Anthurium (Andreanum Grp) 'Bright Love'

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anthurium 'Bright Love' is een prachtige kamerplant met opvallende, helderrode bloemen die lijken op harten. De plant heeft glanzende, groene bladeren die een mooi contrast vormen met de felgekleurde bloemen. 'Bright Love' is een makkelijk te verzorgen plant die graag op een lichte plek staat, maar niet direct in de felle zon. Deze Anthurium bloeit langdurig en zorgt voor een vrolijke en romantische sfeer in huis. Met de juiste verzorging kan deze plant vele jaren meegaan en telkens opnieuw bloeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) 'Bright Love' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zorg voor een lichte standplaats, regelmatig water geven en af en toe bemesten. Vermijd tocht en te veel direct zonlicht voor de beste groei.

  Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) 'Bright Love' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht voor de beste resultaten. Zorg ervoor dat de plant niet in direct zonlicht staat om schade aan de bladeren te voorkomen.

  De Anthurium plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Zorg ervoor dat de potgrond tussen twee gietbeurten in licht opdroogt.

  De Anthurium (Andreanum Grp) 'Bright Love' houdt niet van direct zonlicht en doet het het beste in een lichte ruimte met indirect zonlicht. Te veel zon kan de bladeren verbranden en schade veroorzaken. Het is daarom aan te raden om de plant uit direct zonlicht te houden.

  Ja, de Anthurium houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te houden en op een warme plek te zetten. Een constante omgevingstemperatuur is ideaal voor een gezonde groei.

  De Anthurium bloeit meestal in de lente en zomermaanden en de bloei kan enkele weken tot maanden duren. Het exacte bloeiperiode kan echter variëren afhankelijk van de specifieke omstandigheden en verzorging van de plant.

  Ja, Anthurium planten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Ze kunnen helpen bij het verwijderen van schadelijke stoffen uit de lucht en zorgen voor een gezondere leefomgeving. Anthuriums kunnen dus zeker bijdragen aan een schonere lucht in huis.

  Ja, de plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen. Geef de plant ook voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht.

 • Het is niet nodig om de Anthurium 'Bright Love' te snoeien, omdat de plant van nature compact blijft. Als er dode of beschadigde bladeren zijn, kunnen deze voorzichtig worden weggeknipt met scherpe snoeischaar. Snoei bij voorkeur in het voorjaar om de plant te stimuleren nieuwe groei te produceren.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg dat de grond niet te nat wordt. Laat de grond tussen gietbeurten door licht opdrogen. In de winterperiode kan de plant met wat minder water toe.

  De Anthurium (Andreanum Grp) 'Bright Love' gedijt goed in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Voor een optimale groei kan de plant af en toe worden bijgemest met geschikte voeding voor kamerplanten.

  Een Anthurium heeft een goed doorlatende bodem nodig die rijk is aan organisch materiaal. De bodem moet licht vochtig worden gehouden, maar niet te nat. Zorg voor een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5 voor optimale groei.

  De Anthurium heeft regelmatig water nodig, maar de grond mag niet te nat zijn. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Af en toe de bladeren besproeien zorgt voor een optimale luchtvochtigheid.

  Om de bladeren van de Anthurium schoon te maken, kun je ze afnemen met een vochtige doek. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig stofvrij te maken om de gezondheid van de plant te bevorderen. Vermijd het gebruik van bladglansmiddelen, omdat deze de poriën van de bladeren kunnen verstoppen.

  Deze plant heeft behoefte aan helder, indirect licht en kan ook in de ochtendzon staan. Vermijd fel zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden. Plaats de plant op een plek waar hij voldoende natuurlijk licht krijgt.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperatuur onder de 15 graden Celsius. Plaats de plant op een plek met een constante temperatuur en vermijd tocht.

  Een luchtvochtigheid van ongeveer 60-80% is ideaal voor Anthuriums om goed te gedijen. Om de luchtvochtigheid te verhogen, kan regelmatig sproeien van de bladeren en het plaatsen van een luchtbevochtiger helpen. Zorg er ook voor dat de plant niet te dicht bij verwarmingsbronnen staat, omdat dit de luchtvochtigheid kan verlagen.

  De Anthurium gedijt het beste in een bodem met een licht zure pH-waarde, tussen de 5,8 en 6,5. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met speciale meststoffen of grondverbeteraars. Het handhaven van de juiste zuurgraad helpt de plant gezond te houden en bevordert de groei en bloei.

  Kamerplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens de groeiperiode, meestal vanaf het voorjaar tot het najaar. Gebruik een vloeibare meststof speciaal voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Geef de plant geen mest tijdens de rustperiode in de winter.

 • Omschrijving

  De Anthurium 'Bright Love' is een prachtige kamerplant met opvallende, helderrode bloemen die lijken op harten. De plant heeft glanzende, groene bladeren die een mooi contrast vormen met de felgekleurde bloemen. 'Bright Love' is een makkelijk te verzorgen plant die graag op een lichte plek staat, maar niet direct in de felle zon. Deze Anthurium bloeit langdurig en zorgt voor een vrolijke en romantische sfeer in huis. Met de juiste verzorging kan deze plant vele jaren meegaan en telkens opnieuw bloeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.