Anthurium (Andreanum Grp) 'Red Angel'

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anthurium 'Red Angel' is een prachtige kamerplant met grote, glanzende rode bloemen. De bloemen hebben een opvallende vorm en trekken direct de aandacht. De plant staat graag op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Het is een makkelijke plant om te verzorgen en bloeit langdurig, waardoor je lang van de mooie bloemen kunt genieten. De Anthurium 'Red Angel' voegt een vleugje exotische sfeer toe aan elk interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Anthuriums zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereisen weinig verzorging. Ze hebben regelmatig water nodig, maar vermijd te veel water geven. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  Ja, de Anthurium plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een plek met helder indirect licht voor de beste resultaten. Het vermijden van direct zonlicht is belangrijk om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Anthurium 'Red Angel' heeft één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Geef de plant bij voorkeur regenwater of lauw water.

  De Anthurium 'Red Angel' houdt niet van direct felle zonlicht, maar gedijt goed in indirect licht of halfschaduw. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en verkleuring veroorzaken. Het is dus het beste om deze plant op een plek te zetten waar het licht wat gefilterd wordt.

  Ja, de Anthurium houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 20 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te houden en op een warme plek te zetten, maar niet in direct zonlicht. Het is ook belangrijk om de luchtvochtigheid hoog te houden voor deze plant.

  De Anthurium 'Red Angel' bloeit meestal in de maanden april tot en met september. De bloeiperiode kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de verzorging van de plant.

  Ja, Anthuriums staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen en helpen de lucht in huis te zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in voedingsstoffen. Het regelmatig verzorgen van de plant, zoals het afstoffen van de bladeren en het geven van voldoende water, bevordert zijn luchtzuiverende werking.

  Ja, Anthuriums gedijen goed bij een constante temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze tropische planten gedijen het best in een warme en vochtige omgeving. Plaats ze daarom op een plek waar de temperatuur stabiel is en niet onder de 15 graden daalt.

 • Je kunt de Anthurium snoeien door uitgebloeide bloemen en bladeren weg te knippen met een scherpe schaar. Zorg ervoor dat de plant genoeg bladeren overhoudt voor fotosynthese. Knip niet te diep in de plant om beschadiging te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, maar voorkom dat de wortels in het water blijven staan. Laat de grond tussen gietbeurten door licht opdrogen voor het beste resultaat. Aanbevolen wordt om de plant in de lente en zomer regelmatig voeding te geven.

  De Anthurium 'Red Angel' gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de potgrond elk jaar te vervangen of te verrijken met voedingsstoffen voor een optimale groei.

  Een Anthurium plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond, met voldoende organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Het is aan te raden om regelmatig de bodemkwaliteit te controleren en indien nodig de plant te verpotten.

  De Anthurium heeft regelmatig water nodig en houdt van een lichte standplaats, maar niet in direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten tijdens de groeiperiode en dode bladeren en bloemen te verwijderen voor een goede groei. Zorg er daarnaast voor dat de plant op een constante temperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius staat.

  De bladeren van de plant kunnen regelmatig worden afgenomen met een vochtige doek om stof te verwijderen. Vergeet ook niet om af en toe de bladeren te besproeien met water om de luchtvochtigheid te verhogen. Verwijder dode of verdorde bladeren om de plant gezond te houden.

  De Anthurium 'Red Angel' heeft graag veel licht, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor de beste groei. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze kamerplant.

  De ideale temperatuur voor kamerplanten ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan plotselinge temperatuurwisselingen. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en verwarmingsbronnen te houden.

  Een hoge luchtvochtigheid is gunstig voor deze plantensoort, dus regelmatig sproeien wordt aanbevolen. Het zorgt ervoor dat de bladeren niet uitdrogen en dat de plant gezond blijft. Plaats de plant bij voorkeur niet in de buurt van een verwarming of airconditioning.

  De Anthurium plant houdt van een licht zure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5 is ideaal voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de bodem niet te zuur wordt, dit kan de plant beschadigen.

  Anthuriums hebben regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid mest die u gebruikt.

 • Omschrijving

  De Anthurium 'Red Angel' is een prachtige kamerplant met grote, glanzende rode bloemen. De bloemen hebben een opvallende vorm en trekken direct de aandacht. De plant staat graag op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Het is een makkelijke plant om te verzorgen en bloeit langdurig, waardoor je lang van de mooie bloemen kunt genieten. De Anthurium 'Red Angel' voegt een vleugje exotische sfeer toe aan elk interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.