Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Orange Spice

Impatiens (Walleriana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Orange Spice is een kleurrijke en levendige plant met feloranje bloemen. Deze bloeit rijkelijk van lente tot herfst en voegt een vrolijke sfeer toe aan elke tuin of balkon. De plant gedijt goed in de halfschaduw en heeft regelmatig water nodig om goed te groeien. Het is een populair en gemakkelijk te verzorgen plant die ideaal is voor het opfleuren van borders, potten en hanging baskets. De Fiesta Orange Spice impatiens trekt ook vlinders en bijen aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, als tuinplant verliest deze plant zijn bladeren in de herfst en is hij niet groenblijvend. Het is een eenjarige plant die elk jaar opnieuw geplant moet worden.

  Deze plant is niet winterhard en kan niet buiten overleven tijdens de winter. Het wordt daarom aanbevolen om de plant binnen te halen of bescherming te bieden tegen vorst. Deze plant kan het beste worden gekweekt als eenjarige in de tuin.

  Ja, Impatiens zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereisen regelmatig water geven en bemesten. Ze gedijen goed in de schaduwrijke gebieden van de tuin en bloeien van de lente tot de herfst.

  De Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Orange Spice heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om goed te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt en voldoende ruimte heeft tussen andere planten om zich te verspreiden. Houd ook rekening met de groeipotentie van de plant en de ruimte die het nodig heeft om te kunnen bloeien.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het gedijt het beste op een plek met weinig direct zonlicht. De plant kan echter nog steeds bloeien en groeien in schaduwrijke omgevingen.

  De Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Orange Spice heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Geef de plant ongeveer 2-3 keer per week water, afhankelijk van de temperatuur en de vochtigheid in de omgeving. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet drassig.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de felgekleurde bloemen en nectar die ze produceren. Het is dan ook een goede keuze voor een vlindertuin of bijenborder. De bloemen zijn rijk aan nectar en zorgen voor een levendige en kleurrijke toevoeging aan de tuin.

  Ja, de Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Orange Spice trekt bestuivers aan zoals bijen en vlinders, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het zorgt daarnaast voor extra kleur en leven in de tuin, wat de diversiteit kan vergroten. Het is een populaire keuze voor tuiniers die flora en fauna willen aantrekken.

  Deze plant bloeit van juni tot en met september en blijft gedurende deze periode lang bloeien.

  De Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Orange Spice kan niet goed tegen de volle zon. Het is beter om deze plant op een plek te zetten waar hij halfschaduw krijgt. Op die manier zal de plant gezond en bloeiend blijven.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is beter om planten uit de tuin niet te eten, tenzij specifiek als eetbaar gekweekt.

  Ja, deze plant heeft geluidsdempende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van geluidsoverlast in uw tuin of buitenruimte. Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Orange Spice is een goede keuze als u op zoek bent naar een plant die helpt bij het absorberen van geluidsgolven. Maak een keuze in overleg met een hovenier of specialist om de beste resultaten te behalen.

 • Je kunt de plant regelmatig terugsnoeien om een compacte en volle groei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemen om de gezondheid van de plant te bevorderen. Snoei na de bloeiperiode om de plant te helpen zich voor te bereiden op de volgende bloeiperiode.

  Geef regelmatig water aan de plant, vooral tijdens drogere periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Vermijd dat de plant te lang in droge grond staat.

  Een goed doorlatende potgrond is essentieel voor de groei van Tuinplanten. Het is belangrijk dat de potgrond vocht vasthoudt, maar ook voldoende luchtig is voor de wortels om zich te ontwikkelen. Kies een potgrond speciaal ontworpen voor tuinplanten voor de beste resultaten.

  Deze plant groeit het beste in een goed doorlatende, vochtige bodem rijk aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat wordt, omdat dit wortelrot kan veroorzaken. Een lichtzure bodem met een pH tussen 5,5 en 6,5 is ideaal voor de plant.

  Zet de plant op een standplaats in de halfschaduw of schaduw. Vermijd direct zonlicht, vooral tijdens de warmste uren van de dag. Zorg voor een beschutte plek uit de wind.

  Voor winterbescherming is het aan te raden om de plant binnen te halen voordat de vorst begint. Zorg voor een temperatuur van minimaal 10 graden Celsius en plaats de plant op een lichte plek. Geef de plant matig water tijdens de wintermaanden.

  Houd de plant goed vochtig en geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de groei te bevorderen. Bemest de plant regelmatig voor een gezonde groei en bloei.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten volgens de instructies op de verpakking. Overschrijd de aanbevolen dosering niet om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulchen is gunstig voor tuinplanten omdat het de bodemvochtigheid reguleert en onkruidgroei onderdrukt. Het helpt ook bij het behouden van de temperatuur van de bodem en beschermt de wortels tegen vorstschade. Het aanbrengen van mulch rondom de plant zorgt voor een gezonde groei en bloei.

  Deze plant groeit het beste in een neutrale tot licht zure bodem. Een pH waarde tussen 6.0 en 7.0 is ideaal voor het verbouwen van deze planten. Het regelmatig testen en aanpassen van de bodem pH kan helpen om de plant gezond te houden.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant kun je preventieve maatregelen nemen, zoals regelmatig inspecteren op insecten en ze handmatig verwijderen. Daarnaast kun je ook natuurlijke vijanden van het ongedierte aantrekken, zoals lieveheersbeestjes of gaasvliegen. Als het nodig is kun je biologische bestrijdingsmiddelen gebruiken, zoals bijvoorbeeld neemolie of pyrethrine.

 • Omschrijving

  De Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Orange Spice is een kleurrijke en levendige plant met feloranje bloemen. Deze bloeit rijkelijk van lente tot herfst en voegt een vrolijke sfeer toe aan elke tuin of balkon. De plant gedijt goed in de halfschaduw en heeft regelmatig water nodig om goed te groeien. Het is een populair en gemakkelijk te verzorgen plant die ideaal is voor het opfleuren van borders, potten en hanging baskets. De Fiesta Orange Spice impatiens trekt ook vlinders en bijen aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.