieel voor een gezonde groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar pas op voor te veel water. Houd de plant uit direct zonlicht en geef om de paar maanden plantenvoeding. Verwijder regelmatig stof van de bladeren om de plant gezond te houden.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof voorzichtig afnemen met een zachte doek of een vochtige spons. Pas op dat je de bladeren niet beschadigt tijdens het schoonmaken. Je kunt ook regelmatig de bladeren besproeien met lauw water om ze stofvrij te houden.

  De Dieffenbachia seguine 'Tropic Jewel' heeft graag helder, indirect licht en kan ook gedijen in halfschaduwrijke plekken. Vermijd direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden. Zet de plant op een plek waar het licht gelijkmatig verdeeld is voor optimale groei.

  De optimale temperatuur voor kamerplanten ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet te veel blootgesteld wordt aan koude tocht of te hoge temperaturen. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezond te blijven.

  De Dieffenbachia seguine 'Tropic Jewel' heeft behoefte aan een hoge luchtvochtigheid om goed te gedijen. Houd de luchtvochtigheid in huis op peil door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een luchtvochtigheid van ongeveer 60-70% is ideaal voor deze plant.

  De zuurgraad van de bodem voor kamerplanten moet idealiter neutraal tot licht zuur zijn, met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig controleren en aanpassen van de pH-waarde kan helpen om de gezondheid van de kamerplant te bevorderen.

  De Dieffenbachia seguine 'Tropic Jewel' moet eens in de twee weken tijdens het groeiseizoen bemest worden met een evenwichtige vloeibare meststof. Het is belangrijk om de planten in de rustperiode minder frequent te bemesten. Te veel mest kan namelijk schadelijk zijn voor de plant.

 • Omschrijving

  De Dieffenbachia seguine 'Tropic Jewel' is een prachtige kamerplant met grote, groene bladeren die een uniek patroon van crèmekleurige vlekken hebben. De plant heeft een rechtopstaande groeiwijze en kan uitgroeien tot een hoogte van ongeveer 1 meter. Het is een makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt op een lichte standplaats, maar niet in direct zonlicht. Pas op met de sap van de plant, dit kan irritatie veroorzaken bij aanraking met de huid. Regelmatig water geven en af en toe de bladeren afstoffen zorgen ervoor dat de Dieffenbachia 'Tropic Jewel' gezond en mooi blijft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.