Dischidia nummularia

Dischidia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dischidia nummularia, også kendt som 'sort perle', er en krybende fedtplante med runde blade, der ligner mønter. Denne plante har små hvide blomster, der ligner stjerner, og en kødfuld struktur. Dischidia nummularia trives bedst på et lyst sted med indirekte sollys og kan lide at blive regelmæssigt vandet. Denne plante trives i en fugtig atmosfære og kan holdes både indendørs og udendørs. Det er en krybende plante, der også gerne vil vokse langs kanten af potter eller hængekurve.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, planten er generelt lette at passe og kræver lidt pleje. Det er vigtigt at placere planten et sted med masser af lys og holde den regelmæssigt vand, men undgå for meget direkte sollys. Det er en stærk plante, der trives godt i et almindeligt stue miljø.

  Ja, planten har brug for masser af lys for at forblive sunde og vokse godt. Placér den derfor bedst på et sted med masser af indirekte sollys. Vær opmærksom på, at den ikke får for meget direkte sollys, da dette kan forårsage bladforbrænding.

  Planten har brug for moderat vand. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig, så vand planten cirka en gang om ugen. Lad jorden tørre let mellem vanding.

  Dischidia nummularia kan ikke lide direkte sollys, da det kan forbrænde bladene. Det bedste er at placere planten et sted, hvor den får indirekte sollys. Vandgivning er vigtigt, men pas på, at jorden ikke er for våd.

  Ja, planten elsker varme og trives bedst ved stuetemperatur. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og kulde for optimal vækst. Sørg for, at temperaturen ikke falder under 15 grader Celsius.

  Dischidia nummularia blomstrer normalt om foråret og sommermånederne. Blomstringen kan vare i flere uger til et par måneder.

  Ja, planten er luftrensende og hjælper med at rense luften derhjemme. Den fjerner skadelige stoffer og forbedrer luftkvaliteten. Det er derfor et godt valg til hjemmet.

  Ja, denne plante trives bedst ved en konstant temperatur mellem 15 og 25 grader Celsius. Det er vigtigt at undgå, at planten udsættes for for lave eller for høje temperaturer. Sørg for en stabil omgivelsestemperatur for at holde planten glad.

 • Det er ikke nødvændigt at beskære planten regelmæssigt, men du kan klippe døde eller beskadigede blade af for at forbedre plantens udseende. Brug en skarp og ren beskæresaks for at undgå skade på planten. Hvis planten bliver for stor, kan du let beskære den for at bevare formen.

  Giv planten moderat vand, lad jorden tørre i den øverste lag mellem vanding. Sørg for, at planten ikke får for meget vand, da det kan føre til rodrot. Brug helst lunkent vand ved stuetemperatur.

  For Dischidia nummularia er en godt drænet pottemuld velegnet. Sørg for, at pottemulden ikke bliver for fugtig, da det kan få rødderne til at rådne. Tjek regelmæssigt, om planten har brug for vand ved at føle den øverste lag af pottemulden.

  Denne plante trives bedst i en veldrænet pottemuld, der holdes let fugtig. God luftcirkulation omkring rødderne er vigtig for en sund vækst. Undgå tunge og kompakte jordarter.

  Planten har brug for lidt vand og skal sprøjtes i stedet for at få regelmæssig vanding. Sørg for, at planten står et lyst sted, men ikke i direkte sollys. At give planten lidt gødning i vækstperioden kan hjælpe den med at forblive sund.

  For at rengøre planten kan du forsigtigt tørre støvet af med en fugtig klud. Brug ikke aggressive rengøringsmidler, da dette kan beskadige bladene. At regelmæssigt sprøjte bladene hjælper også med at holde planten ren og sund.

  Planten trives bedst på en let plads, men undgå direkte sollys. Placér planten ved et vindue mod øst, vest eller nord for den bedste vækst. For lidt lys kan føre til manglende vækst og blomstring.

  Planten trives bedst ved en gennemsnitstemperatur på mellem 18 og 24 grader Celsius. Sørg for, at temperaturen ikke falder under 15 grader Celsius. Placér planten et sted med en konstant temperatur og undgå træk.

  Luftfugtigheden for denne plante skal være gennemsnitlig. En luftfugtighed på omkring 50% er ideel for planten at trives godt. At regelmæssigt sprøjte bladene kan hjælpe planten med at opretholde den rette luftfugtighed.

  Denne plante trives i en let sur til neutral jord med en pH mellem 5,5 og 7,5. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere jordens surhedsgrad for at holde planten sund. Det anbefales at justere pH-værdien med specifikke jordforbedringsmidler, hvis det er nødvendigt.

  Det anbefales at gøde planten en gang hver anden uge i vækstsæsonen. Brug en flydende gødning, der er specielt udviklet til stueplanter. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med vand efter gødskning.

 • Beskrivelse

  Dischidia nummularia, også kendt som 'sort perle', er en krybende fedtplante med runde blade, der ligner mønter. Denne plante har små hvide blomster, der ligner stjerner, og en kødfuld struktur. Dischidia nummularia trives bedst på et lyst sted med indirekte sollys og kan lide at blive regelmæssigt vandet. Denne plante trives i en fugtig atmosfære og kan holdes både indendørs og udendørs. Det er en krybende plante, der også gerne vil vokse langs kanten af potter eller hængekurve.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.