Osteospermum 'Sunny William'

Osteospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Osteospermum 'Sunny William' is een prachtige bloeiende plant met opvallende paarse bloemblaadjes en een geel hartje. De bloemen bloeien van de lente tot de herfst en trekken vlinders en bijen aan. De plant heeft een compacte groeiwijze en is geschikt voor zowel borders als potten op het terras. Het is een makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in de volle zon en goed doorlatende grond. Een echte aanwinst voor een kleurrijke tuin!

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Osteospermum 'Sunny William' is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de herfst. Het is een tuinplant die een rustperiode nodig heeft in de winter.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5°C. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij lagere temperaturen. De plant kan goed overwinteren op een beschutte plek in de tuin.

  Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Zorg voor voldoende zonlicht, regelmatig water geven en af en toe bemesten in het groeiseizoen. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Osteospermum 'Sunny William' heeft ongeveer 30-40 cm ruimte nodig om optimaal te groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de plant genoeg ruimte heeft om zich volledig te ontwikkelen en zich niet te verdringen met andere planten in de tuin. Houd rekening met de groeiruimte bij het planten van meerdere exemplaren in de tuin.

  Tuinplanten zoals de Osteospermum 'Sunny William' groeien het beste in de volle zon en hebben minimaal 6 uur zonlicht per dag nodig om goed te gedijen. In de schaduw zullen ze minder bloeien en kunnen ze kwetsbaarder worden voor ziektes en plagen. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige locatie te planten voor optimale groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, voornamelijk tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te lang in het water staan. Over het algemeen is één keer per week water geven voldoende.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een goede keuze voor tuinen die biodiversiteit willen bevorderen. De bloemen van deze plant hebben heldere kleuren die insecten aantrekken.

  Ja, de plant draagt bij aan de biodiversiteit door insecten, zoals bijen en vlinders, aan te trekken met zijn prachtige bloemen. Het bevordert de bestuiving en zorgt zo voor een gezondere en diversere natuurlijke omgeving. Het toevoegen van deze plant aan de tuin kan dus een positieve impact hebben op de biodiversiteit.

  Deze plant bloeit meestal van juni tot oktober en kan tot wel 5 maanden in bloei staan. De bloemen kunnen gedurende deze periode regelmatig opnieuw bloeien.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Het is dus aan te raden om deze plant op een zonnige plek in de tuin te planten.

  Nee, de Osteospermum 'Sunny William' is niet eetbaar en dient niet geconsumeerd te worden. Het is enkel bedoeld als decoratieve tuinplant.

  Osteospermum 'Sunny William' heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn prachtige bloemen. Het kan bijdragen aan een rustige en ontspannen sfeer in de tuin, maar heeft geen directe invloed op geluidsdemping.

 • Deze plant kan regelmatig worden teruggesnoeid om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemen om de groei te stimuleren. Snoei na de bloeiperiode om nieuwe groei te bevorderen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme en droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de grond niet te laten uitdrogen.

  Deze plant gedijt het beste in lichtvochtige potgrond met een goede drainage. Het is belangrijk om de grond regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei van de plant.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond van gemiddelde kwaliteit met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar vermijd stilstaand water om wortelrot te voorkomen. Een regelmatige bemesting met organische meststoffen zal de gezondheid van de plant bevorderen.

  De plant staat graag op een zonnige standplaats, waar het minstens 6 uur per dag direct zonlicht ontvangt. Ook gedijt de plant goed in goed doorlatende grond. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen harde wind.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om in de winter goed beschermd te zijn tegen vorst. Dit kan door de plant af te dekken met een dikke laag bladeren of stro. Ook kan het helpen om de plant in een pot te verplaatsen naar een beschutte plek.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Knip in het voorjaar de plant terug om de groei te bevorderen.

  Voor tuinplanten is het aan te raden om tijdens het groeiseizoen regelmatig te bemesten. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Volg altijd de aanwijzingen op de verpakking en vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

  Tuinplanten zoals deze profiteren van mulch, omdat het helpt om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de grondtemperatuur te reguleren. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, compost of houtsnippers als mulch voor de beste resultaten. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant ligt om verstikking te voorkomen.

  De Tuinplanten staan het liefst in een bodem met een pH-waarde tussen de 6 en 7. Deze planten gedijen het best in een neutrale tot lichtzure bodem. Het is belangrijk om de juiste zuurgraad van de bodem te behouden voor een optimale groei en bloei.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kunt u overwegen om biologische bestrijdingsmiddelen te gebruiken, zoals insecticidale zeep of neemolie. Daarnaast kunt u regelmatig de plant inspecteren op eventuele plagen en indien nodig handmatig verwijderen. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant gezond is en de juiste groeiomstandigheden heeft, zodat deze beter bestand is tegen ziekten en plagen.

 • Omschrijving

  De Osteospermum 'Sunny William' is een prachtige bloeiende plant met opvallende paarse bloemblaadjes en een geel hartje. De bloemen bloeien van de lente tot de herfst en trekken vlinders en bijen aan. De plant heeft een compacte groeiwijze en is geschikt voor zowel borders als potten op het terras. Het is een makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in de volle zon en goed doorlatende grond. Een echte aanwinst voor een kleurrijke tuin!

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.