Impatiens (Walleriana Grp) 'Fiesta Pink Ruffle'

Impatiens (Walleriana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

'Fiesta Pink Ruffle' is een kleurrijke en opvallende plant met roze bloemen die lijken op franjes. De bloemen hebben een ruches-achtige rand, wat zorgt voor een speels en decoratief effect. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende het hele groeiseizoen en zorgt voor een vrolijke en levendige uitstraling in de tuin of op het balkon. 'Fiesta Pink Ruffle' is gemakkelijk te onderhouden en gedijt goed in de halfschaduw tot schaduw. Het is een populaire keuze voor het opvrolijken van hangmanden, borders en bloembedden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Impatiens (Walleriana Grp) 'Fiesta Pink Ruffle' is niet groenblijvend en zal afsterven bij koud weer. Het is een eenjarige plant die tijdens de winterperiode niet overleeft buiten.

  Impatiens (Walleriana Grp) 'Fiesta Pink Ruffle' is niet winterhard en kan niet tegen vorst. Het is daarom aanbevolen om deze plant binnen te halen tijdens koude periodes. Deze plant kan het beste bewaard worden op een plek met een temperatuur boven de 10 graden Celsius.

  Ja, Impatiens zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud en geschikt voor de meeste tuinen. Ze gedijen goed in de schaduw en vereisen regelmatig water geven. Het zijn kleurrijke planten die de hele zomer bloeien.

  Impatiens heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig tussen elke plant. Zorg ervoor dat de planten niet te dicht op elkaar geplant worden om luchtcirculatie te bevorderen. Geef ze voldoende ruimte om goed te groeien en bloeien.

  Ja, Impatiens (Walleriana Grp) 'Fiesta Pink Ruffle' groeit goed in de schaduw. Deze planten staan bekend om hun vermogen om goed te gedijen in de schaduwrijke delen van de tuin. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt en genoeg licht om gezond te blijven.

  Impatiens hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, dus geef de planten ongeveer 2-3 keer per week water. Zorg er wel voor dat de grond niet te drassig wordt.

  Ja, Impatiens (Walleriana Grp) 'Fiesta Pink Ruffle' is vlinder- en bijenlokkend. Het trekt deze bestuivers aan vanwege de bloemen met nectar en mooie kleuren. Hierdoor draagt het bij aan een gezonde biodiversiteit in de tuin.

  De Impatiens (Walleriana Grp) 'Fiesta Pink Ruffle' trekt bijen en vlinders aan met zijn nectarrijke bloemen, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Door zijn kleurige bloemen kan de plant ook andere insecten aantrekken, waardoor er meer diversiteit ontstaat. Het is een waardevolle toevoeging voor een biodiverse tuin.

  Impatiens bloeit van begin zomer tot de eerste vorst. De bloeiperiode kan variëren tussen 4 tot 6 maanden, afhankelijk van de groeiomstandigheden.

  De Impatiens (Walleriana Grp) 'Fiesta Pink Ruffle' kan niet goed tegen de volle zon. Het is beter om deze plant te plaatsen op een plek waar het gedeeltelijk schaduw is. Te veel direct zonlicht kan leiden tot verbranding van de bladeren en bloemen.

  Nee, de plant Impatiens (Walleriana Grp) 'Fiesta Pink Ruffle' is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren, aangezien het giftige stoffen kan bevatten die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Het is dus beter om deze plant niet als voedselbron te gebruiken.

  Ja, Impatiens plants hebben dicht blad en zachte stengels die geluidsgolven kunnen absorberen, maar ze zijn niet primair bedoeld als geluidsdempend middel in vergelijking met specifieke geluiddempende planten zoals de Peace Lily of de Golden Pothos.

 • Impatiens kunnen regelmatig worden teruggesnoeid om een compacte groei te behouden en om de bloei te stimuleren. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar om de plant te verjongen en te verfrissen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het besproeien van de bladeren.

  De plant doet het goed in goed doorlatende potgrond. Een potgrond specifiek voor bloeiende planten is aanbevolen. Zorg ervoor dat de potgrond regelmatig vochtig wordt gehouden, maar vermijd dat de wortels in natte grond staan.

  De Tuinplant Impatiens Walleriana Grp gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te bemesten en voldoende water te geven om de plant gezond te houden. Zorg ook voor voldoende organisch materiaal in de bodem voor optimale groei.

  Deze plant gedijt het best op een plek in de halfschaduw of in de schaduw. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst. Bescherm de plant door hem binnen te zetten of bedek hem met een dikke laag mulch. Zorg ervoor dat de plant niet uitdroogt tijdens de wintermaanden.

  Voor het onderhoud van deze plant is het belangrijk om regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Voeg om de paar weken wat meststof toe voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals Impatiens hebben regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een uitgebalanceerde vloeibare meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Bemest de planten volgens de instructies op de verpakking voor optimale resultaten.

  Mulchen helpt de grond vocht vast te houden en beschermt de plant tegen onkruidgroei. Het kan ook helpen om de wortels van de plant te beschermen tegen extreme temperaturen. Bij het mulchen moet er op gelet worden dat de mulch niet te dicht bij de stengel van de plant wordt gelegd om schimmelgroei te voorkomen.

  Impatiens (Walleriana Grp) 'Fiesta Pink Ruffle' gedijt het best in een lichtzure tot neutrale bodem met een pH tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om de bodem goed te testen en eventueel aan te passen voor optimale groei en bloei van de plant. Zuurdere bodems kunnen leiden tot voedingsstoffen tekorten en slechte groei.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten kan er gebruik worden gemaakt van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen. Daarnaast kunnen ook huis-tuin-en-keukenmiddelen zoals zeepwater of knoflookspray effectief zijn. Het regelmatig inspecteren van de planten en het handmatig verwijderen van eventueel aanwezig ongedierte is ook een belangrijke preventieve maatregel.

 • Omschrijving

  'Fiesta Pink Ruffle' is een kleurrijke en opvallende plant met roze bloemen die lijken op franjes. De bloemen hebben een ruches-achtige rand, wat zorgt voor een speels en decoratief effect. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende het hele groeiseizoen en zorgt voor een vrolijke en levendige uitstraling in de tuin of op het balkon. 'Fiesta Pink Ruffle' is gemakkelijk te onderhouden en gedijt goed in de halfschaduw tot schaduw. Het is een populaire keuze voor het opvrolijken van hangmanden, borders en bloembedden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.